عصر قم
مدیر اخلاق و تربیت ستاد معاونت تهذیب و تربیت حوزه علمیه:
طرح جامع تربیتی حوزه با هدف تربیت طلبه مومن، مهذب و انقلابی تدوین شد
چهارشنبه 10 آبان 1396 - 6:37:19 AM
ایسنا - علمی و آموزشی
قم آنلاین - مدیر اخلاق و تربیت ستاد معاونت تهذیب و تربیت حوزه علمیه با بیان اینکه هدف کلان طرح جامع تربیتی حوزه، پرورش طلبه مومن مهذب انقلابی است، گفت: اهداف تفصیلی نیز در این زمینه تدوین شده است که تعمیق باورهای اعتقادی از مهمترین این اهداف است.
به گزارش ایسنامنطقه قم، حجت‎الاسلام والمسلمین سید حسن حسینی امروز در اجلاسیه معاونان تهذیب و مدیران استانی حوزه علمیه کشور در مرکز مدیریت حوزه‎های علمیه در تشریح برنامه جامع تربیتی حوزه، گفت: این برنامه پس از بررسی و نقد در این اجلاس دو روزه مرحله اجرا می‏‎رسد
.
وی تصریح کرد: هدف کلان این طرح تربیت طلبه مومن مهذب انقلابی است که مورد رضای حضرت ولی عصر(عج) باشند، با این طرح کلی، اهداف تفصیلی نیز در این زمینه تدوین شده است که تعمیق باورهای اعتقادی از مهمترین این اهداف است چراکه اگر طلبه و جوانی، باورهای عمیق داشته باشد در بحران‎ها، بهترین رفتار و انتخاب را خواهد داشت.
مدیر اخلاق و تربیت ستاد معاونت تهذیب و تربیت یادآور شد: پیراستگی از رذایل و آراستگی به فضایل، رفتارهای ارزشی و اخلاق عملی، انس با قرآن و حدیث و مشاوره تحصیلی و اخلاقی و مهارت زندگی از جمله مهمترین اهداف تفصیلی این طرح هستند
وی افزود: شاکله طرح به سه بخش بر اساس نیاز تقسیم می شود که شامل برنامه اخلاقی، انس با قرآن و مباحث مشاوره ای است.
حجت‎الاسلام والمسلمین حسینی اظهار کرد: در هر نیم سال در سطح یک، سه برنامه اساسی اجرا می‎شود که شامل برنامه عمومی برای همه نیم‎سالها و همه پایه‎ها، برنامه خاص هر ترم و برنامه انس با قرآن و عترت خاص هر ترم است؛ برنامه قرآنی، حاکم بر برنامه‎های تهذیبی است.
وی گفت: در این زمینه برنامه‎های عمومی نیز لحاظ شده است که شامل انس با قرآن و عترت، قرائت روزانه، موعظه و اخلاق، شمیم احکام، نماز اول وقت با جماعت و نوافل، همیاران تربیتی، مربیان تربیتی، جلسات انس با مدیر، اساتید، خانواده شهدا و علمای شهر است.
وی افزود: این برنامه با لحاظ مطالبات مقام معظم رهبری، مراجع عظام، مدیران عالی حوزه، اساتید و همچنین آسیب شناسی‎های انجام شده در معاونت تهذیب تنظیم شده است.
مدیر اخلاق و تربیت ستاد معاونت تهذیب و تربیت حوزه عدم وجود یک طرح مدون تهذیبی را از چالش‏های دیرین حوزه ذکر کرد و گفت: این برنامه به دنبال پوشش این خلا است و زمینه سازی آن نیز از دو سال پیش آغازشده است
.
وی افزود: نهادهای بسیاری نیازمند تبلیغ روحانیون هستند و همین نیازها باعث شد که بسیاری از طلاب بعضا بدون آمادگی وارد فضای تبلیغی در جامعه شوند؛ از این رو احساس شد که باید برای همه عوامل موثر در این عرصه برنامه داشته باشیم و طلاب را با آمادگی کامل تربیتی و تبلیغی و ذهنی وارد اجتماع کنیم
.
مدیر اخلاق و تربیت ستاد معاونت تهذیب و تربیت یادآور شد: خانواده‎ها باید برای همه عناصری که در تربیت فرزندان موثر هستند برنامه داشته باشند؛ سلامت جسمی، مدیریت احساسات، عبودیت و.. از ملاک‎های یک خانواده سالم هستند، در این زمینه باید نقطه شروع تربیت، نقطه ثقل، بحران‎ها و لایه‎های مرتبط مطالعه شود و در نهایت به یک برنامه سیستمی رسید.
وی گفت: ورودی‎ها در سیستم حوزه علمیه در گذشته محدود بود و از دیگر سوی، جامعه به این حد متنوع نشده بود و جوانان تا این حد در معرض فضای مجازی و فضای مخربی که از جهات مختلف ایجاد شده است نبودند، اگر برنامه موثری در این عرصه داشته باشیم می‎توانیم یک جوان سالم با روحیه دینی و اخلاقی تربیت کنیم.
وی اظهار کرد: قرآن باید از ابتدا و انتهای زندگی طلاب ما در مدارس حاکم باشد و این انس با قرآن می‏ تواند سد محکمی در مقابل آسیب‎های بیرونی ایجاد کند.
حسینی بیان کرد: برنامه ریزی تهذیبی در مدارس مختلف در کشور نیازمند شناخت روحیه بومی، خانوادگی، رشد عاطفی و حسی و خانوادگی طلاب جوان است، در این عرصه باید برای همه این موضوعات برنامه دقیق داشته باشیم و این برنامه ها نیز باید در طول زمان با تجربه، تکمیل شود.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/11665/طرح-جامع-تربیتی-حوزه-با-هدف-تربیت-طلبه-مومن،-مهذب-و-انقلابی-تدوین-شد
بستن   چاپ