عصر قم
استاد حوزه و دانشگاه:
امام صادق(ع) طلایه دار گفتمان قوی فرهنگی بود
دوشنبه 18 تير 1397 - 10:56:11
قم آنلاین - قم- استاد حوزه و دانشگاه گفت:در زمانی که دین اسلام در طول سال ها به خاطر برخی مظاهر باطل، نظرات منحرف، احادیث مجهول و فتواهای غلط دستکاری شده بود، امام صادق(ع) در دوران خود، طلایه دار یک انقلاب شیعی اسلامی و گفتمان قوی فرهنگی در روزگار خود بوده و اسلام و شیعه را حیات مجدد بخشیدند.
حجت الاسلام والمسلمین محمد تقی رهبر روز دوشنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: حرکت فرهنگی شیعه در دوره امام صادق (ع) نیز به اوج خود رسید به گونه ای که اغلب روایات ما در فقه و مبانی دینی از آن حضرت می باشد.
وی ادامه داد: با اینکه مذهب علوی ،باقری و حسینی و... درست است ولی مذهب ما جعفری است زیرا امام صادق (ع) گفتمان شیعه را در مقابل مکتب های دیگر احیا کرده است.
نماینده سابق مجلس خاطرنشان کرد: چهار هزار محدث از محضر امام صادق (ع) استفاده می کردند، هزاران محدث، فقیه، راوی، دانشمند و عالم از وجود ایشان کسب فیض نمودند ، حضرت با افرادی از مذاهب و فرقه های مختلف و حتی ملحدان نیز مناظره و بحث علمی داشتند.
رهبر گفت: در زمانی که بین بقای بنی امیه و بنی عباسی دعوای سیاسی شکل گرفته بود، امام باقر(ع) و امام صادق (ع) بدور از این منازعات، به بازسازی فقه شیعه و فرهنگ دینی پرداختند، اما دولت منصور با وجودی که از بنی عباس بود ولی امام صادق (ع) را تحمل نکرده و ایشان را به شهادت رساندند.
وی ادامه داد: منصور از شخصیت و جایگاه حضرت هراس داشتند، زیرا بسیاری از فقهای غیر شیعه نیز فقه خود را از امام صادق (ع) می گرفتند، درس و بیانات امام الهام بخش بسیاری از محدثان بود،به همین دلیل دشمن عظمت و شکوه علمی حضرت را تحمل نکرده و با تهدید و آزار، ایشان تحت فشار گذاشته و حضرت مسموم کردند.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: نقش امام صادق (ع) در بازسازی فرهنگ شیعه، احیای راه اهل بیت (ع) و ایجاد انقلاب فرهنگی منحصر به فرد بود و ما امروز به این فرهنگ نیاز داریم.
رهبر خاطرنشان کرد: در این شرایط که 40 سال از انقلاب اسلامی ایران می گذرد ما شاهد انحراف و کجی هایی هستیم و علما و فقهای ما باید فرهنگ انقلاب اسلامی را بازسازی کرده و از امام صادق (ع) الهام بگیرند.
امام جعفر صادق(ع) در هفدهم ربیع الاول سال 83 هجری قمری در مدینه و در خانه امام محمد باقر(ع) پیشوای پنجم شیعیان دیده به جهان گشود. کنیه آن حضرت «ابو عبدالله» و لقبش «صادق» است.
حضرت صادق در دوران عمر شریف خویش از مکتب نورانی و آسمانی جدش امام سجاد(ع) پیشوای چهارم شیعیان و پدرش امام محمدباقر(ع) کسب فیض کرد، ایشان پس از شهادت پدر بزرگوارش در سن 31 سالگی به امامت رسید و با پایه ریزی مکتب جعفری موجب بازسازی و زنده نگه داشتن شریعت محمدی(ص) شد.
همه جریان ها و حرکت های علمی مسلمانان در دوره امامت امام صادق(ع) رونق گرفت و مجالس درس و مناظره های علمی دایر و از رونق خاصی برخوردار شد، در همین راستا امام شاگردان بسیاری را برای عرضه افکار خالص اسلام و طرد اندیشه های باطل و منحرف تربیت کرد.
دوران امامت 34 ساله ایشان مصادف با اواخر حکومت امویان و اوایل حکومت عباسیان بود که سرانجام این امام بزرگوار در 65 سالگی بر اثر توطئه های منصور عباسی در سال 148 هجری به شهادت رسید.
7401/ 6133/

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/41928/امام-صادق(ع)-طلایه-دار-گفتمان-قوی-فرهنگی-بود
بستن   چاپ