عصر قم
فرماندار قم:
کنترل آسیب های اجتماعی باید با محوریت مساجد باشد
سه شنبه 8 خرداد 1397 - 02:17:16
قم آنلاین - قم - فرماندار قم با تاکید بر ضرورت قرار گرفتن همه امکانات و ظرفیت های دوایر دولتی در اختیار مساجد گفت: مدیریت و کنترل آسیب های اجتماعی باید با محوریت مساجد صورت گیرد.
به گزارش ایرنا، رضا سیار عصر دوشنبه درجلسه هماهنگی و برنامه ریزی مقابله با آسیب های اجتماعی در سالن جلسه های فرمانداری اظهار داشت: دستگاه های دولتی در راستای اجرای فرامین رهبر معظم انقلاب مبنی بر تبدیل مساجد به قرارگاه های فرهنگی، برای کاهش آسیب های اجتماعی تکلیف دارند و باید همه امکانات خود از قبیل پارکینگ، ورزشگاه و سالن اجتماعات را در اختیار این اماکن مقدس بگذارند.
وی افزود: همان گونه که ادارات امکاناتی را به شکل بالقوه دارند، مساجد نیز باید ایده هایی را برای بهره برداری از این امکانات مطرح، تا دستگاه ها متناسب با آن اعلام آمادگی کنند.
وی با یادآوری اینکه هر یک از دستگاه ها مانند کمیته امداد امام (ره) و بهزیستی وظایف معینی دارند، گفت: باید هماهنگی و پیگیری لازم برای استفاده از توانمندیهای دستگاه های یاد شده توسط ناحیه مقاومت بسیج و تحت رهبری امام جماعت انجام شود.
سیار با بیان اینکه شهرداری دارای 8 منطقه شهری، سپاه علی بن ابیطالب (ع) سه ناحیه و همچنین بهزیستی و علوم پزشکی نیز به ترتیب از 8 و 146 پایگاه سلامت و مقابله با آسیب ها برخوردار هستند، افزود: کمیته امداد و اوقاف و امور خیریه نیز دارای 5 و 2 ناحیه هستند، اما در میان همه دستگاه ها، علوم پزشکی در زمینه آسیب های اجتماعی ماموریت ویژه و تخصصی را بر عهده دارد.
فرماندار قم با خاص توصیف کردن معضل اعتیاد نسبت به سایر آسیب های اجتماعی گفت: مساجد باید در این خصوص هر شیوه و راهکار موثری که مدنظرشان است، را مطالبه کنند.
استان قم دارای 1200 باب مسجد است که 900 باب آن داخل شهر قرار دارد.
وی افزود: برغم تصورهای موجود مسائل اقتصادی و معیشتی عامل بروز اعتیاد نیست، چرا که بر اساس پژوهش های به عمل آمده 25 درصد کارکنان کارخانجات کشور دچار اعتیاد هستند.
وی با بیان اینکه مساجد در مورد ناهنجاریهای محیطی نیز با نیروی انتظامی هماهنگ باشند، گفت: مساجد باید در رابطه با موضوع پیشگیری از طلاق و مشاوره های پیش از ازدواج نیز محور قرار گیرند.
فرماندار قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهتمام دولت برای احیای بافت های فرسوده افزود:مساجد همچنین در این خصوص نیز طرح هایی خود را ارایه بدهند.
وی با اذعان به وجود بافت های فرسوده در مرکز شهر قم و تبدیل شدن آن به محلی برای حاشیه نشینی، این معضل را زمینه ساز اسکان اتباع غیر مجاز بیگانه عنوان کرد و افزود: بر طبق آمارهای دقیق در محله دروازه ری واقع در منطقه یک شهرداری قم در یک کلاس 34 نفره تنها 7 دانش آموز ایرانی وجود دارد.
35 هزار دانش آموز اتباع خارجی درکنار دانش آموزان ایرانی در مدارس استان قم مشغول تحصیل هستند.
حدود 80 درصد دانش آموزان غیرایرانی افاغنه، 15 درصد عراقی و پنج درصد از 30 کشور دیگر جهان از جمله ترکیه، امارات، نیجریه، کنیا و کشوهای مختلف آفریقایی و خاورمیانه هستند.
بیش از 60 درصد این دانش آموزان در مقطع ابتدایی و 40 درصد نیز در مقاطع متوسطه اول و دوم تحصیل می کنند.
وی همچنین با بیان اینکه محلاتی از شهر قم مانند خیابان انقلاب اسلامی با وجود قرار داشتن در مرکز و متن شهر وضعیت حاشیه نشینی پیدا کرده اند، گفت: 500 خانه مسافر غیر مجاز اقدام به اسکان زائران عراقی می کنند، از این رو هدایت و ساماندهی این اماکن باید مورد توجه قرار گیرد.
طبق مصوبه شورای عالی شهرسازی مساحت بافت فرسوده شهر قم نزدیک به یک هزار و 74 هکتار است، و بافت تاریخی 300 هکتاری این شهر نیز به صورت کامل در منطقه اطراف حرم مطهر حضرت معصومه (س) قرار دارد.
7403/ 6133/

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/34721/کنترل-آسیب-های-اجتماعی-باید-با-محوریت-مساجد-باشد
بستن   چاپ