عصر قم
سرپرست امور دانشجویی پردیس خواهران:
140 دانشجوی نابینا و کم بینا در قم مشغول به تحصیل هستند
سه شنبه 24 بهمن 1396 - 6:42:02 PM
ایسنا - فرهنگی و هنری
قم آنلاین - سرپرست امور دانشجویی پردیس خواهران گفت: 140 دانشجوی نابینا و کم بینا شامل 17 نابینا و 123 کم بینا در قم مشغول به تحصیل هستند.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، مریم بردبار امروز در آیین افتتاحیه کتابخانه سپید ویژه روشندلان و همچنین افتتاح مرکز بزرگ منطقه ای علوم شاخه در کتابخانه مرکزی دانشگاه قم در خصوص این کتاب خانه توضیح داد: با توجه به پذیرش دانشجو نابینا و کم بینا در دانشگاهها باید ظرفیت لازم جهت مطالعه و تحقیق و پژوهش این افراد فراهم گردد.
بردبار افزود: از این رو کتابخانه سپید با هدف برخورداری از حقوق مساوی در استفاده از امکانات و دسترسی و استفاده روشندلان از منابع اطلاعاتی و ارتقای سطح دانش و توانایی فعالیت در حوزه های مختلف اجتماعی در دانشگاه قم راه اندازی شد.
وی تصریح کرد: دانشگاههای کشور در حد توان خود امکاناتی را برای نابینایان به وجود آورده اند در این راستا مرکز امور نابینایان در آبان ماه سال 64 تاسیس شد و فعالیت مستمر خود را از سال 66 تاکنون با حمایت مادی و معنوی دانشگاهها ادامه داد.
سرپرست امور دانشجویی پردیس خواهران عنوان کرد: این مرکز به عنوان نخستین مرکز دانشگاهی کشور ویژه نابینایان که دانشگاه اصفهان افتخار پایه گذاری آن را دارد امروز متنوع ترین امکانات و تجهیزات آموزشی و پژوهشی با تاکید بر کاربرد اطلاعات و ارتباطات در اختیار اعضای خود قرار می دهد.
وی بیان کرد: مرکز امور نابینایان شامل کتابخانه و چاپخانه ی بریل، کتابخانه ی گویای دیجیتالی، استودیو های ضبط، سایت رایانه ای و امکانات رفاهی است همچنین پایگاه اطلاعات علمی نابینایان با هدف رشد علمی و پژوهشی روشندلان نیز فعال است.
بردبار در مورد بخش نابینایان کتابخانه حضرت آیت الله خامنه ای قم خاطرنشان کرد: در این مجموعه 344 نفر از روشندلان استان وشهرهای مختلف عضو هستند.
وی گفت: در حال حاضر در كتابخانه بریل 3330 نسخه كتاب بریل و 780 عنوان کتاب و در كتابخانه الكترونیك و گویا و نیز 5000 نسخه كتاب گویا و 3060 نوار كاست وجود دارد.
سرپرست امور دانشجویی پردیس خواهران یادآور شد: در استودیوی ضبط صدا جزوه، كتاب و یا هرگونه منبع اطلاعاتی مورد نیاز خود را به رسانه شنیداری تبدیل نمایند واز این طریق از دانش و معرفت بهره مند گردد.
وی بیان کرد: در این بخش برای تولید کتاب گویا از گویندگان با تجربه استفاده می گردد؛ به طوری که تا کنون بیش از 45 عنوان کتاب در این کتابخانه گویا شده است.
بردبار در باره چاپخانه بریل نیز تصریح کرد: واحد تولید کتاب بریل اداره کل کتابخانه های استان قم تبدیل به قطب تولید کتاب بریل برای سراسر کشور شده است.
وی اظهار داشت: نابینایان انتظار دارند فایل صوتی با کیفیت مربوط به کتاب و یا جزوه درسی برای آنها تهیه شود تا بتوانند به راحتی آزمون های دروس اخذ شده را بگذرانند.
لازم به ذکر است در این آئین از حسن عبدلی مدیر کتابخانه نابینایان قم و جمعی از خیرین تجلیل شد.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/21276/140-دانشجوی-نابینا-و-کم-بینا-در-قم-مشغول-به-تحصیل-هستند
بستن   چاپ