عصر قم
رئیس دانشگاه قم:
پژوهش در عرصه رفع آسیب های اجتماعی و فرهنگی مغفول نماند
يکشنبه 19 آذر 1396 - 3:10:58 PM
ایسنا - علمی و آموزشی
قم آنلاین - رئیس دانشگاه قم گفت: پژوهش در عرصه رفع آسیب های اجتماعی و فرهنگی مغفول نماند در این زمینه پژوهشگران حوزه و دانشگاه به طور جدی باید ورود پیدا کنند.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، حجت الاسلام والمسلمین عسگر دیربار امروز در هجدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر قم که در سالن همایش های شهید مفتح در دانشگاه علوم پزشكی قم برگزار شد، افزود: دین مبین اسلام توصیه های زیادی بر دانش و علم دارد به ویژه دانش و علمی که اثربخش باشد و بتواند نیازهای جامعه را رفع کند.
وی خاطرنشان کرد: مراکز علمی، حوزوی، دانشگاهی، پارک علم و فناوری و بنیاد نخبگان هر یک سهم مهمی در فعالیت های پژوهشی دارند که جای قدردانی دارد.
حجت الاسلام والمسلمین دیربازعنوان کرد: اگر وزارت کشور در رابطه با برگزاری جشنواره پژوهش و فناوری زودتر ابلاغیه ها را ارسال نماید ساختار بهتری در برگزاری هدفمند همایش ها و جشنواره های پژوهشی شاهد خواهیم بود.
وی تصریح کرد: دبیرخانه پژوهش می تواند ماه‌ها‌‌ قبل از برگزاری هفته پژوهش به پالایش شاخص ها بپردازد تا با معیارهای دقیق تری این گزینش ها انجام پذیرد.
رئیس دانشگاه قم بیان کرد: همچنین همه دستگاههای اجرایی و مراکز علمی و پژوهشی در برگزاری جشنواره سهیم باشند تا سنگینی این رسالت تنها بر عهده یک ارگان و نهاد نباشد و بتوان در سایه همراهی و همدلی در بهتر برگزار شدن جشنواره پژوهش و فناوری گام برداشت.
وی اظهار داشت: توجه به آثار خلاقانه و حمایت‌های مالی و ایجاد ظرفیت در مسیر کاربردی سازی پژوهش می تواند این گونه جشنواره ها را اثربخش تر نماید.
حجت الاسلام والمسلمین دیرباز یادآور شد: همچنین با پیدا کردن حلقه های واسطه و نیاز سنجی های پژوهشی و ارائه راهکارهای علمی و دانش بنیان می توان بسیاری از مشکلات را رفع کرد.
وی تصریح کرد: اگر از سوی استانداری، الویت های پژوهشی نیز مشخص شود و پژوهشگران به صورت فردی و یا گروهی طبق این الویت ها به تحقیق بپردازند به دستاوردهای بالنده ای در عرصه تولید علم و ثروت دست می یابیم.
رئیس دانشگاه قم تاکید کرد: پژوهش و تحقیق تنها معطوف به عرصه های صنعتی و کشاورزی و خدماتی نیست بلکه در حوزه های آسیب های اجتماعی و فرهنگی نیز می توان گام های مهمی برداشت.
وی تصریح کرد: متاسفانه جامعه با آسیب های اجتماعی و فرهنگی بیشماری مواجه است که در آینده اگر این آسیب ها رفع نگردد به بحران تبدیل خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین دیرباز یادآور شد: پژوهش های راهبردی می تواند در کاهش این آسیب های اجتماعی و فرهنگی اثر گذار باشد از این رو لازم است طلاب و دانشجویان به شناسایی آسیب ها و انجام پژوهش های راهبردی بپردازند.
وی گفت: مهاجرت و افزایش جمعیت مشکلاتی را برای جامعه ایجاد کرده است که در حوزه بررسی آسیب ها می توان این الویت ها را در نظر گرفت و برای آن راهکاری علمی و پژوهشی یافت.
رئیس دانشگاه قم بیان کرد: همچنین دستگاه‌های اجرایی و مراکز علمی توانمند باید در واگذاری پژوهش ها در الویت قرار گیرند تا بتوان خروجی بهتری داشت.
وی در پایان عنوان کرد: شهیدان هسته ای و دانشمند الگوی بزرگی در عرصه علمی و پژوهشی برای جوانان هستند که در مسیر خدمت به نظام و تعالی کشور جان خود را فدا کردند ما امیدواریم جامعه علمی و پژوهشی بیش از گذشته توفیق خدمت به کشور و نظام را در مسیر تحقق اهداف به دست آورد.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/14319/پژوهش-در-عرصه-رفع-آسیب-های-اجتماعی-و-فرهنگی-مغفول-نماند
بستن   چاپ