عصر قم
آيت الله فاضل لنکراني: جامعه امروز به طلاب نظريه پرداز نياز دارد
fiogf49gjkf0d
يکشنبه 28 شهريور 1395 - 9:50:48 AM
ايرنا
fiogf49gjkf0d
قم انلاين- آيت الله محمد جواد فاضل لنکراني در آيين افتتاحيه سال تحصيلي مدرسه علميه مرکز فقهي ائمه اطهار(ع) قم در سالن اجتماعات اين مرکز، افزود: هويت اصيل حوزه هاي علميه بر مطالعه دقيق متون فقهي استوار شده است و به همين خاطر در دوره هاي مختلف شاهد نخبگاني هستيم که از حوزه ها به مردم معرفي مي شوند و تحولي عظيم را در جامعه ايجاد مي کنند.
وي با اشاره به اينکه فقه ما توانايي پاسخگويي به تمام ابعاد فردي و اجتماعي انسان را دارد، بيان کرد: با همين متون فقهي موجود و استفاده از روش اجتهاد جواهري مي توان پاسخگوي نيازهاي امروز بشر، پيرامون مسائل فقهي بود.
وي ادامه داد: فقه ما در صورت نگاه عميق به منابع اصيل و تحقيق و پژوهش، مي تواند در حوزه هاي فرهنگي و اجتماعي جديد همچون هنر و پزشکي نظرات فقهي راهگشايي بيان کند.
آيت الله فاضل لنکراني با اشاره به اينکه به هيچ عنوان نبايد به متون اصيل خود بي توجه باشيم، گفت: امروز بسياري از مکاتب اهل سنت به خاطر کنار گذاشتن متون فقهي خود، در پاسخ گويي به مسائل جديد با مشکل مواجه شدند.
وي با بيان اينکه چارچوب قواعد فقهي در هر زماني قابل استفاده است افزود: کسي که مکاسب را نخوانده نمي تواند ريشه فقهي و قرآني معاملات را مورد توجه قرار دهد و به همين علت نمي تواند پاسخ بسياري از پرسش هاي فقهي در باب فعاليت هاي اقتصادي را ارائه کند.
رئيس مرکز فقهي ائمه اطهار(ع) با اشاره به اينکه اصول فقه حکومتي در فقه اصيل شيعه موجود است، گفت: فقه حکومتي نيازي به اصول جديدي ندارد، همين قواعد و اصول فقهي موجود با دقت در زواياي مختلف آن ظرفيت خلق فقه حکومتي و پاسخگويي به مسائل جديد را دارد.
در کنار محل برگزاري اين آيين، نمايشگاه نموداري عملکرد و دستاوردهاي مرکز فقهي ائمه اطهار(ع) براي معرفي توانمندي هاي اين مرکز در سطح ملي و بين المللي نيز برپا شده بود.
در پايان اين آيين، دانش آموختگان برتر مدرسه علميه مرکز فقهي ائمه اطهار(ع) مورد تجليل قرار گرفتند.
مرکز فقهي ائمه اطهار(ع) در جهت توسعه و بالندگي فقه راستين تشيّع و پاسخگويي به نيازهاي فقهي زمان، به همت مرجع عاليقدر مرحوم آيت الله محمد فاضل لنکراني در سال 1376 هجري شمسي در قم تاسيس شد و هم اکنون توسط فرزند ايشان آيت الله محمد جواد فاضل لنکراني مديريت مي شود.
اين مرکز در حال حاضر داراي هفت بخش آموزش، پژوهش و تاليف، تفسير، تصحيح و تحيق متون، کتابخانه، مديريت فناوري اطلاعات، مرکز صوت و تصوير و انتشارات است.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/3957/آيت-الله-فاضل-لنکراني--جامعه-امروز-به-طلاب-نظريه-پرداز-نياز-دارد
بستن   چاپ