عصر قم
بايد درحفظ فرهنگ و آثار علمي خود بکوشيم
شنبه 11 مهر 1394 - 9:43:02 AM
ايرنا
fiogf49gjkf0d
 قم آنلاين- وي در آيين افتتاح کتابخانه عمومي مرکز بررسي هاي اسلامي درقم اظهار کرد: اين کتابخانه ها مي توانند ضمن حفظ آثار علمي و اسلامي در داخل کشور بستر مناسبي براي مطالعه و پژوهش مردم به ويژه طلاب فراهم سازند.
وي گفت: مساله کتاب و کتابخواني از صدر اسلام تاکنون با فراز و فرودهايي بسياري مواجه بوده است به طوري که تا سال 143 هجري قمري کتابت را محکوم مي کردند و پس از آنکه اين دستور لغو شد افراد بسياري مشغول به چاپ و کتابت احاديث و روايات شدند و حتي اقدام به ترجمه و نشر فرهنگ اسلامي به ساير ممالک آن زمان کردند.
اين مرجع تقليد گفت: در طول تاريخ از کتابخانه هاي بزرگي همانند؛ بيت الحکمه، سيد مرتضي و شيخ طوسي بهره مند بوده ايم ولي در حوادث گوناگون تاريخي بسياري از آنان را آتش زدند و از بين بردند.
وي خاطرنشان کرد: علماي اسلام در حفظ و جمع آوري کتاب ها در طول تاريخ کوشيده اند و کتابخانه هاي ديگري نيز از شيعه وسني بوده است و هميشه مسلمانان در فکر حفظ فرهنگ اسلامي بوده اند، اما افرادي به عنوان جاسوس و دلال آثار اسلامي را به غرب مي بردند.
آيت الله سبحاني اظهار کرد: آنچه بيان شد گوشه اي از وضعيت کتاب و کتابخواني در گذشته بود و حال اينکه امروز هستند دشمنان ناداني که کماکان با کتاب و آثار اسلامي مخالفت مي کنند و تلاش در از بين بردن آنان دارند و اينکه به واسطه استکبار به دنبال سرقت و ربودن چنين مکتوباتي گام بر مي دارند.
وي با بيان اينکه ساخت کتابخانه هاي عمومي و تخصصي کمک شايسته اي به جامعه علمي کشور و همچنين حفظ و حراست از فرهنگ اسلامي است، گفت: ساخت اين کتابخانه آن هم در منطقه پرديسان قم يک صدقه جاريه مي باشد و استاد خسروشاهي به واسطه اينکه نه تنها خود يک عالم مي باشد، بلکه در خانواده اي روحاني و اهل علم رشد يافته از اين رو موفق به انجام اين امر مهم شده است.
وي در بخش ديگر سخنان خود، با اشاره به اهميت روز عيد سعيد غدير خُم و فاجعه سرزمين مِنا گفت: امروز روز غدير است، عيد بزرگي و از اعياد اسلامي مي باشد؛ اين را به جامعه اسلامي تبريک مي گوييم و از آن گذشته جريان فاجعه منا نيز موجب تاسف است و به خانواده هاي درگذشتگان تسليت مي گوييم.
در پايان اين مراسم، از سوي عليرضا مختارپور دبيرکل نهاد کتابخانه هاي عمومي کشور لوح سپاس و قدرداني توسط حجت الاسلام امير عطالله جباري مديرکل کتابخانه هاي عمومي استان قم به استاد سيدهادي خسروشاهي اهدا شد و رييس مجلس شوراي اسلامي از بخش هاي مختلف کتابخانه مذکور بازديد کرد.
اين مراسم با حضور حضرات آيات جعفر سبحاني از مراجع تقليد و سيدمحمدجواد علوي بروجردي و محمدعلي گرامي از استادان برجسته حوزه علميه قم، سيدمهدي صادقي استاندار قم، مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي و جمعي از استادان و فرهيختگان برجسته حوزه و دانشگاه برگزار شد.
کتابخانه عمومي مرکز بررسي هاي اسلامي در زميني به مساحت پنج هزار مترمربع با چهار هزار مترمربع زيربنا در چهار طبقه طراحي شده است و داراي مخزن کتاب با ظرفيت 100هزار جلد کتاب در حدود 500 مترمربع، سالن اجتماعات با ظرفيت 150 نفر در 200 مترمربع، سالن مطالعه آقايان با ظرفيت اوليه 160 نفر با حدود 320 مترمربع، سالن مطالعه بانوان با ظرفيت 160 نفر در بيش از 325 مترمربع، محوطه انتخاب کتاب 40 مترمربع، محوطه سمعي و بصري 60 مترمربع و مخزن نشريه ها و کتاب هاي مرجع با مخزن باز موقت با ظرفيت 15 هزار جلد کتاب در حدود 80 مترمربع است.
کتابخانه عمومي مرکز بررسي هاي اسلامي در منطقه پرديسان (منطقه 8 شهرداري قم) در بلوار شهيد احمد کوچکي، خيابان شهيد رودکي براي استفاده عموم قرار دارد.
مرکز بررسي هاي اسلامي با هدف نشر و اشاعه فرهنگ و تفکر اصيل اسلامي در مقياسي وسيع و جهاني در سال 1352 توسط حجت الاسلام والمسلمين سيد هادي خسروشاهي تاسيس شد و به عنوان يکي از واحدهاي فرهنگي و علمي وابسته به حوزه علميه قم، فعاليت هاي خود را در عرصه هاي گوناگون در سطح جهاني آغاز کرد

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/2955/بايد-درحفظ-فرهنگ-و-آثار-علمي-خود-بکوشيم
بستن   چاپ