عصر قم
نبود مدیریت واحد شهری از دلایل تخریب بافت تاریخی قم ‌
دوشنبه 16 بهمن 1396 - 10:26:08 PM
ایسنا - اجتماعی
قم آنلاین - مدیر عامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، نداشتن جاذبه‌های اقتصادی و نبود مدیریت واحد شهری از دلایل تخریب بافت تاریخی قم دانست .
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه قم، علیرضا خاکی در جلسه بنیاد قم پژوهی مسئله مهاجرت را یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی حفظ بافت تاریخی عنوان کرد و گفت: شهرهایی که بر سر راه‌های اصلی کشور قرار نگرفته‌اند و از مهاجرت گسترده مردم مصون مانده‌اند، توانسته‌اند بافت تاریخی خود را بهتر از دیگر شهرها حفظ کنند .
وی شهر یزد را از جمله شهرهایی دانست که چندان با چالش مهاجرت روبرو نبوده‌اند و بافت تاریخی این شهر را به‌عنوان یکی از نمونه‌های موفق زنده نگه‌داشتن بافت تاریخی یاد کرد .
مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س)، عامل این موفقیت را همت شهروندان یزدی و تلاش برای حفظ بافت تاریخی شهر خود و کمک و همسو شدن نهادهای مربوطه، چون شهرداری با این روند دانست که علاوه بر حفظ بافت تاریخی به شکل مطلوب، باعث ایجاد رونق اقتصادی در این شهر نیز شده است .
وی در ادامه گفت: زنده بودن بافت تاریخی قم باعث بالا بودن قیمت در این بافت است که این مسئله باعث شده تا مالکین درصدد تخریب آن برآیند .
خاکی گفت: دستگاه‌های فرهنگی باید منازل قدیمی را مرمت و از آن استفاده کنند، چون این خانه‌ها از نظر بنا نیز جاذبه دارند .
وی ضمن اشاره به اینکه بافت تاریخی به‌عنوان میراث گذشتگان است که به ما رسیده، گفت: بافت تاریخی هر شهر با توجه به شرایط اقلیمی و محیطی آن منطقه شکل گرفته است و الآن معماری شهرها به سوی یکسان سازی می‌رود و لذا بافت تاریخی باید برای شناسایی وجه تمایز شهرها و حفظ و تقویت هویت تاریخی هر شهر، حفظ شود .
مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س)، عدم وجود زمینه‌ها و بسترهای اجتماعی، نبود مجموعه‌هایی که از مدیریت شهری مطالبه کند، نداشتن جاذبه‌های اقتصادی، نگاه ترافیکی مسئولان به بافت تاریخی شهر، پُرهویتی شهر قم و عدم وجود مدیریت واحد شهری را از علل تخریب بافت تاریخی ذکر کرد .
انتقاد از کم اهمیت بودن بافت تاریخی در بین مسئولان
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم نیز در این جلسه با اشاره به مصوب شدن محدوده بافت تاریخی شهر قم و اجرای ضوابط عمومی ساخت‌وساز در آن، از در دست تهیه بودن ضوابط تخصصی این محدوده خبر داد .
حسن کاووسی در ادامه ضمن انتقاد از کم اهمیت بودن بافت تاریخی در بین مسئولان، این مطلب را علت کند بودن روند پیشرفت مسائل مربوط به بافت تاریخی عنوان کرد .
وی همچنین از تفاوت‌های مهم بافت تاریخی قم با بافت تاریخی دیگر شهرهای ایران گفت و افزود: آنچه باعث سختی کار حفظ و احیای آن می‌شود، قیمت بالای زمین در این محدوده - که در مرکز شهر واقع شده است - است .
وی در پایان ضمن انتقاد از پروژه‌هایی که به بافت تاریخی قم آسیب‌زده، به چند کار اخیر اداره کل میراث فرهنگی استان قم، در راسته‌ بازار، گذرخان و خانه تاریخی شاکری اشاره کرد .
در ادامه اعضای بنیاد قم‌پژوهی ضمن انتقاد به تخریب بافت تاریخی شهر قم، به ارائه دیدگاه‌های خود در این زمینه پرداختند .
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/20883/نبود-مدیریت-واحد-شهری-از-دلایل-تخریب-بافت-تاریخی-قم-‌
بستن   چاپ