عصر قم
عضو هیات علمی دانشگاه قم:
در معماری متناسب با اقلیم، تجربیات ارزنده پیشینیان را کنار گذاشته ایم
دوشنبه 24 ارديبهشت 1397 - 20:45:17
قم آنلاین - دکترای معماری و انرژی از دانشگاه انگلستان گفت: متاسفانه در معماری متناسب با اقلیم و شرایط آب و هوایی، تجربیات ارزنده پیشینیان را کنار گذاشته ایم و این امر تبعات زیادی در پی داشت.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، مسعود ملک زاده ظهر امروز در نشست مسئله اقلیم در نظام شهرسازی در قم از سلسله نشست های عش آل محمد (ص) که به همت جهاد دانشگاهی واحد استان قم در سالن همایش ساختمان اقتصاد و دارایی برگزار شد عنوان کرد: معماری در واقع تصرف در محیط زیست است و محیط را تحت شعاع خود قرار می دهد.
این استاد دانشگاه افزود: متاسفانه در معماری متناسب با اقلیم و شرایط آب و هوایی، تجربیات ارزنده پیشینیان را کنار گذاشته ایم و این امر تبعات زیادی در پی داشت.
وی تصریح کرد: ما در طرح های معماری بدون توجه به تجربه پیشینیان عمل کرده ایم و نقش تجربه متناسب با اقلیم در ساخت و سازها را به دست فراموشی سپرده ایم.
ملک زاده با انتقاد از روند ساخت و ساز و معماری در سالهای اخیر عنوان کرد: آلودگی هوا و مشکلات زیست محیطی شدت زیادی گرفته است و توسعه شهرها بدون در نظر گرفتن این چالش ها همچنان ادامه دارد.
وی بیان کرد: باید مساله اقلیم در ساخت وساز بیش از گذشته در دانشگاه‌ها مورد توجه قرار گیرد و دانشگاه‌ ها از این مسائل مهم چشم پوشی نکنند.
دکترای معماری و انرژی از دانشگاه انگلستان یادآور شد: دور کردن آلاینده ها و توجه به جهت باد در ساختمان سازی و کاهش صنایع آلاینده از عوامل مهمی است که می تواند در توسعه شهری در نظر گرفت و باری از مشکلات موجود را کاهش داد.
وی اظهار کرد: در حدود 30 درصد مصرف انرژی مربوط به ساختمان ها می باشد اما مسئله شرایط اقلیمی در معماری رعایت نمی‌شود و به صورت تزئینی در پایان نامه‌ها خلاصه می شود.
ملک زاده خاطرنشان کرد: در روند ساخت و ساز باید گونه‌های گیاهی و جانوری، آن منطقه مورد بررسی قرار گیرد؛ در ساختمان سازی باید مدل های جهانی مطابق با شرایط اقلیمی در هر منطقه را در نظر گرفت تا در مدیریت انرژی و منابع بتوان موفق بود.
این استاد دانشگاه افزود: برخی از خلاء های علمی در ساختمان سازی، مشکلاتی را به وجود می آورد اما بی توجهی به تجربه های قدیمی نیز چالش برنگیز است برای نمونه حذف حیاط از منازل تناسبی با شرایط اقلیمی ما ندارد.
وی اظهار کرد: بسیاری از تجربیات گذشته ارزش حفظ و نگهداری در معماری را دارد در بسیاری از کشورهای پیشرفته معماری نوین بدون توجه به تجربیات گذشته و شرایط اقلیمی امکان پذیر نیست.
ملک زاده بیان کرد: امروز بیشترین دغدغه های دانشجویان و اساتید صرف تفکرات نوین و خلاقانه می شود و مولفه های معماری متناسب با اقلیم فراموش می شود.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از سوخت های نامرغوب و صادرات سوخت‌های فسیلی مرغوب موجب آلودگی های هوایی می شود و این آلودگی ها بر روی زندگی ما اثرهای مخربی در سلامتی دارد.
این استاد دانشگاه یادآور شد: اگر تشکل های مردمی در رابطه با خلاء های قانونی مطالبه گر باشند برخی از مشکلات در رابطه با ساخت و سازها و توسعه شهری از میان می رود و آلایندگی های زیست محیطی کاهش می یابند.
وی تاکید کرد: تشکل های مردمی جایگاه مهمی در پیگیری مسئولان دارد و اگر این مطالبات گسترده شود می توان بسیاری از خلاء ها را از میان برد.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/33234/در-معماری-متناسب-با-اقلیم،-تجربیات-ارزنده-پیشینیان-را-کنار-گذاشته-ایم
بستن   چاپ