عصر قم
آیت الله غروی:
پژوهش و تحقیق باید توانایی حل مشکلات اجتماعی کشور را داشته باشد
يکشنبه 19 آذر 1396 - 6:28:55 PM
ایسنا - علمی و آموزشی
قم آنلاین - عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: پژوهش و تحقیق باید کارآمد بوده و توانایی حل مشکلات اجتماعی کشور را داشته باشد.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، آیت‌الله محمد غروی امروز در هجدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر قم که در سالن همایش های شهید مفتح در دانشگاه علوم پزشكی قم برگزار شد، افزود: در جامعه با مسائل و مشکلات اجتماعی زیادی مواجه هستیم که باید برای رفع آن از ظرفیت های مطلوب تحقیق و پژوهش و خروجی های آن استفاده شود.
وی اظهار داشت: مدیران و مسئولان و پژوهشگران باید با برنامه‌ریزی‌های راهبردی به تحقیقات و پژوهش‌ها جهت مناسبی بدهند و آن ها را به سمت و سوی حل مشکلات هدایت کنند.
آیت الله غروی بیان کرد: در انجام تحقیقات نباید نسبت به دیگر پژوهش ها بی تفاوت بود و آن ها را کنار گذاشت بلکه باید از ظرفیت فکری دیگران برای پیشبرد تحقیق و رفع مشکلات بهره گرفت.
وی در توصیه هایی عنوان کرد: هر چه انسان بار علمی بالاتری داشته باشد نباید خود را معیار حق بداند و احتمال خطا را در نظر بگیرد و فکر و اندیشه دیگران را مکمل افکار خود قرار دهد.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: لازمه مسئولیت پذیری در کارهای پژوهشی، انتقاد پذیری است در این باره انتقاد دیگران می تواند ما را به مسیر بهتری از امور پژوهشی راهنمایی کند.
وی ادامه داد: امام علی (ع) در این باره می فرماید حق را از اهل باطل بگیرید، اگر یک عده ای اهل حق بودند یعنی مسیر فکری آنها حق بود اما باطل می گفتند نیز نباید حرف آن ها را گرفت.
آیت الله غروی تصریح کرد: در دین اسلام جایگاه مهمی برای علم در نظر گرفته شده است در این خصوص نه باید به صورت منفعل رفتار کرد و نه علم را طرد نمود بلکه باید نسبت به علم برخوردی فعال داشت.
وی همچنین با اشاره به برخی از ویژگی‌های پیامبر اسلام (ص) با توجه به توصیه هایی که نسبت به کسب علم داشتند، افزود: اگر چه ایشان و ائمه اطهار(ع) از مقام معصوم برخوردار بودند اما خود را بی نیاز از مشورت کردن با دیگران و کسب علم و دانش نمی دانستند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در رابطه با دیگر ابعاد شخصیتی پیامبر (ص) یادآور شد: رسول الله نسبت به سعادت و هدایت مردم دلسوز بود و در برپایی ارزش ها تاکید داشت.
وی گفت: اخلاق نیک نبی اکرم(ص) موجب گسترش اسلام شد وقتی مردم او را می شناختند شیفته رفتار و منش او می شدند تعالیم ایشان نیز تعالیم ارزشمندی بود که باید سرلوحه امور ما قرار گیرد.
آیت الله غروی اظهار داشت: زندگی رسول اکرم(ص) آمیخته با کرامت بود ما اگر خود را منتسب به رسول اکرم(ص) می‌دانیم، باید سبک زندگی مان بر اساس رفتار ایشان باشد.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/14325/پژوهش-و-تحقیق-باید-توانایی-حل-مشکلات-اجتماعی-کشور-را-داشته-باشد
بستن   چاپ