عصر قم
براي حفظ محيط زيست بايد فرهنگ دين و معرفت نفس در جامعه ترويج شود
چهارشنبه 20 بهمن 1395 - 11:16:54 AM
مهر
قم انلاين- معصومه ابتکار معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با حضور در بنياد بين المللي علوم وحياني اسراء با آيت الله العظمي جوادي آملي ديدار کرد.

در ابتداي اين ديدار آيت الله العظمي جوادي آملي ضمن تبريک ايام پيروزي انقلاب اسلامي، رحلت آيت الله هاشمي رفسنجاني را تسيلت گفت.

وي در ادامه اظهار داشت: دو غده در تفکر غرب وجود دارد و آنچه غرب را گرفتار کرده همين دو غده است؛ يکي انکار معاد و ديگري انکار تجرد روح.

استاد برجسته حوزه ادامه داد:  متأسفانه غرب با وجود تحميل کردن جنگ جهاني اول و دوم بر جهان، هنوز بيدار نشده و اکنون نيز جنگ هاي نيابتي را به راه انداخته است، چرا که آنها بشر را همين مي‌دانند که در تالار تشريح خلاصه مي‌شود و مرگ را پايان خط مي‌دانند، در حالي که جامعه جهاني را با اين تفکر باطل، نمي‌توان اصلاح و اداره کرد.

آيت الله جوادي آملي با اشاره به سخنان اخير رئيس جمهور آمريکا بيان داشت: اميدواريم رئيس جمهور فعلي آمريکا بر سر عقل بيايد و عاقلانه سخن بگويد و خود را به زحمت نيندازد!

وي با بيان اينکه اگر حرف انبياء را باور کنيم که ابدي هستيم، شرافت خود را ارزان نخواهيم فروخت، ابراز داشت: اين نظام اسلامي که به برکت خون شهدا و تلاش‌هاي امام راحل(ره) و ايثارگري ايثارگران به ثمر رسيد، حرف قرآن را زنده کرد؛ قرآن مي‌گويد انسان مرگ را مي‌ميراند، نه اينکه بميرد، در فرهنگ دين، انسان ثابت است و نه ساکن؛ لذا اگر ما اين حرف انبياء را بفهميم و باور کنيم که ابدي هستيم، شرافت، کرامت و انسانيت خود را ارزان نخواهيم فروخت.

اين مفسر قرآن کريم به ديدگاه قرآن در خصوص انسان اشاره کرد و اظهار داشت: قرآن جايي که از علم، فهم، ادب و امانت سخن مي‌گويد نام انسان را در کنار نام فرشتگان ذکر مي‌کند و در جايي که حرف از خوردن است، نام انسان را در کنار نام حيوانات مي‌آورد؛ درک اين معارف قرآني، انسان را متوجه جايگاه خود مي‌کند و او را به او مي‌شناساند؛ بيماري‌هايي مانند اختلاس، بي آبرو کردن ديگران، حقوق هاي نجومي و غرور که جامعه را تکه تکه مي‌کنند، ريشه در همين نکته دارند که انسان خود را نشناخته است.

وي با اشاره به رابطه انسان و محيط زيست، بيان داشت: اين انسان است که فضا و محيط پيرامون خود را مي‌سازد، ما وقتي حرمت محيط زيست را رعايت خواهيم کرد که نخست حرمت بدن خود را حفظ کنيم، انسان وقتي انسانيت خود را نشناسد هرگز نمي‌تواند حرمت محيط زيست را رعايت کند.

آيت الله جوادي آملي با بيان اين مطلب که براي حفظ محيط زيست، بايد فرهنگ دين و معرفت نفس در جامعه ترويج شود، گفت: زمين و آسمان از انسان جدا نيست، ما به هم وابسته‌ايم، شما اگر به آسمان و زمين بدکنيد، زمين و آسمان نيز به شما بد خواهد کرد.

وي افزود: ما سخن خدا را باور نکرديم در حالي که خداوندي که خالق زمين و آسمان و دريا است به ما فرمود از اين طبيعت چگونه استفاد کنيم، لذا بايد فرهنگ دين و معرفت نفس در جامعه بيش از گذشته ترويج شود، آنگاه ديگر لازم نيست به انساني که خود را شناخته است بگوييم در جايي زباله نريزد و يا طبيعت را حفظ کند، چون او ابتدا براي خود احترام قائل است و بعد براي ديگر مخلوقات خدا.

مرجع تقليد شيعيان ادامه داد: تغذيه مناسب و خودداري از اسراف، گام بلندي در حفظ محيط زيست است؛ انساني که بي‌رويه مي‌خورد و اسراف مي‌کند، نمي‌تواند زمين و محيط زيست را حفظ کند.

در پايان اين ديدار معصومه ابتکار، به رسم يادبود، تابلويي از يک غزال زيباي ايراني را تقديم آيت الله جوادي آملي کرد.


http://www.Qom-Online.ir/fa/News/4425/براي-حفظ-محيط-زيست-بايد-فرهنگ-دين-و-معرفت-نفس-در-جامعه-ترويج-شود
بستن   چاپ