عصر قم
سرپرست سازمان صنعت و تجارت قم:
وضعیت فعلی صادرات مبلمان قم متناسب با ظرفیت های این استان نیست
چهارشنبه 29 آذر 1396 - 1:57:52 PM
ایرنا - اقتصادی
قم آنلاین - قم - سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: رشد سه برابری صادرات صنایع چوبی قم نسبت به سال گذشته اگرچه چشم گیر است ولی رقم این صادرات هیچ تناسبی با ظرفیت های عظیم صنایع چوبی قم ندارد.
به گزارش ایرنا، محمود سیجانی روز چهارشنبه در «ششمین همایش صنعت مبلمان استان قم» در سالن ونوس قم، با بیان این که صادرات یکی از دغدغه های این صنف است افزود: پارسال ارزش صادرات مبلمان قم 25 هزار دلار بوده که این آمار با رشد سه برابری از ابتدای سال جاری تا پایان آبانماه به 75 هزار دلار رسیده است.
وی، اشتغال 20 هزار تن به صورت مستقیم در صنعت چوب استان قم را نشان از ظرفیت های مهم این صنعت دانست و گفت: هم اکنون سه هزار و 500 واحد در صنعت چوب قم در حال فعالیت است که 2 هزار واحد دارای مجوز رسمی و یک هزار و 500 واحد بدون مجوز و پروانه مشغول فعالیت است.
وی با تاکید بر پیگیری ساماندهی واحدهای بدون مجوز فعال در صنعت چوب قم ادامه داد: ایجاد شهرک صنعتی ثامن الائمه(ع) در بخش قنوات قم به عنوان نخستین شهرک صنعتی تخصصی در کشور گام مهمی برای صنعتی کردن واحدهای تولیدی مبلمان قم بود به طوری که امروز واحدهای صنعتی شاخصی در این شهرک شکل گرفته و مشغول تولید مبلمان و صنایع چوبی با بالاترین کیفیت هستند.
سیجانی بر تکمیل زنجیره تولید مبلمان و صنایع چوب در قم تاکید کرد و افزود: با وجود اقدام های صورت گرفته همچنان در ارزش افزوده بعد از تولید دچار ضعف هستیم و رفع این مشکل نیازمند تکمیل این صنعت شامل رنگ، رویه کوبی و دسته بندی است تا با افزایش کیفیت، در بازارهای داخل و خارج حضور فعال تری داشته باشیم.
** راهبرد صنعت چوب و مبلمان قم، حضور فعال در بازارهای پنج کشور منطقه است
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان قم نیز در سخنانی، هم کاری و هم افزایی بین واحدهای تولیدی را از جمله دستاوردهای این همایش ها دانست و گفت: 40 تا 60 درصد تولیدات صنعت چوب کشور در قم انجام می شود که با تلاش های صورت گرفته در سال های گذشته راه بازارهای بین المللی در حال هموار شدن است.
امیر طیبی نژاد افزود: از ابتدای امسال، 10 کانتینر از تولیدات صنعت چوب و مبلمان قم از مبادی رسمی گمرکی استان به کشورهای منطقه صادر شده است که این امر مایه دل گرمی برای توسعه صادرات استان است.
وی با بیان این که راهکار اساسی برای نجات از رکود اقتصاد موجود، تولید و یافتن بازارهای جدید در کشورهای منطقه است ادامه داد: استفاده از ماشین آلات و فنون جدید، کاهش قیمت تمام شده و بازار یابی، اقدام هایی است که در راس فعالیت های خوشه چوب استان قرار دارد.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی قم تاکید کرد: راهبرد ما در صنعت چوب و مبلمان قم برای سال آینده، حضور فعال در بازارها و نمایشگاه های پنج کشور منطقه با بیشترین ظرفیت استقبال از محصولات تولیدی است.
وی افزود: تولید کنندگانی که به صورت گروهی اقدام به صادرات نمایند، مورد حمایت قرار می گیرند، ضمن این که تمهیدات لازم برای حمایت از تولیدکنندگان صنعت چوب قم برای حضور در نمایشگاه های بین المللی ایجاد شده است.
طیبی نژاد، شهرک صنعتی ثامن الائمه قم را اولین شهرک تخصصی صنعت چوب و مبمان در کشور دانست و افزود: این شهرک که از سال 91 فعالیت خود را آغاز کرده امروز از زیرساخت های مناسبی برخورد است که تجهیز این شهرک به ایستگاه آتش نشانی و سیستم اطفاء حریق، نشان دهنده اهتمام مسئولان استان برای توسعه زیرساخت های این شهرک است.
وی، معافیت مالیاتی هفت ساله را یکی از مزیت های استقرار واحدهای تولیدی در این شهرک اعلام کرد و گفت: حضور در شهرک صنعتی ثامن الائمه علاوه بر مزیت معافیت مالیاتی موجب افزایش بهره وری، کاهش هزینه ها و در نتیجه توسعه بیشتر اقتصادی در حوزه تولید می شود.
