عصر قم
اقشار مختلف مردم متولي حفظ آثار و دستاوردهاي هشت سال دفاع مقدس هستند
سه شنبه 14 مهر 1394 - 10:16:30 AM
ايرنا
fiogf49gjkf0d
قم آنلاين- احمد حسيني اظهارکرد: دفاع مقدس در کليه مباحث آن انحصاري نيست و متعلق به يک سازمان، جريان، گروه و ياشخص خاصي نمي شود و لازم است دراين رابطه رعايت درستي ، انصاف و عدالت را درنظر بگيريم.
وي دربخش ديگري از سخنان خود گفت: درحوزه دفاع مقدس امروز با دو تهديد جدي؛ فراموشي و تحريف مواجه هستيم، اين مساله تکليف ما را دوچندان مي کند، چرا که با گذشت زمان خالقان حماسه به فراموشي سپرده مي شوند ونيز دشمنان ومعاندان به خاطر ضربه اي که از دفاع مقدس خورده اند مي خواهند اين مساله به فراموشي سپرده شود و يا آن را تحريف کنند لذا ما بايد درحفظ آن تلاش کنيم.
مديرکل حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس قم، برمردمي بودن حفظ و ترويج فرهنگ دفاع مقدس در جامعه تاکيد و خاطرنشان کرد: اگر کارهاي بزرگ با مشارکت مردم انجام شود به طور حتم به نتيجه مي رسد.
وي با بيان اينکه حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس و ترويج فرهنگ مقاومت، ايثار ، جهاد و شهادت از ماموريت هاي اين بنياد است، گفت: هدف از تشکيل بنياد، حفاظت و بهره برداري از آثار و ارزش هاي هشت سال دوران دفاع مقدس و ثبت حماسه ها و دلاوري هاي جاودانه امت اسلام و آثار آن در شوون فرهنگي، سياسي، اجتماعي، اقتصادي و نظامي و نيز جلوگيري از نابودي و تحريف و يا به فراموشي سپرده شدن ميراث گرانبهاي خون پاک شهيدان و دستاوردهاي اين دوران است.
وي؛ برنامه ريزي و هماهنگي براي اعزام کاروان هاي راهيان نور، پيگيري ايجاد موزه و يادمان هاي دفاع مقدس، برپايي جشنواره ها و يادواره ها به منظور احياي روحيه سلحشوري امت اسلام و بهره برداري از برکات و تجربه هاي دوران دفاع مقدس را برخي ديگر از وظايف اين بنياد برشمرد و گفت: انجام پژوهش هاي علمي و کاربردي درخصوص جمع آوري و بهره برداري بهينه از آثار و ارزش هاي دفاع مقدس و ارائه طرح هاي لازم به منظورحفاظت بهينه از اين آثار از جمله وظايف اين بنياد مي باشد.
حسيني ، ساختار اين بنياد را هيات امنايي اعلام کرد و گفت: 21 نفر از مديران عالي رتبه نظام جمهوري اسلامي از جمله هفت تن از وزيران در آن عضويت دارند و سياستگذاري ها و برنامه هاي کلان بنياد را هيات امنا تدوين مي کند.
وي با بيان اينکه شوراي هماهنگي حفظ آثار و ارزش هاي دفاع مقدس در استانها فعال است ، اظهار کرد: در استان رييس هيات امنا و رييس شورا، استاندار محترم است و مجموعه اي از مديران عالي استان که بالغ بر 15 نفر مي شوند در آن عضويت دارند.
حسيني اضافه کرد: تدريس دو واحد درس دفاع مقدس، برنامه ريزي و استادان آن برعهده اين بنياد است و ارائه آن با مسووليت دانشگاه هاست و تاکنون بالغ بر 20 هزاردانشجو اين واحد درسي را گذرانده اند و اقبال خوبي از اين درس شده است.

* رشته ادبيات پايداري در کارشناسي ارشد در قم راه اندازي شد

وي با بيان اينکه در مقطع کارشناسي ارشد رشته هايي همچون ادبيات پايداري و ادبيات مقاومت راه اندازي شده است، گفت: رشته ادبيات پايداري براي نخستين بار در استان در دانشگاه آزاد اسلامي واحد قم راه اندازي شده است و از نيم سال تحصيلي جاري دانشجو مي پذيرد.
حسيني با اشاره به جايگاه خاص قم در حوزه دفاع مقدس و نيز در زمينه نشر کتاب گفت: در زمينه ادبيات و انتشارات نيز با توجه به جايگاه خاص قم ، بسياري از استان هاي کشور چاپ کتاب هاي خود را به قم محول مي کنند و درسال گذشته 33عنوان کتاب منتشر شد و امسال نيز تاکنون 33 عنوان کتاب منتشر شده است که در هفته دفاع مقدس و عيد سعيد غديرخم آنها رونمايي شد.
مديرکل حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس قم اضافه کرد: در حوزه بانوان نيز کتاب 700 کيلومتر اسارت درباره شهيد طيبه واعظي رونمايي شد، وي از شهيدان استان قم است که به دست ساواک در پيش از پيروزي شکوهمند انقلاب اسلامي به شهادت رسيد.

