عصر قم
400هزار اراضی مستعد تولید گرد و خاک در استان/روند افزایش گرد و خاک در قم
يکشنبه 26 فروردين 1397 - 13:12:33
قم آنلاین -
مدیرکل هواشناسی استان قم با بیان اینکه در فصل بهار کاهش بارندگی و افزایش دمای یک‌‌ونیم درجه ای در استان پیش‌بینی می‌شود، گفت: با توجه به استعداد تولید گرد و خاک بویژه در مناطق شرقی استان، کمبود بارش و افزایش دما، در آینده با افزایش گرد و خاک در استان مواجه هستیم.
یحیی زارع در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه قم، گفت: میانگین بارش در استان تاکنون 56 میلی‌متر اندازه گیری شده که نسبت به سال گذشته تقریبا 60 درصد و نسبت به بلند مدت 55 درصد کاهش داشته است، همچنین کاهش 48 درصدی بارندگی در کشور نشان می‌دهد کل کشور با وضعیت نامناسبی مواجه است.
قم با کاهش بارندگی و افزایش دما در بهار مواجه است
وی افزود: میانگین دما در ایستگاه اصلی قم حدود 2 درجه نسبت به میانگین کشوری خصوصا در اسفند ماه افزایش داشته است، همچنین با توجه به اینکه استان قم بویژه در قسمتهای شرقی مستعد تولید گرد و خاک است و با توجه به اینکه غالب بادهایی که در بهار و تابستان می‌وزد از سمت شرق استان است و با کمبود بارش و افزایش دمایی که گفته شد، پیش‌بینی می‌شود در آینده با افزایش گرد و خاک در استان مواجه هستیم.
مدیرکل هواشناسی استان با اشاره به بروز گرد و خاک در روزهای گذشته در استان، افزود: این از اتفاقات نادری است که تاکنون در این موقع از سال وجود نداشته و اکنون به دلیل کمبود بارش و افزایش‌ دمایی است که از حد معمول بیشتر بوده است.
400هزار هکتار اراضی مستعد گرد و خاک در استان
زارع در رابطه با اقدامات پیشگیرانه در ایجاد گرد و خاک در استان، گفت: یکی از راه ها شناسایی کانون های گرد و خاک در استان است که متاسفانه تاکنون این کانون ها شناسایی نشده است، اما با توجه به وضعیت موجود مناطق مستعد گرد و خاک در استان حدودا 400 هزار هکتار و رقم بسیار بالایی است که پیشگیری از تولید گرد و خاک در آن بوسیله بوته‌کاری یا مالچ‌پاشی بسیار دشوار است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بهترین شیوه برای جلوگیری از گسترش کانون های گرد و خاک، تامین حقابه زیست محیطی این مناطق است که با توجه به کمبود بارش در استان انجام آن میسر نیست.
مدیر کل هواشناسی استان با اشاره به اینکه قم در زمینه هدر رفت آب نسبت به استاندارد کشوری وضعیت مناسبتری دارد، افزود: با این حال باز هم در استان هدر رفت آب وجود دارد که بخشی مربوط به شبکه آبرسانی و بخش دیگر مربوط به مصرف مردم است.
زارع گفت: با توجه به کمبود بارش و کمبود آب‌های زیرزمینی، لازم است مردم مدیریت مصرف داشته باشند، به عنوان مثال با توجه به در پیش بودن فصل گرما استفاده از کولرهای اسپلیت را جایگزین کولر های آبی که در سطح استان بیشتر از آن استفاده می شود، کنند، تا آب کمتری در این زمینه هدر رود.
تعطیلی باغداری و کشاورزی در بخش های شرقی استان
وی در پایان با اشاره به حجم خشکسالی بخش‌های شرقی استان از تعطیلی باغداری و کشاورزی در بخش‌هایی از قنوات و دشت مسیله به دلیل کمبود آب و پایین رفتن سطح آب زیرزمینی خبر داد.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/29237/400هزار-اراضی-مستعد-تولید-گرد-و-خاک-در-استان-روند-افزایش-گرد-و-خاک-در-قم
بستن   چاپ