عصر قم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
هنر شعر از کهن در رگ و پی حوزه های علمیه وجود داشته است
چهارشنبه 4 بهمن 1396 - 10:43:43 PM
ایسنا - فرهنگی و هنری
قم آنلاین - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هنر شعر از کهن در رگ و پی حوزه های علمیه وجود داشته است و در حوزه های علمیه، هنر شعر دارای برجستگی خاصی می باشد.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، سید عباس صالحی امشب در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره بین المللی شعر اشراق در سالن همایش های غدیر قم با اشاره به جایگاه والای هنر شعر عنوان کرد: ثروت تمدن اسلامی ایران ثروتی انسانی است و نماد این ثروت انسانی در هنر اسلامی نهفته و قله این هنر شعر است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هنر شعر از کهن در رگ و پی حوزه های علمیه وجود داشته است و در حوزه های علمیه، هنر شعر دارای برجستگی خاصی می باشد، گفت:شعر اثری ماندگار است و حوزه های علمیه نهادی چهار بعدی شامل ابعاد علمی، دینی، تربیتی و اجتماعی می باشد و شعر هنری والا و ارتباط دهنده میان این ابعاد است.
وی اظهار داشت: بسیاری از بزرگان دین و حوزه توجه ویژه ای به شعر داشته اند و سید رضی صاحب دیوان بزرگ شعر یکی از این چهره ها شناخته می شود، همان گونه که علمای بزرگی در قله های فقاهت با شعر مانوس بودند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: زبان شعر حتی به زبان حکمت و علم و فلسفه نیز کمک می کند زیرا هنر شعر می تواند مفاهیم با ارزشی را محسوس نماید و مخاطب را به معارف در حوزه علم و حکمت نزدیک نماید.
وی گفت: همچنین حوزه های علمیه به عنوان نهادی علمی و دینی شناخته می شود و شعر نیز به چنین زبانی نزدیک و مقارن است.
صالحی یادآور شد: حوزه نهادی تربیتی نیز می باشد و مربی اخلاق اجتماعی است و از آن جا که شعر زبان تعلیمی دارد می تواند در نهاد تربیتی کارایی لازم را داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: حوزه های علمیه دارای تعهد اجتماعی نیز هستند و شعر بیان کننده این تعهد است شعر از طرفی عنصری عاطفی و همدل است و می تواند در بعدی دیگر در این حوزه نیز اثر گذار می باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: شعر زبانی رسا دارد و در اجتهاد شیعه نیز این ابزار مهم بیشتر از هر هنر دیگری دیده می‌شود تا جایی که بسیاری از شخصیت های برجسته حوزوی با ویژگی های شاعری شناخته می شوند.
وی بیان کرد: عالمان بزرگی به قالب های مختلف شعری تسلط داشتند و معارف دینی و الهی را با مضامین شعری بیان می کردند و حتی با فقاهت و درجه اجتهاد دارای منظومه‌های شعری بودند.
صالحی عنوان کرد: شخصیت کم نظیری همچون امام خمینی(ره) پیوند شاعرانه ای میان عرفان، فقاهت و سیاست ایجاد کرده بود.
وی گفت: بسیاری از بزرگان حوزه در خلوت خویش با شعر مانوس بودند و لحظه به لحظه عمر خویش را که دارای بهای زیادی بوده به شعر اختصاص می دادند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد:حوزه های علمیه باید به شعر به عنوان مسیری جدی توجه داشته باشند.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/16976/هنر-شعر-از-کهن-در-رگ-و-پی-حوزه-های-علمیه-وجود-داشته-است
بستن   چاپ