عصر قم
آیت الله اعرافی:
جامعه‌المصطفی میراث‌دار تاریخ هزار ساله حوزه‌های علمیه است
شنبه 19 اسفند 1396 - 14:06:02
قم آنلاین - مدیر جامعه المصطفی‌العالمیه با بیان این که جامعه‌المصطفی میراث دار تاریخ بیش از هزار ساله حوزه های علمیه است، گفت: جامعه‌المصطفی و حوزه های علمیه در عصر انقلاب اسلامی رسالت نو و جدیدی را بر دوش خود کشیده است؛ این راه بسیار فراتر و بزرگتر از راه های پیموده شده است.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، آیت‌الله علیرضا اعرافی، امروز در دومین آیین دانش آموختگی طلاب مجتمع آموزش عالی بنت الهدی قم برگزار شد، اظهار داشت: دانش آموختگی پایان دوره ای خاص و آغاز دوره ای مهمتر در عرصه تبیین معارف ناب الهی است.
وی با بیان این که وضع الفاظ برای معانی یکی از نمادهای کدگذاری است، اظهار داشت: بخشی از توانایی تفکر و انباشت عقلانیت در بشر به قدرت وضع الفاظ برای معانی او باز می گردد و حقیقت لفظ برای معنا، فارق از اصطلاحات، آن به شمار می رود.
مدیر حوزه‌های علمیه کشور، عنوان کرد: کدگذاری یکی از پایه های تفکر بشر است و الفاظ با یک واسطه با عالم خارج در ارتباط است.
وی با اشاره به اینکه ارتباط نام‌ها و صاحبان نام ارتباطی قراردادی است، خاطرنشان کرد: نام‌گذاری ها نمادی از فرهنگ، علاقه ها و رغبت های خانواده است؛ نام اشخاص یکی از ابزارهای مهم شناخت فرهنگ جوامع به شمار می رود.
**نام ائمه(ع) آئینه واقعیت های وجودی ایشان است
اعرافی تصریح کرد: نام های ائمه و معصومین از نقشه و مهندسی قدسی و غیبی برخودار است و آئینه واقعیت هایی است که در صاحب نام وجود دارد.
وی ادامه داد: اسامی اهل بیت(ع)، ضمن برخورداری از منطق دقیق، آینه و جلوه گاه شخصیت ایشان به شمار می رود؛ در اسامی امامان معصوم، نقش محوری و اجتماعی امام در عصر زمان خود، تبیین شده است.
مدیر جامعه المصطفی العالمیه، خاطر نشان کرد: بیش از 300 توصیف در کتب حدیثی و روایی شیعی و اهل سنت در خصوص حضرت زهرا(س) ذکر شده است که نشان دهنده جایگاه والای شخصیتی این بانوی مکرم است؛ اهل بیت با عالم غیب و عالم ملائکه در ارتباط هستند و فاطمه زهرا(س) نیز در گروه محدثین قرار داشته و ملائکه با ایشان سخن می گفتند.
اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که المصطفی میراث دار تاریخ بیش از هزار ساله حوزه های علمیه است، اظهار داشت: جامعه المصطفی و حوزه های علمیه در عصر انقلاب اسلامی رسالت نو و جدیدی را بر دوش کشیده است؛ این راه بسیار فراتر و بزرگتر از راه های پیموده شده است.
وی افزود: کسی که در جامعه المصطفی تحصیل می کند و در این نهاد بزرگ علمی، به قله های دانشی و معرفتی می رسد، باید چشم انداز و آفاق پیش روی خود را رساندن پیام معرفت آفرین الهی به تمام نسل ها بداند.
**انتشار معارف الهی، رسالت فاطمی عصر کنونی
مدیر حوزه های علمیه کشور، انتشار معارف الهی را رسالتی فاطمی در عصر کنونی عنوان کرد و اظهار داشت: ضمن تأکید بر صلح بشری و تعامل با ادیان و مذاهب، باید روح رسالی و آرمان گرایی را در وجود خود حفظ نماییم.
وی با اشاره به اینکه پایان دوره تحصیل، آغاز انجام رسالت تبیین معارف ناب الهی در گستره بین المللی است، خاطرنشان کرد: طلاب منتسب به حوزه و دانش آموختگان جامعه المصطفی باید ضمن توجه به مطالعه مستمر در معارف اسلامی، مسائل اخلاقی را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند و بنیه های معنوی، اخلاقی و عرفانی را در خود تقویت کنند.
اعرافی گفت: باید هر روز بر توانایی های عملی و مهارت خود در راستای تبیین اندیشه الهی بیافزاییم؛ هنر، دانش را فراوری و قابل عرضه می کند و باید شیوه های گوناگون تبیین و نشر معارف الهی را روز به روز فرا بگیریم.
وی ادامه داد: راه های نرفته و کار های بزرگی پیش روی جامعه المصطفی قرار دارد که برای پیمودن آن، باید ضمن تحکیم ارتباطات درون سازمانی، بر منابع، فکر و خلاقیت دانش آموختگان اتکا کرد؛ بومی سازی و واسپاری مسئولیت ها به دانش آموختگان باید مورد توجه قرار بگیرد.
مدیر جامعه المصطفی العالمیه ضمن تأکید بر تقویت ارتباط دانش آموختگان با مرجعیت و ولایت، تصریح کرد: نباید از اتصال خود به انقلاب اسلامی که بر آمده از ارزش های متعالی و الهی است، غافل باشیم.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/24243/جامعه‌المصطفی-میراث‌دار-تاریخ-هزار-ساله-حوزه‌های-علمیه-است
بستن   چاپ