وی از تاسیس شرکت مدیریت صادرات در حوزه چوب و مبلمان در قم برای کمک به توسعه صادرات این محصول خبر داد و گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت، به منظور تسهیل صادرات به عراق در حال تلاش و رایزنی برای کاهش تعرفه های گمرکی در عراق است که تحقق این امر نیز کمک شایانی به توسعه صادرات این محصولات به بازار بزرگ عراق خواهد کرد.
شهرک صنعتی ثامن الائمه(ع) در شهر قنوات قرار دارد که این شهر با قم حدود 10 کیلومتر فاصله دارد.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه(ع) -قنوات- و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
** دبیر اتحادیه درودگران استان قم نیز در این همایش، تامین نشدن نقدینگی مورد نیاز برای تامین مواد اولیه و نیز تامین نشدن نقدینگی مورد نیاز برای به روز رسانی دستگاه ها و ماشین آلات مورد نیاز در بخش تولید صنعت چوب را از جمله مشکلات این صنعت عنوان کرد و گفت: اخذ مالیات های متنوع از جمله 9 درصد ارزش افزوده، دریافت حق بیمه 30 درصدی از کارگران برخی رسته های صنفی و نیز اخد عوارض متعدد توسط شهرداری، توانی برای تولیدکنندگان استان باقی نگذاشته است.
محمد حسینی یاور، رکود بازار را از جمله مهمترین چالش های پیش روی واحدهای تولید در قم دانست و افزود: در صورتی که تولیدکننده ای بتواند از مشکلات ذکر شده به سلامت عبور کند در چاه رکود بازار، رقابت های ناسالم و چک های وصول نشده گرفتار می شود.
وی هدف از برگزاری این هماش را بررسی مشکلات و ارائه راهکارها برای رفع مشکلات صنعت درودگری استان دانست و گفت: همکاری و مساعدت اعضای صنف و برون رفت از وضع موجود و مساعدت مسئولان استان جهت ادامه فعالیت و حیات این صنف بزرگ ضروری است.
*عضو هیات مدیره اتحادیه درودگران استان قم نیز، بی توجهی به صادرات را از جمله مشکلات مهم صنعت درودگری استان دانست و گفت: باید دیدگاهمان را از داخل کشور به صادرات معطوف کرد، چراکه توجه به صادرات موجب تحول در رونق تولیدات در استان می شود.
تقی توسلی، رقابت ناسالم، بهره وری پایین، کپی برداری مداوم و مستمر، تولید کالای بی کیفیت، فروش بدون ضابطه به مشتریان بی اعتبار و اصراف در بهره برداری از منابع را از جمله مشکلات مهم درودگران استان برشمرد و ادامه داد: تولید انبوه کالاهای بی کیفیت، استقبال نکردن از دوره های آموزشی، عدم اخذ پروانه کسب، ضعف دانش فنی، عدم نظارت بر تولید، عدم هماهنگی بین تولید کنندگان، وجود اتباع خارجی و فعالیت بدون مجوز در این صنف، عدم به روز رسانی دستگاه ها و نیز عدم اعتماد لازم به اتحادیه صنف از دیگر مشکل های صنف درودگران قم است.
وی با اشاره به ورود دستگاه های پیشرفته سی ان سی به استان قم افزود: ورود تکنولوژی در هر صنعتی باعث اعتلای این صنعت شده ولی ورود این دستگاه ها به صنعت چوب استان قم تنها به تولید انبوه منجر گردیده و این موجب شده که با وجود ورود تکنولوژی به صنعت چوب قم، شاهد ارتقای کیفیت تولیدات در این استان نباشیم.
وی ادامه داد: اعتماد کامل به اتحادیه و کمک به مسائل مالی جاری اتحادیه، شرکت در کلاس های آموزشی، تعامل اطلاعاتی بین اعضای صنف در مسائل صنفی و شناسایی خریداران بی اعتبار، تشکیل شوراهای کوچک در سطح استان، شرکت در نمایشگاه های ملی و استانی، ایجاد نظم و انظباط در بازارهای عرضه محصولات، استفاده بهینه از دستگاه ها، جلوگیری از کپی کردن طرح ها و تولید محصولات باکیفیت با رویکرد صادراتی از جمله اقدام هایی است که در جهت حل مشکل های موجود پیش روی صنف درودگران استان باید مورد توجه قرار گیرد.
در این همایش که با حضور استاندار قم برگزار شد، از پیشکسوتان، منتخبان و صادرکنندگان نمونه این صنف تقدیر به عمل آمد. اولین همایش صنعت چوب قم سال 1391 برگزار شده است.
اتحادیه درودگران استان قم که فعالیت خود را از سال 1361 آغاز کرده هم اکنون با حدود چهار هزار واحد عضو در حوزه های تولید محصولات چوبی، رنگ کاری، رویه کوبی و منبت کاری بزرگترین صنف استان قم است که با اشتغال مستقیم 15 هزار تن در صنعت چوب قم، بالاترین رتبه استغال در این استان را به خود اختصاص داده است.
7404/ 1175

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/14701/وضعیت-فعلی-صادرات-مبلمان-قم-متناسب-با-ظرفیت-های-این-استان-نیست
بستن   چاپ