عصر قم
گزارشی از جلسه اقتصاد مقاومتی قم
تاکید بر استفاده از شرایط تحریم برای رونق اقتصادی
چهارشنبه 13 تير 1397 - 17:20:36
قم آنلاین - قم - استفاده از شرایط تحریم به عنوان فرصتی برای رونق اقتصادی، تغییر قوانین اقتصادی متناسب با شرایط تحریم، انباشت مواد اولیه در انبارهای واحدهای تولیدی و برنامه ریزی برای تک رقمی کردن بیکاری قم، مهمترین مباحث مطرح شده در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان بود.
به گزارش ایرنا، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم، روز چهارشنبه در این جلسه با بیان این که تحریم ها علاوه بر سختی ها، فرصت های زیادی نیز برای کشور به همراه دارد گفت: اگر از فرصت هایی که تحریم برای کشور ایجاد می کند استفاده شود می توان از آن برای رونق و شکوفایی اقتصادی استفاده کرد.
محمود سیجانی با اشاره به این که وضعیت فعلی اقتصادی کشور، وضعیت سختی است افزود: سختی هایی که تحریم های به همراه خود دارد در صورتی که همه ظرفیت های کشور پای کار بیاید می تواند کمک کار و فراهم کننده فرصتی طلایی برای رونق تولید و صنعت کشور باشد.
وی با بیان این که در سال های اخیر ظرفیت های فراوانی در زمینه صنعتی در کشور و استان ایجاد شده است ادامه داد: دغدغه همیشگی تولیدکنندگان، واردات کالاهای مشابه تولید داخلی به کشور بود که با ممنوعیت 1400 کالا به کشور، می توان زمینه را برای شکوفایی تولید و صنعت ایجاد و این تهدیدات را به فرصت تبدیل کرد.
وی اضافه کرد: هم اکنون دولت در زمینه تخصیص ارز با نرخ 4200 تومانی و 3800 تومانی یارانه ای، برای تامین کالاهای اساسی همکاری بسیار مناسبی دارد که انتظار است در تامین کالاهای اساسی مورد نیاز کشور مشکل جدی ایجاد نشود.
سیجانی با اشاره به الگوی مناسب برای تعیین نرخ ارز گفت: اگر اجازه داده شود تا تولید کننده و وارد کننده خود بر سر نرخ ارز به توافق برسند و به یک نرخ توافقی دست یابند، برخی اشکالات موجود کاهش می یابد.
وی با تاکید بر ضرورت استفاده دستگاه های دولتی از کالاهای تولید استان قم تاکید کرد: باید تمام دستگاه های دولتی قم خود را موظف بدانند تا از کالاهای تولید داخل استان با توجه به ظرفیت هایی که در اختیار دارند حمایت کنند.
وی با بیان این که هم اکنون برخی کارخانه های استان در صورتی که دستگاه های دولتی قم نیاز خود را از کالای تولید آنها تامین کنند، رونق خواهند گرفت افزود: کارخانه سیمان قم یکی از این واحدهای تولیدی است که اگر دستگاه هایی مانند شهرداری که حجم فعالیت عمرانی بالایی دارند نیاز خود را از این کارخانه تامین کنند علاوه بر کاهش هزینه های تحمیلی، کمک بسیاری در زمینه افزایش تولید و اشتغال در استان می کند.
** بیکاری قم تا پایان سال 97 تک رقمی خواهد شد
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم نیز در این جلسه با اشاره به تدوین سند اشتغال قم گفت: بر اساس سند توسعه اشتغال و دستور استاندار، پیش بینی می شود حداقل نرخ بیکاری در سال جاری 9.9 درصد و تعداد بیکاران نیز 39 هزار و 702 تن در قم کاهش یابد.
