عصر قم
مدیر کل هواشناسی استان قم:
استان قم، پتانسیل بالایی در بهرگیری از انرژی خورشیدی دارد
شنبه 13 آبان 1396 - 7:05:04 PM
ایسنا - اقتصادی
قم آنلاین - مدیرکل هواشناسی استان قم گفت: بر اساس آمار بدست آمده از ایستگاه‌های هواشناسی استان و بررسی چند ساله سیستم‌های آفتاب نگار، استان قم پتانسیل بسیار بالایی در بهره‌‌ مندی از انرژی خورشیدی دارد.
به گزارش ایسنا منطقه قم، یحیی زارع گفت: با توجه به اینکه در استان قم، ساعات آفتابی در طول روز و میانگین روزهای آفتابی در طول سال چشمگیر است، استفاده از انرژی خورشیدی در این استان، توجیه علمی و اقتصادی دارد.
وی خاطر نشان کرد: استان قم از لحاظ اقلیمی و جغرافیایی درمنطقه کویری و نیمه بیابانی واقع است لذا در استان شرایط طبیعی لازم برای جایگزینی انرژی خورشیدی با سوخت‌های فسیلی فراهم است.
زارع افزود: انرژی خورشیدی منحصربه‌فردترین منبع انرژی تجدید پذیردر طبیعت است و به صورت مستقیم و غیرمستقیم می‌تواند به اشکال دیگر انرژی تبدیل شود.
وی با بیان اینکه استفاده ازمنبع عظیم انرژی خورشید برای تولید انرژی الکتریسته، استفاده دینامیکی و ایجاد گرمایش ساختمان‌ها، از نظر اقتصادی مقرون به صرفه و از نظر پارامترهای محیط زیستی، سالم تر است، افزود: کشور ما با داشتن حدود 300 روز آفتابی در سال، جزء اولین کشورهای دنیاست که امکان و شرایط استفاده از انرژی خورشیدی را دارد.
وی ادامه داد: با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران و پراکندگی روستاها در کشور، استفاده از انرژی خورشیدی یکی از بهترین راه‌های برق‌رسانی و تولید انرژی در مقایسه با دیگر مدل‌های انتقال انرژی به روستاها و نقاط دور افتاده در کشوراست.
مدیر کل هواشناسی استان قم افزود: جایگزینی انرژی های طبیعی مانند انرژی خورشیدی و انرژی بادی با انرژی های فسیلی، از نظر هزینه، حمل‌ونقل، نگهداری و سایر ابعاد، مقرون به صرفه تر و اقتصادی تر است.
وی گفت: بر اساس استانداردهای بین المللی اگر میانگین انرژی تابشی خورشید در روز بالاتر از 3٫5 کیلو وات ساعت بر مترمربع (3500 وات/ساعت) باشد استفاده از مدلهای انرژی خورشیدی نظیر کلکتورهای خورشیدی یا سیستم‌های فتوولتائیک بسیار قابل توجیه است.
وی افزود: در بسیاری از قسمت‌های ایران، انرژی تابشی خورشید، بسیار بالاتر از میانگین بین‌المللی است و در برخی از نقاط، حتی بالاتر از 7 تا 8 کیلو وات ساعت بر مترمربع اندازه گیری شده‌ است.
این مسئول خاطر نشان کرد: به طور متوسط، انرژی تابشی خورشید بر سطح سرزمین ایران، حدود 4٫5 کیلو وات ساعت بر مترمربع است.
زارع با اشاره به تولید آلودگی توسط سوخت‌های فسیلی گفت: وقت آن است که براساس توجیهات علمی و اقتصادی به سمت بهره گیری ازانرژی‌های نو حرکت کنیم چراکه انرژی‌های فسیلی، ضمن محدودیت منابع و هزینه بر بودن، باعث ایجاد آلودگی‌های زیست محیطی نیز می‌شوند.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/11898/استان-قم،-پتانسیل-بالایی-در-بهرگیری-از-انرژی-خورشیدی-دارد
بستن   چاپ