عصر قم
دبیر کارگروه اشتغال استان قم تأکید کرد؛
لزوم همکاری دستگاه‌های اجرایی قم در ایجاد آمار اشتغال دقیق
چهارشنبه 20 تیر 1397 - 10:09:37 AM
مهر
قم آنلاین - قم - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم آمارهای اعلام شده در سامانه رصد را دچار نواقص و تناقض‌ دانست و گفت: این آمار بر اساس آمار رسمی دستگاه‌های اجرایی است.

 مصطفی کاویانی در جلسه کارگروه اشتغال استان قم که در سالن جلسات امام جواد(ع) استانداری قم برگزار شد، با اشاره به اینکه در قم بیش از 2100 نفر تعداد اشتغال‌زایی دستگاه اجرایی ثبت شده در سامانه رصد بوده است گفت: درصدد هستیم تا پایان سال 97 بیش از 14800 نفر شغل ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه تنها تعداد محدودی از کشورهای پیشرفته می‌توانند آمار اشتغال‌زایی خود را به صورت آمار ثبتی مبنا ارائه دهند، گفت: در کشور ما از روش ILO و به صورت نمونه‌گیری با دو شاخص استاندارد جهانی تعیین نرخ بیکاری و نرخ مشارکت آمارها ارائه می‌شود که در مجموع قابل قبول و استناد است.
کاویانی با بیان اینکه نرخ بیکاری استان قم از متوسط کشوری در 6 سال اخیر کمتر بوده است، افزود: البته نرخ جمعیت فعال در بخش‌های اقتصادی و صنعتی 36 درصد بوده که از آمار 43 درصدی کشوری کمتر نشان می‌دهد.
نبود شفافیت آماری در صندوق‌های مختلف بیمه
وی با اعلام اینکه در معرفی بانک‌های شاغلان 10 درصد اتباع خارجی استان را هم در نظر می‌گیریم گفت: رصد تعداد شاغلان به عنوان یک جریان متغیر بدون احتساب ریزش و رویش ورودی‌ها و خروجی‌های نیروی کار امکان پذیر نیست.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم با تأکید بر اینکه بیش از 70 درصد نیروی کار استان در بانک‌های اطلاعات شاغلان استان رصد می‌شوند اظهار کرد: در حال حاضر مشکل اصلی نیروهای شاغل نداشتن شناسه منحصر به فرد کسب و کار و کارگاهی، عضویت برخی از دستگاه‌های دولتی در صندوق‌های بیمه کشوری و لشکری دوگانه و هم پوشان، نبود شفافیت در آمار شغلی نیروهای بازنشسته دوباره مشغول شده و نداشتن پروانه کار برای اتباع خارجی و... است.
وی از شناسایی بیش از 140 هزار نیروی کاری که مزایای مضاعف از شعب مختلف بیمه استفاده می‌کنند خبر داد و افزود: تنها راه حل جلوگیری از سوء استفاده از صندوق‌های بیمه راه‌اندازی سامانه جامع بانک اطلاعات ایرانیان و جایگزینی آن با سامانه کم کارآمد رصد است.
کاویانی با انتقاد از این مطلب که متأسفانه 17 دستگاه دولتی متولی صدور مجوزهای کسب و کار هستند، گفت: با این اوصاف نباید انتظار داشت که یک بانک اطلاعاتی کامل و جامع از وضعیت شغلی استان پیدا کرد.
دبیر کارگروه اشتغال استان قم با تأکید بر اینکه تنها 10 درصد طرح‌های اولویت‌دار اشتغال تحقق پیدا نکرده‌اند گفت: انتظار داشتیم که در سه ماهه اول سال 97 بیش از 25 درصد از اهداف اشتغال‌زایی تأمین شود که به دلیل تعطیلات اول سال 15 درصد به نتیجه رسیده است
کاویانی از میزان سرمایه‌گذاری 4200 میلیارد تومانی در حوزه اشتغال اقتصادی و صنعتی در استان خبر داد گفت: در سه ماهه نخست 674 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در بخش تولید و اتمام پروژه‌های نیمه تمام انجام شده است.
کاهش نرخ بیکاری استان قم
وی با اعلام اینکه نرخ رشد بیکاری استان نسبت به سال گذشته کاهش نشان می‌دهد گفت: قم در سال 96 دارای 42 هزار نیروی بیکار بوده که این نرخ در سال 97 به کمتر از 40 هزار نفر رسیده است و پیش بینی می‌کنیم تا پایان امسال نرخ بیکاری استان به چیزی حدود 9.9 درصد برسد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم با اشاره به اختصاص بیش از 115 میلیارد تومان تسهیلات به برنامه‌های مشاغل خانگی در سال جاری بیان کرد: متأسفانه برخی از بانک‌ها در اجرای این طرح مانند طرح تسهیلات رونق تولید همکاری ندارند و در سه ماه گذشته تنها حدود 14 درصد از میزان این تسهیلات به مبلغ حدوداً 23 میلیارد ریال آن معرفی و پرداخت شده است.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/41978/لزوم-همکاری-دستگاه‌های-اجرایی-قم-در-ایجاد-آمار-اشتغال-دقیق
بستن   چاپ