عصر قم
طلاب نخبه و مستعد شناسايي و حمايت شوند/ امروز حوزه نيازمند عقلانيت، مديريت و فهم «سيد مرتضي» است
سه شنبه 28 دي 1395 - 11:50:03 AM
ايرنا
قم انلاين- وي در ديدار با جمعي از مسئولان و مديران مرکز خدمات حوزه هاي علميه، افزود: يک طلبه فاضل و با استعداد، مسئوليت دارد تا درحوزه بماند و خلاء مرجع و استاد را در آينده پر کند و وظيفه ما اين است که اين طلبه فاضل را تامين و بورسيه کنيم تا وارد کارهاي اجرايي نشود، چرا که اساس حيات حوزه به مراجع و اساتيد است.
آيت الله جوادي آملي مديريت «سيد مرتضي (ره)» در حوزه علميه نجف را يادآور شد و بيان کرد: خروجي نجف مديون مديريت و عقلانيت «سيد مرتضي» است، وقتي وي زعيم حوزه علميه نجف شد، ابتدا وقف کردن را ياد مردم داد که وقف مي تواند براي تربيت شاگردان و تامين کتاب و لوازم التحرير طلاب هم باشد و در گام بعدي با شناسايي طلاب نخبه، آن ها را بورسيه کرد به اين طريق توانست شيخ طوسي ها را تربيت کند.
وي ادامه داد: «سيد مرتضي» قائم به عقل بود و امروز نيز حوزه، عقلانيت، مديريت و فهم «سيد مرتضي» را مي خواهد تا بتواند خود را اداره کند.
وي خاطرنشان کرد: کسي که تنها نقل کننده نظرات ديگران باشد، دلال علم است، فقيه کسي است که نظريه پرداز و صاحب نظر باشد و شما نيز بايد در مقابل حمايتي که از طلاب با استعداد مي کنيد، به جد از آن ها خروجي علمي بخواهيد.
اين مرجع تقليد در بخش ديگري از سخنان خود گفت: همه کشورهاي دنيا از شرق تا غرب عالم، کميته امداد دارند و بودجه سالانه اي براي کمک به فقرا و نيازمندان کشورهاي خود اختصاص مي دهند، اين کمک ها، کمک هاي عاطفي است که در همه کشورها وجود دارد.
وي تاکيد کرد: فرق جوهري نظام اسلامي با ديگر نظام ها در اين خصوص، اين است که آن ها به افراد بي بضاعت کمک عاطفي مي کنند و ما بايد به اين افراد کمک عقلي و عاقلانه کنيم.
وي با بيان اين که انسان با کرامت خلق شده است، خاطرنشان کرد: با اين که مزدوري در اسلام به شدت نهي شده است، اما بسياري حاضرند مزدور باشند؛ پيامبر(ص) دست کارگري را بوسيد که براي خود کار مي کرد نه اين که مزدور کسي باشد.
آيت الله جوادي آملي ابراز داشت: اساس روحانيت، اين فرهنگ را در نظر دارد و با کرامت زندگي مي کند، اگر ما با اين روحيه به پيش برويم خداوند هم عنايت خواهد داشت و بدانيم اگر کريمانه زندگي کنيم خداوند هم کريمانه خواهد بخشيد.
وي با بيان اين که در فرهنگ ديني بايد مردم را اکرام کرد و نه اطعام، تصريح کرد: همه ما شنيده ايم که حضرت فاطمه(س) افطار خود را به يتيم، مسکين و اسير داد؛ اما آن زمان که مسلمان اسير در مدينه نبود، اسير از کافراني بودند که در جنگ ها به اسارت درآمده بودند، يعني حضرت افطار خود و فرزندان خود را به کافر بخشيد و اين کرامت اهل بيت(ع) است، ما اگر با داشتن اين مکتب نتوانيم خود را اداره کنيم در حقيقت خسارت است.
وي ادامه داد: ما يک سرمايه داريم که آن شرح صدر ماست که آن را هم خود ائمه(ع) به ما داده اند و با آن انشاالله راه را پيش خواهيم برد.
در ابتداي اين ديدار حجت الاسلام و المسلمين سيد حسن رباني رئيس مرکز خدمات حوزه هاي علميه، گزارشي از اقدامات انجام شده ارائه نمود.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/4328/طلاب-نخبه-و-مستعد-شناسايي-و-حمايت-شوند--امروز-حوزه-نيازمند-عقلانيت،-مديريت-و-فهم-«سيد-مرتضي»-است
بستن   چاپ