عصر قم
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری كریمه عنوان کرد:
ضرورت ورود گفتمان علوم انسانی اسلامی به فضای شرکت‌های دانش بنیان
چهارشنبه 17 آبان 1396 - 4:49:25 PM
ایسنا - علمی و آموزشی
قم آنلاین - مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری كریمه با اشاره به ضرورت ورود کالاهای فرهنگی به زندگی مردم،عنوان کرد: برای تحقق تولید کالاهای فرهنگی با هدف حل مسائل اجتماعی، می بایست تلفیقی از خبرگان حوزوی و متخصصان شرکت‌های دانش بنیان نسبت به تکمیل داشته‌های یکدیگر، وارد عمل شوند.
ترویج آموزه های غنی اسلامی ایرانی نه تنها در بین مردم جامعه ایران، بلکه در سراسر جهان بشریت، یکی از اهداف انقلاب اسلامی است که هنوز هم از جمله مسائل اولویت دار جامعه می باشد، علاوه بر این کسب منافع مالی ناشی از "تولید و فروش کالاهای فرهنگی الهام گرفته از مبانی غنی اسلامی" می تواند در اشتغال زایی و رونق تولید، تاثیر بسزایی داشته باشد؛ منظور از کالا یا «صنایع فرهنگی» چیست؟ و اساسا هدف این کالاها در جامعه چه باید باشد؟
علیرضا باباخان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه قم، با بیان اینکه با ورود کالاهای فرهنگی به زندگی مردم، ضمن چرخیدن چرخ های اقتصاد، می توان شاهد نفوذ هر چه بیشتر مفاهیم غنی اسلامی ایرانی در بین خانواده های ایرانی بود، عنوان کرد: صنایع فرهنگی را می توان به 16 گروه کالایی؛ تبلیغات، معماری، هنر (نمایشی، نقاشی و ...)، صنایع دستی، مد و لباس، فیلم، موسیقی، چاپ و نشر، تحقیق و توسعه، نرم افزار، فناوری اطلاعات و ارتباطات، اسباب بازی‏ها، رادیو، تلویزیون، طراحی و بازی‏های الکترونیکی تقسیم کرد.
**اهمیت صنایع فرهنگی مبتنی بر مبانی اسلامی در حل معضلات اجتماعی
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری كریمه در تبیین هدف کالاهای فرهنگی در جامعه، عنوان کرد: به دلیل ذات علوم انسانی اسلامی که همان حل مسائل جامعه بر اساس مبانی و آموزه های اسلامی است، می توان چنین گفت که صنایع فرهنگی مبتنی بر مبانی اسلامی می کوشند تا با استفاده از 16 گروه کالایی، مبادرت به حل مسائل و معضلات اجتماعی کنند.
وی افزود: از این رو ضروری است تا در مرحله اول اقدام به فهرست کردن مسائل و معضلات مهم اجتماعی نظیر طلاق، عفاف، وفای به عهد، اعتیاد و ... کرد و سپس به این مسئله اندیشید که چطور با استفاده از مبانی اسلامی و با کمک گرفتن از ابزار صنایع فرهنگی، می توان در حل بخشی یا همه مسائل اجتماعی و فرهنگی، اقدام نمود.
**لزوم همراهی خبرگان حوزوی و متخصصان شرکت‎های دانش‌بنیان در تولید کالای فرهنگی
باباخان اضافه کرد: برای تحقق همزمان تولید کالاهای فرهنگی با هدف حل مسائل اجتماعی، می بایست تلفیقی از خبرگان حوزوی و متخصصان شرکت‌های دانش بنیان در قالب تشکیلاتی منسجم گرد هم آمده و نسبت به تکمیل کردن تخصص ها و داشته‌های یکدیگر، همت بگمارند.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری كریمه تصریح کرد: این تشکیلات منسجم، می تواند یک شرکت دانش بنیان باشد؛ مانند شرکت‌های دانش بنیان در حوزه بازی‌های رایانه‌ای یا تولید فیلم‌های متناسب با سنین کودکان که در آن‌ها ضمن به کارگیری مفاهیم اسلامی و دینی، از فناوری‌های نوین همچون فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز بهره گیری شده و فضایی جذاب برای مخاطبان ایجاد می شود.
گفت‌وگو: محمدرضا محبتی
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/12070/ضرورت-ورود-گفتمان-علوم-انسانی-اسلامی-به-فضای-شرکت‌های-دانش-بنیان
بستن   چاپ