عصر قم
امام جمعه قنوات قم:
امام صادق(ع)علم خود را در اختیار همه مذاهب اسلامی قرار دادند
یکشنبه 17 تیر 1397 - 12:36:16 PM
ایرنا
قم آنلاین - قم - امام جمعه شهر قنوات قم گفت: امام صادق (ع) حق بزرگی به گردن شیعیان و تمام مسلمانان دارند، اگر ایشان علوم الهی را ترویج نمی کردند سایر مذاهب اسلامی نیز برای ادامه حیات با مشکل رو به رو می شدند.
حجت الاسلام و المسلمین رضا کرمی پور افزود: علاوه بر شیعیان بسیاری از علمای برجسته سایر مذاهب اسلامی همچون اهل سنت نیز به صورت مستقیم و غیرمستقیم از جمله شاگردان امام صادق (ع) بودند و از محضر ایشان بهره بردند.
وی ادامه داد: با توجه به جایگاه رفیع امام صادق (ع) درترویج و گسترش مکتب تشیع و دین اسلام، لازم است مراسم گرامیداشت روز شهادت ایشان با حضور گسترده مردم، به بهترین شکل ممکن و پرشور برگزار شود.
کرمی پور گفت: 80 درصد احادیث موجود، از قول امام صادق (ع) نقل شده است و علمای دین از این روایات برای اثبات اندیشه های دینی و اثبات مسائل فقهی بسیار بهره برده اند.
وی افزود: امام ششم شیعیان برای گسترش آموزه های دینی درشاخه های مختلف علم، چهار هزار شاگرد را تربیت کردند و با این کار یک تحول بزرگ علمی را در جهان اسلام به وجود آوردند.
وی ادامه داد:آن امام همام از فرصتی که در زمان سقوط حکومت بنی امیه تا روی کار آمدن حکومت بنی عباس ایجاد شده بهترین استفاده را بردند و به تربیت شاگردان بزرگی پرداختند که بسیاری از آنان در مباحث علمی سرآمد زمان خود بودند.
امام جمعه قنوات قم گفت: تلاش های علمی فراوان امام صادق (ع) و مجاهدت هایی که در راه ترویج تشیع انجام دادند باعث شد از ایشان به عنوان رئیس مکتب تشیع نام برده شود و این در حالی است که کلمه شیعه از همان دوران حضور پیامبر اکرم (ص) رایج بوده است.
وی بیان کرد: امام صادق (ع) با تربیت شاگردانی که هر کدام سرآمد رشته های مختلف علمی بودند، شبکه ای از علمای دین را به وجود آوردند که هر کدام در منطقه ای از سرزمین های اسلامی پخش بودند و به ترویج احکام الهی می پرداختند.
وی ادامه داد: بعد از استقرار خلفای بنی عباس بر مسند حکومت، رفتار این ظالمان با ائمه معصومین (ع) و از جمله امام صادق (ع) آنچنان ناشایست بود که می توان گفت ائمه اطهار (ع) به طور کامل در محاصره دشمنان به سر می بردند و ارتباط شیعیان با ایشان بسیار سخت و دشوار بود.
کرمی پور با اشاره به این که هر کدام از شیعیان باید در حد توان خود برای گرامیداشت سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)، قدمی بردارند، گفت: شرکت در مراسم عزای این امام عظیم الشان یکی از کارهایی است که می توان با عمل به آن سهمی در گرامیداشت این روز حزن انگیز برداشت.
امام جعفر صادق(ع) در هفدهم ربیع الاول سال 83 هجری قمری در مدینه و در خانه امام محمد باقر(ع) پیشوای پنجم شیعیان دیده به جهان گشود. کنیه آن حضرت «ابو عبدالله» و لقبش «صادق» است.
آن حضرت از مکتب نورانی و آسمانی جدش امام سجاد(ع) پیشوای چهارم شیعیان و پدرش امام محمدباقر(ع) کسب فیض کرد، ایشان پس از شهادت پدر بزرگوارش در سن 31 سالگی به امامت رسیدند و با پایه ریزی مکتب جعفری موجب بازسازی و زنده نگه داشتن شریعت محمدی(ص) شدند.
همه جریان ها و حرکت های علمی مسلمانان در دوره امامت امام صادق(ع) رونق گرفت و مجالس درس و مناظره های علمی دایر و از رونق خاصی برخوردار شد، در همین راستا امام شاگردان بسیاری را برای عرضه افکار خالص اسلام و طرد اندیشه های باطل و منحرف تربیت کردند.
دوران امامت 34 ساله ایشان مصادف با اواخر حکومت امویان و اوایل حکومت عباسیان بود که سرانجام این امام بزرگوار در 65 سالگی بر اثر توطئه های منصور عباسی در سال 148 هجری به شهادت رسیدند.
مردم قم به همراه مراجع عظام تقلید فردا دوشنبه مصادف با سالروز شهادت حضرت امام جعفرصادق(ع) با برپایی دسته جات عزاداری و حرکت در خیابان های اصلی شهر ، در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) اجتماع کرده و به سوگواری می پردازند.


http://www.Qom-Online.ir/fa/News/41892/امام-صادق(ع)علم-خود-را-در-اختیار-همه-مذاهب-اسلامی-قرار-دادند
بستن   چاپ