عصر قم
مدیر کل خشکسالی سازمان هواشناسی کشور:
تاثیر عناصر اقلیمی بر معماری غیر قابل انکار است
دوشنبه 24 ارديبهشت 1397 - 20:45:16
قم آنلاین - مدیر کل خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: تاثیر عناصر اقلیمی بر معماری غیر قابل انکار است و باید در طراحی سازه ها این عناصر را در نظر گرفت.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، صادق ضیائیان امروز در نشست مسئله اقلیم در نظام شهرسازی در قم از سلسله نشست های عش آل محمد (ص) که به همت جهاد دانشگاهی واحد استان قم در سالن همایش ساختمان اقتصاد و دارایی برگزار شد، عنوان کرد: به کارگیری سامانه توسعه هواشناسی کاربردی ایران در بخش های معماری و شهرسازی اهمیت زیادی دارد.
مدیر کل خشکسالی سازمان هواشناسی کشور افزود: تاثیر عناصر اقلیمی بر معماری غیر قابل انکار است و باید در طراحی سازه ها این عناصر را در نظر گرفت.
وی تصریح کرد: باید تعریف صحیحی از توان اقلیمی ارائه گردد، مسئله اقلیم و هوا موضوع جدی است که امروز در جامعه باید به آن پرداخته شود.
ضیائیان بیان کرد: حتی بلندمرتبه سازی در جریان باد اثر گذار است از طرفی در همه بخش های ساختمان باید تناسب با اقلیم بررسی شود.
وی اظهار داشت: برخی می گویند بر اساس طرح جامع تفضیلی به ساخت و ساز می پردازند، اما طرح تفضیلی نیز از نظر اقلیمی دارای نواقصی است و کپی برداری است.
مدیر کل خشکسالی سازمان هواشناسی کشور خاطرنشان کرد: باید مردم و اصحاب رسانه نسبت به بحث‌های مرتبط به اقلیم و چالش‌های زیست‌محیطی مطالبه گر باشند تا قوانین موجود در کتاب‌ها سریع‌تر عملیاتی شود.
وی افزود: استان قم درگیر چالش مهمی به نام عدم توانایی اقلیمی است که باید در حوزه ساختمان ‌سازی به طور جدی به آن پرداخته شود.
ضیائیان گفت: ابتدا باید درک درست وصحیحی از توان اقلیمی بوجود آید در این راستا توان اقلیمی به چهار موضوع، آب کره، خاک کره، زیست کره و هوا کره بستگی دارد.
وی تصریح کرد: امروز نمی‌توان به مسئله اقلیم و تأثیر آن در کیفیت زندگی افراد جامعه بی‌توجه بود این امر نیازمند نگاهی علمی و اجرایی به مسئله توان اقلیمی هر شهر برای ایجاد زیرساخت‌های مناسب است.
مدیر کل خشکسالی سازمان هواشناسی کشور یادآور شد: در سالهای اخیر ساختمان ها سنخیتی با شرایط اقلیمی در شهرها ندارد که در این زمینه کامل نبودن دانش معماری و عدم نظارت لازم از عوامل مهم است.
وی بیان کرد: پیوست های اقلیمی در ساخت و ساز نیز کپی است و شرایط اقلیمی واقعی در شهرهای مختلف و میزان بارش باران و دما را در نظر نمی گیرد در صورتی که باید در سطح بالایی از تصمیم گیری ها، شرایط اقلیمی را در توسعه شهری در نظر گرفت.
ضیائیان عنوان کرد: باید سازمان هواشناسی به‌عنوان یک مرجع نظارتی وارد میدان شده و برساخت و سازهای استان نظارت کامل داشته باشد.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/33233/تاثیر-عناصر-اقلیمی-بر-معماری-غیر-قابل-انکار-است
بستن   چاپ