عصر قم
معاون استاندار: برای استقرار برخی از واحدهای صنعتی در قم کار تخصصی انجام نشده است
چهارشنبه 1 آذر 1396 - 1:25:05 PM
ایرنا - اقتصادی
قم آنلاین - قم- ایرنا- معاون امور عمرانی استانداری قم، وجود واحدهای آلاینده در شهرک‌ های صنعتی قم را مورد اشاره قرار داد و گفت: برای استقرار تعدادی از واحدهای صنعتی در این منطقه کار تخصصی و آمایش سرزمینی انجام نشده است.
به گزارش ایرنا، محسن بهشتی روز چهارشنبه در «کارگاه آموزشی تبیین جایگاه برنامه ریزی ارزش در توسعه پایدار قم» در سالن جلسه های سازمان برنامه و بودجه استان قم افزود: بسیاری از واحدهای صنعتی که در قم فعال هستند از استان های مختلف تهران، اصفهان و مرکزی رانده شده و به دلیل فقر صنعتی در این استان مستقر شده اند و آسیب پذیرترین قشر جامعه نیز در این واحدها مشغول به فعالیت هستند.
استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه(ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
آمارها نشان می دهد در استان قم یک هزار و 998 واحد صنعتی وجود دارد که از این تعداد 498 واحد دچار رکود هستند، یک هزار و 221 واحد به صورت فعال و نیمه فعال و سایر واحدها با تمام ظرفیت به فعالیت خود ادامه می دهند.
وی در ادامه گفت: استان قم دارای چالش ها و معضلاتی از جمله مسائل زیست محیطی، آلایندگی های واحدهای صنعتی، بحران آب، ریزگردها، آسیب های اجتماعی، مساله بیکاری و اشتغال است که باید در شاخص های توسعه یافتگی مورد بررسی قرار گیرد.
وی تاکید کرد: چالش های پیش روی استان بدون توجه به مباحث توسعه پایدار شکل گرفته است و مشکلاتی را در استان به وجود آورده است.
بهشتی با بیان این که شهر قم ظرفیت پذیرش این تعداد جمعیت را ندارد، گفت: وجود برخی از مشکلات و معضلات در بخش ‌های مختلف از این امر نشات می گیرد که باید مورد بررسی و آسیب شناسی قرار گیرد.
وی اضافه کرد: توجه نکردن به مباحث توسعه پایدار نسبت به نیازهای جمعیتی جامعه باعث شده است تا با مشکلات مختلفی روبه رو شویم.
وی به نقش مردم در توسعه پایدار پرداخت و گفت: باید فرهنگ ‌سازی ‌های لازم در این عرصه صورت بگیرد تا مردم وارد عرصه های توسعه یافتگی شوند در غیراین صورت، تحولی در استان قم رخ نخواهد دارد.
معاون امور عمرانی استانداری قم خاطرنشان کرد: معیارهای مهم توسعه پایدار توجه به سیستم های زیست محیطی، بحران آب و مسائل مختلف اجتماعی، انسانی و ارائه راهکارها در این عرصه است.
وی همچنین با اشاره به این که مسائل زیست محیطی یکی از شاخص های توسعه یافتگی است که در برنامه ها و چشم اندازهای ملی و استانی باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: در حال حاضر به مسائل زیست محیطی نگاه مثبتی صورت گرفته ولی در عمل به علت وجود مسائل مختلف در سطح جامعه، اتفاق های مناسبی هنوز رخ نداده است.
کارگاه آموزشی تبیین جایگاه برنامه ریزی ارزش در توسعه پایدار قم با هدف شناسایی اولویت های استان، برنامه ریزی راهبردی و عملیاتی توسعه ای، همکاری و همفکری مسئولان مربوطه دستگاه های متولی، توجه به شرایط جغرافیایی و زیست محیطی، بررسی چالش ها و معضلات زیست محیطی، بحران ریزگردها، فرونشت زمین و کمبود منابع آبی از سوی اداره کل حفاظت محیط‌ زیست استان قم برگزار شد.
/8138/ 1175 خبرنگار: فرزانه پیری ** انتشار: رضا علیمحمدی

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/12578/معاون-استاندار--برای-استقرار-برخی-از-واحدهای-صنعتی-در-قم-کار-تخصصی-انجام-نشده-است
بستن   چاپ