عصر قم
رقیه(س) بنت الحسین(ع)، همدم تنهایی بابا
دوشنبه 16 بهمن 1396 - 10:35:35 PM
ایسنا - اجتماعی
قم آنلاین - رقیه جان! لب‏ های تشنه‏ ات را خاک پاشیدند و چشمان به اشک نشسته ‏ات را آشنای تازیانه‏ ها کردند اما با رفتنت در خرابه شام تا ابد همدم تنهایی بابا شدی .
سلام بانوی خردسال نینوا ....
سلام بر تو و عاشورای بزرگی که در چشم‏ های کوچک تو خلاصه شده است. سلام بر تو که در خنکای لبخند پدرت رها بودی و پا به پای آبله، زخم‏ هایش را به جستجو می نشستی ..
فدای دلتنگی هایت می شوم. فدای گام ‏های کوچکت.... امان از آتشی که کوتاه‏ تر از دامنت نیافت. امان از دیوارهای خرابه ایی که تکیه گاهی بهتر از تو پیدا نکرد ...
شام غریبان، تو را خوب می‏شناسد؛ تو را که آن ‏قدر پدر پدر کردی تا در روشنای حضورش به پرواز درآمدی و رفتی که رفتنت دل زینب(س) را پاره پاره کرد .
سلام بر تو؛ به آن زمان که در هیاهوی غبار و سوار، اشک و مشک و ستیغ و تیغ، حسین(ع) را در خلسه و خون و خاکستر رها دیدی .
با من بگو آیا آبله پاهایت خوب شده‏است؟ آیا هنوز هم بدنت از کبودی درد می کند؟
آه، رقیه! بال‏ های سوخته را طاقت سنگ نیست. لب‏ های تشنه ‏ات را خاک پاشیدند و چشمان به اشک نشسته ‏ات را آشنای تازیانه‏ ها کردند .
امان از آن اندیشه های پلید... امان از آن دست هایی که تو را گوشه‏ گیر خرابه کرد و من بمیرم برای چشم های کوچکت که گریه خیز ماتم ها شده بود ...
از عشق تو با پدر باخبرم.... چه کردی آن شب. دل زنان خرابه پاره پاره شد، همدم تنهایی بابا ...
**مروری بر زندگای کوتاه حضرت رقیه (س)
نام مادر حضرت رقیه(س)، ام اسحاق است که پیش تر همسر امام حسن مجتبی(ع) بوده و پس از شهادت ایشان، به وصیت امام حسن(ع) به عقد امام حسین(ع) درآمد .
حضرت رقیه(س) در مدت عمر کوتاه خود در دامان این بزرگواران، به ویژه پدر گرامی‏اش امام حسین(س) پرورش یافت و با وجود همان سن کم، به عنوان یکی از زیباترین اسطوره‏های ایثار و مقاومت در تاریخ معرفی شد .
او در خانواده‏ای رشد یافت که همگی سیراب از زلال معرفت امام حسین(س) بودند و خانواده‏ای که از بزرگ‏ترین اسطوره‏های علم و ادب و معرفت و ایثار مانند زینب کبری(س)، اباالفضل العباس(ع)، علی بن الحسین (ع)، علی اکبر (ع) و… تشکیل شده بود .
رقیه به معنی بالا رفتن و ترقی گرفتن است و در روایات آمده این اسم لقب حضرت بوده و نام اصلی ایشان فاطمه است، زیرا نام رقیه در شمار دختران امام حسین(ع) کمتر به چشم می‏خورد .
حضرت رقیه(س) در واقعه عاشورا حدود سه یا چهار سال سن داشت که بعد از شهادت امام حسین(ع) و یارانش در عصر عاشورا به همراه دیگر زنان بنی هاشم توسط سپاه یزید به اسیری رفت . شیعیان در بزرگداشت شهدای کربلا، هر روز از دهه اول ماه محرم را مختص به یکی از بزرگان این نهضت جاویدان می دانند .
شب و روز سوم ماه محرم به یاد طفل سه ساله امام حسین (ع) عزاداری می کنند .
**حضرت رقیه(س) مظهر مقاومت در مصیبت عاشورا
عضو هیئت علمی جامعةالزهراء(س)، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه قم، گفت: حضرت رقیه(س) به عنوان یکی از شخصیت ‎ های برجسته کربلا، مظهر مقاومت در مصیبت عاشورا و وفاداری به سید الشهدا(ع) است.
معصومه ظهیری، با گرامیداشت سالروز شهادت حضرت رقیه(س) عنوان کرد: اوایل ماه صفر یادآور مصیبت ‎ هایی است که پس از واقعه عاشورا بر سر خاندان اهل بیت(ع) آوردند.
مدیر کل امور خانواده در استانداری قم تصریح کرد: یکی از شخصیت‌های برجسته در میان اسرای واقعه عاشورا، حضرت رقیه(س) طفل سه ساله است که در ماندگاری نام کربلا و عاشورا نقش به سزایی در تاریخ تشیع داشت.
وی خاطرنشان کرد: حضرت رقیه(س) مظهر وفاداری به سالار شهیدان و نشانه مقاومت و صبر خاندان اهل بیت(ع) در برابر مصیبت ‎ های عاشورا است، به طوری که این طفل در مسیر حرکت به شام از دشواری‌ها و مصیبت‌ها شکوه‌ای نکرد اما سراپای وجودش عشق به پدر بود و برای سر بریده پدر بی‌تابی می کرد.
عضو هیئت علمی جامعةالزهرائ(س) گفت: این شکوه‌ها و بی‌تابی به اندازه‌ای بود که حتی نگهبانان و برخی از سپاهیان از دیدن گریه‌ها و ناله‌های حضرت رقیه(س) متاثر بودند.
وی ادامه داد: وقتی نگهبانان می خواستند گریه‌های این کودک خردسال را به پایان برسانند سر پدر را به آغوش دختر سه ساله سپردند که ایشان در همان سن کودکی با در آغوش گرفتن سر درگذشت.
معصومه ظهیری خاطرنشان کرد: حضور حضرت رقیه (س) و علی اصغر(س) در حادثه کربلا نشان از ایثار و فداکاری امام حسین(ع) در راه هدایت مردمی دارد که عده‌ای از آنها به دلیل جهل و گمراهی بالاترین شقاوت‌ها و ظلم‌ها را در حق امام حسین(ع) و خداندانش روا داشتند.
وی عنوان کرد: این ظلم و شقاوت در زمان اسارت گرفتن خاندان اهل بیت(ع) به اوج می‌رسد تا جایی که طفل سه ساله از چنین مصیبت‌هایی به شهادت می رسد اما پیام صبر و مقاومت و وفاداری حضرت رقیه(س) جهانی و فراگیر می شود.
عضو هیئت علمی جامعةالزهرائ(س)، تصریح کرد:در واقع می‌توان گفت که همان طور که صبر و شکیبایی حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) موجب شد تا پیام عاشورا، وقایع و حقایق به گوش مردم برسد ایثار و وفاداری حضرت رقیه(س) مسبت به پدر هم به همان میزان اثر گذار بود.
وی در پایان یادآور شد: مردم آزاده و دلداده سید الشهدا(ع) پس از قرن‌ها همچنان انزجار خود را نسبت به غاصبان و ستمگران در صحنه عاشورا را فریاد می‌زنند و از حضرت رقیه(س) مدد می‌طلبند.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/21005/رقیه(س)-بنت-الحسین(ع)،-همدم-تنهایی-بابا
بستن   چاپ