عصر قم
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی قم:
25 هزار هکتار از مزارع قم در برابر آفت سن، مقاوم می شود
سه شنبه 14 فروردين 1397 - 11:34:31
قم آنلاین - قم - مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: در طرح مبارزه با آفت سن که از 29 اسفندماه سال گذشته آغاز شده است، 25 هزار هکتار از مزارع گندم و جو استان در برابر این آفت سمپاشی می شود.
ابوالفضل پویافر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در این طرح 17 هزار هکتار از مزارع گندم و جو استان تا سیزدهم فروردین ماه جاری که زمان طلایی مبارزه با آفت است در برابر سن مادر و هشت هزار هکتار از مزارع نیز در مرحله تکمیلی در برابر پوره سن، از طریق سمپاشی، مقاوم می شود.
وی اظهار کرد: 16 گروه کارشناسی در قالب شبکه مراقب بر نحوه اجرای این طرح نظارت دارند و با بازدید میدانی از مزارع استان، کشاورزان را نسبت به وجود این آفت در زمین های خود آگاه می کنند.
وی ادامه داد: تا کنون بیش از 6 هزار هکتار از مزارع گندم و جو استان با سمپاشی در برابر آفت سن و بیش از هشت هزار هکتار از این مزارع نیز در برابر شته مقاوم شده است.
پویافر گفت: همچنین تا کنون در سه نوبت در برابر آفت شته در مزارع کلزا سمپاشی صورت گرفته است تا این گیاه راهبردی حفظ شود.
وی بیان کرد: در مراحل تکمیلی، مبارزه با آفت شته در سطح 20 هزار هکتار از زمین های زراعی استان قم ادامه می یابد.
وی ادامه داد: سال گذشته، زمستان گرم و خشکی را در استان قم پشت سر گذاشتیم و به همین دلیل شرایط برای طغیان آفت ها مناسب بود، شته در مزارع گندم، جو و کلزا در زمستان نیز فعال بود و به همین دلیل جمعیت این آفت افزایش پیدا کرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: جمعیت آفت سن هم امسال بیشتر است چراکه در زمستان سال گذشته در مناطق کوهستانی بارندگی چشمگیری صورت نگرفت و عوامل کنترل کننده طبیعی نتوانستند این آفت را کنترل کنند، به همین دلیل در سال جاری وجود آفت ها در سطح مزارع استان در همه بخش ها زیاد است و مبارزه با آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی بیان کرد: زمان طلایی مبارزه با سن مادر در استان قم در همین روزهای نخست فصل بهار است، چون در این زمان شرایط آب و هوایی مساعد است و سم بیشتر تاثیر می گذارد و هم مزارع گندم و جو سبز شده و استحکام بیشتری در برابر عملیات سمپاشی و رفت و آمدهای ناشی از آن دارد؛ همچنین سمپاشی در این زمان، از تخم ریزی این آفت جلوگیری و آن را ریشه کن می کند.
وی ادامه داد: اگر با آفت سن مبارزه نشود، عملکرد محصول گندم و جو در واحد سطح کاهش می یابد و در نهایت محصول به دست آمده کیفیت لازم برای ذخیره سازی در سیلو و فرآوری برای تولید آرد را نخواهد داشت و خسارت های اقتصادی قابل توجهی به وجود می آید.
در بخش کشاورزی کل اراضی قابل کشت استان قم معادل 105 هزار و 730 هکتار است که این رقم 46 صدم درصد کل اراضی قابل کشت کشور می باشد؛ مجموع کشت سبز استان قم شامل 20 هزار هکتار باغ و 42 هزار هکتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هکتار کشت جو، پنج هزار و 675 هکتار کشت گندم آبی، 2 هزار و 346 هکتار کشت کلزا و بقیه سطح زیر کشت به محصولات یونجه، ذرت، پنبه و صیفی جات اختصاص یافته است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر 745 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و 208 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است که هر سال به این میزان افزوده می شود.
7405/ 1175

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/25821/25-هزار-هکتار-از-مزارع-قم-در-برابر-آفت-سن،-مقاوم-می-شود
بستن   چاپ