مصطفی کاویانی افزود: در سند سرمایه گذاری، تولید و اشتغال وظایف دستگاه های مختلف به صورت مشخص تدوین شده است و بر اساس آن باید با همکاری بخش دولتی قم و بخش خصوصی 14 هزار و 810 شغل با اعتباری بالغ بر 42 هزار و 43 میلیارد ریال در سال 97 ایجاد شود.
وی اضافه کرد: در سال 95، نرخ بیکاری در قم 11.2 درصد و تعداد شاغلان نیز 333 هزار تن و تعداد شاغلان جدید پنج هزار و 224 تن برآورد شده است.
وی ادامه داد: تعداد شاغلان در سال 96، به 347 هزار و 175 تن افزایش پیدا کرده که 14 هزار و 68 تن اشتغال جدید می باشد.
کاویانی خاطرنشان کرد: سال گذشته تعداد بیکاران 42 هزار و 392 تن بود و نرخ بیکاری نیز از 11.2 درصد در سال 95 به 10.9 درصد کاهش یافت.
** درآمدهای شهرداری قم در سه سال 3 برابر شده است
معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری شهرداری قم نیز با اشاره به افزایش چشمگیر بودجه شهرداری قم از 13 هزار و 380 میلیارد ریال در سال 95 به رقم 22 هزار میلیارد ریال در سال 96 گفت: تمام طرح ها و برنامه های این نهاد بر اساس برنامه بلند مدت تا سال 1400 طراحی و اجرا می شود که توجه به مناطق کمتر توسعه قم از جمله اولویت های این برنامه است.
محسن رنجبر با بیان این که سال گذشته 866 طرح توسط شهرداری در قم اجرایی شد، افزود: در این سال 18 هزار میلیارد ریال اعتبار در اهداف یازده گانه برای طرح های عمرانی در قم هزینه شد که بیشتر این طرح ها در مناطق محروم 2 و 6 شهر بود.
وی با بیان این که شهرداری با اقدام های گسترده خود در سال گذشته، 1.3 متر مربع به سرانه فضای سبز قم افزوده است گفت: یک میلیون 360 هزار متر مربع فضای سبز در قم افزایش یافته ضمن این که افزایش 276 هزار اصله درخت، 68 هزار متر مربع توسعه فضای سبز تفرجگاهی و همچنین افزایش سرانه 1.13 متر مربعی فضای سبز جنگلی رقم خورد.
معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری شهرداری قم ادامه داد: 73 هزار متر مربع احداث تقاطع غیر همسطح، 931 هزار متر مربع نهضت آسفالت، توجه ویژه به زیباسازی شهری، ایمن سازی محوطه بازی کودکان، جداسازی آبیاری فضای سبز از آب شرب، گسترش آبیاری قطره ای، کاهش سرانه تولید پسماند و افزایش تفکیک از مبدا از جمله اقدام هایی است که در سال 96 توسط مجموعه شهرداری قم انجام شد.
رنجبر با بیان این که میزان درآمدهای شهرداری قم در 3 سال حدود 3 برابر و میزان هزینه ها نیز 2 برابر رشد کرده است گفت: 80 درصد برنامه عمرانی در سال 96 محقق شده است ضمن این که میزان هزینه جاری در سال های گذشته سیر نزولی را نشان می دهد که نشان دهنده تلاش شهرداری برای کاهش هزینه های خود است.
وی با تاکید بر ضرورت مدیرت پسماند و تفکیک از مبداء ادامه داد: با فرهنگ سازی انجام شده میزان تفکیک پسماند از مبدا در سه سال از هفت تن به 70 تن افزایش یافته است به گونه ای که هم اکنون 10 درصد از کل پسماند تولید قم از مبدا و توسط شهروندان تفکیک می شود.
** برنامه ریزی برای استحصال 6 مگاوات برق از پسماند قم
وی در ادامه میزان پسماند تولیدی روزانه قم را 700 تن اعلام کرد و گفت: علاوه بر مکانیزاسیون کامل جمع آوری پسماند خانگی و دفن بهداشتی این پسماند در سایت البرز، به دنبال استحصال 6 مگاوات برق از پسماند به روش هوازی و زباله سوز هستیم که روند ساخت این نیروگاه تا پایان سال به 50 درصد خواهد رسید.
معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری شهرداری قم، ادامه داد: توسعه و تجهیز آب خام با احداث 7 حلقه چاه، به حداقل رساندن استفاده از آب خوراکی در فضای سبز، 208 کیلومترآبیاری قطره ای و بارانی فضای سبز و همچنین امکان سنجی و استفاده از پساب از جمله اقدام های شهرداری برای مدیریت آب است.
** قوانین اقتصادی کشور متناسب با شرایط تحریم تغییر کنند
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قم نیز در این جلسه با تاکید بر این که با وجود اعمال تحریم ها همچنان شرکت های کوچک و متوسط به دنبال کار با ایران هستند، تاکید کرد: ایران کشور بزرگی است که نمی توان آن را نادیده گرفت و سفر اخیر رئیس جمهوری کشورمان به 2 کشور اروپایی و استقبال آنها از گسترش همکاری با ایران نشان از اهمیت جایگاه کشورمان است.
غلامحسین الهیاری تاکید کرد: اگر کمک های دولتی ادامه داشته باشد و قوانین متناسب با این شرایط وضع شود، تحریم های نمی توانند مشکلی برای کشور و واحدهای تولیدی ایجاد کند.
وی با بیان این که باید قوانین اقتصادی کشور با شرایط بحرانی کنونی هماهنگ شود، ادامه داد: با روش های مدیریتی و قوانین گذشته نمی توان در شرایط تحریم مشکلات را مرتفع کرد.
** انبار واحدهای تولیدی از مواد اولیه مورد نیاز انباشته است
رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان قم نیز در این جلسه با بیان این که باید کمک های دولتی به واحدهای تولیدی در سال 97 بیشتر از سال گذشته باشد، گفت: به دلیل بالا رفتن نرخ ارز، سرمایه در گردش واحدهای تولیدی کمبودهایی را بر آنها تحمیل کرده است، چراکه این واحدهای صنعتی مجبور هستند برخی مواد اولیه را 2 برابر سال گذشته خریداری کنند.
حسن آقاجانی با بیان این که لازمه مبارزه و مقابله در برابر تحریم های دشمن، پای کار آمدن همه مردم و مسئولان است، گفت: با ارز خوبی که بانک مرکزی در اختیار واحدهای تولیدی قرار داده است، این واحدها تا یکسال مواد اولیه ذخیره کرده و در ماههای اخیر نیز با جذب ارز دولتی و واردات مواد اولیه، انبار واحدهای تولیدی از مواد اولیه مورد نیاز انباشته است که جای نگزانی در این زمینه وجود ندارد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان قم، ادامه داد: راه کار ما برای آسیب ندیدن واحدهای تولیدی از تحریم های دشمنان، فروش نقدی کارخانجات و خرید مستمر و انبار مواد اولیه مورد نیاز است.
آقاجانی با تاکید بر این که بخش خصوصی از اقدام های دولت برای حمایت از تولید راضی است تاکید کرد: وام هایی که سال گذشته توسط دولت داده شد بخش خصوصی و کارخانجات را نجات داد و اگر این کمک ها به واحدهای صنعتی ادامه نداشته باشد، تمام زحمات سال های گذشته از بین می رود.
وی افزود: با توجه به این که 40 درصد سرمایه در گردش واحدهای تولیدی سال گذشته به دلیل بالا رفتن نرخ ارز از بین رفت، لازم است تا حداقل دو برابر سال گذشته وام در اختیار صنعتگران قرار گیرد.
7404/ 1175

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/41773/تاکید-بر-استفاده-از-شرایط-تحریم-برای-رونق-اقتصادی
بستن   چاپ