عصر قم
مدیر کل هواشناسی استان قم:
قم از نظر اقلیمی توان توسعه در ساخت و ساز را ندارد
دوشنبه 24 ارديبهشت 1397 - 19:49:57
قم آنلاین - مدیر کل هواشناسی استان قم گفت: قم از نظر اقلیمی توان توسعه در ساخت و ساز را ندارد و باید از مهاجرت های بی رویه به این شهر جلوگیری به عمل آید.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، یحیی زارع ظهر امروز در نشست مسئله اقلیم در نظام شهرسازی در قم از سلسله نشست های عش آل محمد (ص) که از سوی جهاددانشگاهی واحد استان قم، در سالن همایش ساختمان اقتصاد و دارایی برگزار شد، عنوان کرد: هواشناسی دارای جایگاه مهمی است و در تعیین تاریخ کشت محصولات زراعی و اهمیت جهت وزش باد در ساخت و ساز و دمای هوا در توسعه شهری اثرگذار است.
مدیر کل هواشناسی استان قم افزود: کار اصلی هواشناسی، با داده و آمار است و قدمت اطلاعات نیز ارزش و جایگاه بسیاری در این علم دارد.
وی تصریح کرد: همچنین توسعه شهر و کشور نیازمند تلاش همه جانبه و رعایت همه این جوانب است و باید با نگاهی عمیق و همه جانبه نسبت به حل مشکلات زیست محیطی اقدام کنیم.
زارع بیان کرد: در قم ظرفیت های موجود از نظر رشد ساخت و ساز با شرایط اقلیمی متناسب نیست، ما باید اطلاعات اقلیمی مردم را افزایش دهیم زیرا این اطلاعات نقش مهمی را در ساخت و ساز و استاندارد سازی شهرها دارد.
وی خاطرنشان کرد: قم از نظر اقلیمی توان توسعه در ساخت و ساز را ندارد و باید از مهاجرت های بی رویه به این شهر جلوگیری به عمل آید.
مدیر کل هواشناسی استان قم اظهار کرد: امروزه وضعیت گازهای کربنیک و همچنین آلاینده ها وگاز متان مجتمع های دامی فضای قم را به شکلی مبدل کرده است که نباید انتظار باران داشت.
وی ادامه داد: آلودگی های زیست محیطی و کاهش باران هشدارهای جدی است که حیات ما را تهدید می کند اما گاهی متوجه عمق بحران نمی شویم.
زارع گفت: طبق یک تحقیق 90 سال قبل سرانه آب در ایران به ازای هر نفر 13 هزار متر مکعب بوده و امروز این میزان به 1000 متر مکعب رسیده است و در خوش بینانه ترین حالت در بارش و دمای ثابت برای 8 سال آینده آب داریم.
وی افزود: در مبحث شهرسازی توان اقلیمی قم با توجه به آمار زیست محیطی و بر اساس فرمول توان اقلیمی برای سکونت 250 تا 300 هزار نفر مناسب است در حالی که 1 میلیون و 300 هزار نفر در قم زندگی می کنند و دیگر این شهر گنجایش مهاجرت را ندارد.
مدیر کل هواشناسی استان قم اظهار کرد: علاوه بر این در قم 450 هزار دستگاه موتورسیکلت وجود دارد و به طور میانگین روزانه 250 هزار موتورسیکلت در حال تردد است و موتور ها نیز 8 برابر خودروها آلایندگی دارد.
زارع بیان کرد: فضای سبز شهری در کشورهای پیشرفته تغییر یافته و کاشت چمن منسوخ شده است در حالی که ما همچنان از چمن با مصرف بالای آب استفاده میکنیم که این نوع پوشش گیاهی منجر به تولید گازهای گلخانه ای می شود و جزیره گرمایی ایجاد می کند.
وی گفت: با اینکه طرح های عمرانی و ساختمانی دارای پیوست های اقلیمی است اما بدان توجهی نمی شود؛ مرغداری ها و دامشهر نیز در مسیر جریان باد قرار دارد که بوی مشمئز کننده را وارد شهر می کند و آلودگی های زیست محیطی را منتقل می سازد.
مدیر کل هواشناسی استان قم عنوان کرد: اگر به پارامترهای اقلیمی در شهرسازی و معماری توجه می شد با این مشکلات زیست محیطی مواجه نبودیم؛ در این راستا برای ساخت ساختمان مرکز تحقیقات از شاخص های اقلیمی استفاده کرده ایم و ساختمان سبز در حال طراحی است و 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
زارع یادآور شد: برخی از سیاست های سخت گیرانه در کمیسیون ماده 5 می تواند زمینه ساز نظارت بیشتر بر روند ساخت و سازهای شهری و تطبیق با شرایط اقلیمی قم شود.
وی گفت: در کمیسیون ماده 5 محیط زیست و دستگاههای متولی باید صاحب رای باشند در این باره موانع قانونی برداشته شود پیش بینی های لازم اتخاذ شد تا این امر وارد قانون شود و خلاء های موجود رفع گردد.
وی تاکید کرد: در واقع خانه سازی نیز باید متناسب با اقلیم قم باشد توسعه فضای سبز و.. نیز ارتباط مستقیمی با شناخت اقلیم دارد.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/33229/قم-از-نظر-اقلیمی-توان-توسعه-در-ساخت-و-ساز-را-ندارد
بستن   چاپ