* رسانه ها به ساخت موزه انقلاب و دفاع مقدس در قم توجه داشته باشند

وي درباره برنامه هاي در دست انجام اين بنياد گفت: ساخت مرکز فرهنگي (موزه) انقلاب و دفاع مقدس از جمله برنامه هايي است که اميدواريم رسانه ها به اين موضوع که يک طرح ملي مي باشد بپردازند چرا که خاستگاهي براي ماندگاري و افزايش مدت زمان زائران درقم ، پس از حرم مطهر حضرت معصومه (س) و مسجد جمکران است.
وي دراين رابطه افزود: همان طور که مي دانيد در همه استانها موزه دفاع مقدس وجود دارد اما در قم موزه انقلاب ودفاع مقدس خواهيم داشت و موضوع نقش آفريني روحانيت در دفاع مقدس نيز به قم واگذار شده و سه کارگروه تخصصي؛ فني مهندسي، محتوا و رسانه در اين خصوص تشکيل شده است و دو کارگروه اول کار خود را شروع کرده اند.

* 49 شهيد گمنام در استان قم به خاک سپرده شده اند

حسيني اظهار کرد: در زمينه شهداي گمنام نيز تمام کار آن (تفحص، تشييع، تدفين، احداث يادمان و تعيين هويت) برعهده اين بنياد است و در استان قم 49 شهيد گمنام در 20 نقطه به خاک سپرده شده اند که از اين شهدا يک شهيد که سال قبل در پرديسان دفن شده بود شناسايي شد.
وي اعلام کرد: سال گذشته در استان باهمکاري نهادهاي مربوط 85 درصد خانواده هاي شهيدي که شهيدشان گمنام بوده اند و به آنها دسترسي داشته ايم آزمايش دي. اِن. اِي (D.N.A) انجام گرفته است و اين روند همچنان ادامه خواهد داشت.
حسيني به نقش واهميت فعاليت رسانه ها در راستاي انعکاس دستاوردهاي هشت سال دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: اين تلاش ، همت و جانفشاني اصحاب رسانه در طول دوران هشت سال دفاع مقدس بود که منجر به ثبت لحظات ماندگار شد.
وي از رسانه ها به عنوان پل ارتباطي بين مردم و نظام نام برد و گفت: رسانه ها چشم بينا، نکته بين ونکته سنج هستند وبه عنوان يک مشاور صادق مي توانند معايب ما را گوشزد کنند و نقدهاي خود را به همراه راهکار ارائه دهند تا کارها به سرانجام برسد.
وي از مجموعه رسانه هاي استان قم که در حوزه دفاع مقدس فعاليت مي کنند وبا پوشش اخبار اين حوزه در تبيين و ترويج فرهنگ ايثار وشهادت و زنده نگهداشتن رشادت هاي رزمندگان اسلام در هشت سال دوران دفاع مقدس، تحقق اهداف والاي انقلاب و آرمان هاي امام خميني (ره) و شهدا و منويات رهبر معظم انقلاب اسلامي و تحقق ماموريت دولت خدمتگذار تلاش مي کنند، سپاسگزاري کرد.
وي با بيان اينکه رسانه ها با مراجعه به اين بنياد مي توانند از سوژه هاي کم نظيري در قم در بخش دفاع مقدس گزارش و مطلب تهيه کنند، گفت: در حوزه دفاع مقدس مطالب منحصر به فرد و کم نظيري در استان داريم که از آن جمله مي توان به روشمار تاريخ دفاع مقدس توسط يکي از درودگران قم اشاره کرد که مجموعه نوشتار وي حدود هشت جلد دفتر 200 برگ مي شود.
مديرکل حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس قم خاطرنشان کرد که رسالت مهم همه ما ترويج، گسترش و تبيين فرهنگ دوران دفاع مقدس مي باشد و ما آماده همکاري با همه رسانه ها را در اين زمينه هستيم.

* همه مديون شهدا و فرهنگ دفاع مقدس هستيم
رييس خبرگزاري جمهوري اسلامي مرکز قم نيز در اين جلسه خاطرنشان کرد: همه ما مديون شهدا هستيم و بايد در راستا تبيين اهداف مقدس آنان در جامعه تلاش کنيم و از سوي ديگر فرهنگ دفاع مقدس را بيش از پيش براي نسل جوان بازگو نماييم.
جعفر مسلمي با بيان اينکه ايرنا، متعلق به مجموعه نظام جمهوري اسلامي است ، گفت: موضوع دفاع مقدس و شهدا از دغدغه هاي اصلي ايرنا مي باشد و بخش خاصي را نيز به اين امر اختصاص داده است.
وي بنر ما و شهدا ، ستون تصاوير ايرنا مربوط به دوران دفاع مقدس و عملياتهاي رزمندگان اسلام در طول هشت سال جنگ تحميلي و تبيين اين عملياتها را از جمله اقدامات خبرگزاري جمهوري اسلامي براي حفظ آثار و دستاوردهاي دوران دفاع مقدس ذکر کرد.
وي گفت: خبرگزاري جمهوري اسلامي دردوران دفاع مقدس 12 شهيد را تقديم نظام کرده است و نخستين و تنها شهيد خبرنگار استان قم در آن دوران ، شهيد محمد مهدي شريفي از خبرنگاران اين رسانه بود.
مسلمي با بيان اينکه دفاع مقدس هويت ماست، خاطرنشان کرد: جوانان امروز طالب آشنايي با فرهنگ دفاع مقدس هستند و اين وظيفه ماست که به اين امر اهتمام داشته باشيم ، مطمئنا مستندسازي و ثبت خاطرات در اين زمينه از تحريف و کم رنگ شدن فرهنگ دفاع مقدس جلوگيري مي کند.
بنياد حفظ آثار و ارزش هاي دفاع مقدس به موجب فرمان مقام معظم فرماندهي کل قوا و بند 22 شرح وظايف ستاد کل نيروهاي مسلح در 12 مهر 1369 تاسيس شد.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/2969/اقشار-مختلف-مردم-متولي-حفظ-آثار-و-دستاوردهاي-هشت-سال-دفاع-مقدس-هستند
بستن   چاپ