عصر قم
شهيد آويني الگوي مناسبي براي هنرمندان انقلاب است
شنبه 22 فروردين 1394 - 10:00:09 AM
ايرنا
fiogf49gjkf0d
مجد الدين معلمي اظهار کرد: آن شهيد گرانقدر نسبت به هنر انقلاب اسلامي حق بزرگي دارد؛ هم راه جديدي را براي هنرمندان انقلاب اسلامي باز کرد و هم نشان داد که مي توان با استفاده از ابزار هنر براي نشر ارزشهاي اسلامي و انقلابي کاملا تخصصي و با استفاده از فرم و تکنيک خوب حرف خوب زد.

وي، با اشاره به روز 20 فروردين ماه که به مناسبت سالروز شهادت سيد مرتضي آويني به نام هنر انقلاب اسلامي نامگذاري شده است، گفت: با توجه به اينکه چند سالي مي باشد که اين نامگذاري صورت گرفته است بايد اقدامهاي جديتري براي اينکه اين روز، روز عموميتري بشود، صورت گيرد.

وي با اشاره به تقدير از يکي از هنرمندان قمي در روز هنر اسلامي گفت: تجليل از استاد مسعود نجابتي از هنرمندان قم در جمع پنج هنرمند برتر انقلاب اسلامي کشور براي اين استان افتخار است.

معلمي با بيان اينکه نامزدهاي چهره سال هنر انقلاب اسلامي بر اساس آثار خلق شده هنرمندان کشور در سال 93 با موضوع انقلاب اسلامي انتخاب شده اند، افزود: استاد نجابتي هنرمند شناخته شده عرصه گرافيک و خوشنويسي، به دليل فعاليت در حمايت و توليد آثار هنرهاي تجسمي براي دفاع از شان و شخصيت پيامبر گرامي اسلام (ص) توسط کارشناسان حوزه هنري در فهرست نامزدهاي چهره سال هنر انقلاب اسلامي قرار گرفته است.

وي اضافه کرد: اين هنرمند آثار درخشاني را در زمينه هنر گرافيک و خوشنويسي انقلاب اسلامي خلق کرده و سال گذشته و در بحبوحه هجمه هاي غرب عليه مسلمانان و بحث اسلام هراسي و هتک حرمت به ساحت پيامبر گرامي اسلام (ص) فعاليت ارزنده اي در اين خصوص داشت و نيز يکي از داوران رويداد هنري جشنواره نشانه نوشته پيامبر اکرم فيلم محمد (ص) ساخته مجيد مجيدي بود.

معلمي گفت: در استان نيز يکي از برنامه هاي هفته هنر انقلاب اسلامي در عصر فردا يکشنبه 23 فروردين ماه با حضور پيشکسوتان و استادان بنام رشته هاي گوناگون هنري قم با عنوان عصر هنر انقلاب اسلامي نشستي صميمي برگزار مي شود تا مسائل هنري استان مورد بحث و تبادل نظر قرار گيرد.

وي با بيان اينکه يکي از مسائل هنري در استان فاصله بين هنرمندان رشته هاي مختلف هنري است، تاکيد کرد: کارهاي رشته هاي گوناگون هنري با يکديگر مرتبط است ، لازم مي باشد تا از فعاليتها و برنامه هاي يکديگر مطلع باشند و برگزاري اين جلسه چنين فرصتي را براي هنرمندان فراهم مي کند که اميدواريم که اين جلسات

به صورت فصلي ترتيب يابد.

معلمي ديدار با برخي از خانواده هاي هنرمندان درگذشته استان قم از جمله زنده ياد

استاد محمد حسين رحمتي عکاس فقيد دوران انقلاب اسلامي و حضور هنرمندان استان بر مزار شهيدان در گلزار شهداي قم را از ديگر برنامه هاي اين هفته ذکر کرد.

وي افزود: ويژه نامه به روز شده هنر انقلاب اسلامي و نسخه پي. دي. اِف (pdf) کتابهاي منتشره شده حوزه هنري استان قم در موضوع انقلاب در پايگاه خبري اين حوزه به نشاني اينترنتي http://www.artqom.ir/Page/4677/Default.aspx نيز

دراختيار علاقه مندان قرار دارد.

وي با اشاره به اهميت بحث آموزش نيز گفت: سياستگذاري سال گذشته بر اين اساس بود که بتوانيم بخش بيشتري از جمعيت استان را درگير مسائل هنري

کنيم از اينرو در بحث آموزش به نحوي برنامه ريزي شد تا عموم مردم بتوانند از برنامه هاي اين مرکز بهره ببرند که به لحاظ نسبي توفيق خوبي هم داشتيم.

رييس حوزه هنري استان قم خاطر نشان کرد: در زمينه آموزش در سال جاري بنا داريم تا توسعه آن عمومي تر باشد و به افراد بيشتري در رشته هاي گوناگون هنري آموزش داده شود.

* قم از ديرباز در رشته هاي هنري مطرح بوده است

وي با بيان اينکه قم از ديرباز در برخي از رشته هاي هنري حرکت رو به جلو داشته و مرکز هنري کشور در اين رشته ها بوده است، گفت: برخي از بزرگترين هنرمندان تئاتر کشور از اين استان هستند و قم در اين زمينه داراي سابقه است و حتي برخي از آنان از مسوولان تئاتر کشور بودند که در اين زمينه مي توان به علي منتظري و حسين پارسايي اشاره کرد.

وي به نقش تئاتر قم در بخش تئاتر آييني و ديني کشور اشاره کرد و افزود: شايد بتوان گفت که در اين بخش تئاتر کشور مديون تئاتر قم است و مي توان اين استان ا پرچمدار تئاتر آييني و ديني کشور دانست که در اين عرصه هنرمندان بنامي نيز از قم داشته ايم و داريم.

معلمي همچنين از قم به عنوان مرکز توجهات گرافيکي کشور نام برد و گفت: حضور استاد نجابتي در ميان پنج هنرمند برتر کشور و برترين هنرمند گرافيک سال خود گويا اين مطلب است؛ و در رشته هاي ديگر هنري نيز استادان و هنرمندان بنامي داريم که جزء هنرمندان برجسته کشوري محسوب مي شوند که از آن جمله مي توان به استاد گل محمدي در نقاشي، استاد خبري و استادان موحد و عبدالحسيني در خوشنويسي اشاره کرد.

وي به آثار و فعاليتهاي هنرمندان جوانتر استان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر هنر استان قم شاهد بروز هنرمنداني همچون؛ برادران محدثي، دوست محمدي و نوري مي باشد و امروزه قم در رشته هايي نظير پويانمايي در سطح کشور ورود خوبي داشته است.

وي اظهار کرد: در شعر آييني نيز پيشکسوتان و شاعران جوان قم جزءمفاخر کشور هستند و استاد محمد علي مجاهدي پدر شعر آييني کشور از هنرمندان قم است و شاعران جوان استان نيز همانند؛ حميد برقعي، جواد زماني و محمد جواد شرافت جزء شاعران مطرح کشور در اين زمينه هستند.

معلمي افزود: در عرصه شعر طنز نيز با راه اندازي محفل قم پُز در سال گذشته موجب شناسايي استعدادهاي طنز استان شديم و اين محفل به صورت ماهانه برگزار مي شود و در سال قبل نيز طنزپردازان قمي مانند دکتر عباس احمدي و محمد کوه خضري موفق به دريافت چهار جايزه کشوري شدند.

وي با تاکيد بر اينکه بايد زمينه براي استفاده از توانمنديهاي هنرمندان استان ايجاد شود، اضافه کرد: قم با دريافت چهار جايزه بيشترين جايزه در جشنواره رمان و داستان کوتاه انقلاب را در بين استانهاي کشور به خود اختصاص داد.

وي اعلام کرد: هنرمندان و علاقه مندان براي کسب اطلاعات بيشتر درباره برنامه هاي آموزشي و فعاليتهاي حوزه هنري استان مي توانند به نشاني؛ خيابان شهدا، کوچه 23، پلاک 8، حوزه هنري استان قم و يا تارنماي آن به نشاني www.artqom.ir مراجعه کنند و يا در قم با تلفن 37747700 تماس بگيرند.

20 فروردين سالروز شهادت سيد مرتضي آويني در سال 1372 به عنوان روز هنر انقلاب اسلامي و 20 تا 26 فروردين نيز به عنوان هفته هنر انقلاب اسلامي نامگذاري شده است که به ترتيب روزهاي اين هفته به نامهاي؛ هنر، انقلاب، ايثار و شهادت، هنر، ولايت و رهبري، هنر، انقلاب و سيد شهيدان اهل قلم، هنر، انقلاب، سينما و تئاتر، هنر، انقلاب و ادبيات، هنر، انقلاب، مقاومت و بيداري اسلامي و انقلاب و ادبيات پايداري ناميده شده است.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/2308/شهيد-آويني-الگوي-مناسبي-براي-هنرمندان-انقلاب-است
بستن   چاپ