عصر قم
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی قم:
60 درصد از جمعیت قم درگیر اضافه وزن و چاقی هستند
چهارشنبه 10 آبان 1396 - 5:40:02 AM
ایسنا - علمی و آموزشی
قم آنلاین - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی قم گفت: بسیاری از امراض ریشه در غذای نامناسب دارد اگر وضعیت تغذیه صحیح شود مصرف دارو در کشور به میزان قابل توجهی پایین می آید.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، سید محمد میلانی ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت 24 مهر ماه روز جهانی غذا عنوان کرد: بسیاری از امراض ریشه در غذای نامناسب دارد اگر وضعیت تغذیه صحیح شود مصرف دارو در کشور به میزان قابل توجهی پایین می آید.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به برگزاری همایش غذا و صنعت در 25 مهر ماه در قم افزود:این همایش در ابعاد مختلف به اهمیت واحدهای تولیدی و غذایی در سلامت جامعه می پردازد و از برترین ها در عرصه تامین امنیت غذایی تجلیل می شود.
وی در تشریح فعالیت ها خاطرنشان کرد:معاونت غذا و دارو در واقع متولیان نظارت و پایش واحدهای تولیدی کالاها مرتبط با سلامت جامعه می باشند که در این حوزه 4 مدیریت می نماید.
میلانی بیان کرد:این حوزه های مدیریتی شامل نظارت بر محصولات آرایشی و بهداشتی و تولیدی و توزیعی کالاها و غذا و لوازم آرایشی و نظارت بر مواد دارویی و گیاهان دارویی و مکمل ها و تجهیزات پزشکی و آزمایشگاه کنترل کیفیت می باشد.
وی تصریح کرد:با وجود حساسیت نظارت بر این حوزه ها متاسفانه در استان قم در حوزه غذا و دارو از نظر منابع وضعیت مطلوبی نداریم و با توجه به گستردگی واحدها محدودیت های بیشماری در نیرو و تامین بودجه وجود دارد که پاسخگو نیست.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم اظهار داشت:با این حال پایش بر مراکز تولیدی و غذایی وجود دارد و سیستم های نظارتی اساس کار خود را مقررات می دانند.
وی عنوان کرد:برخی از قوانین دست و پای ما را در جهت نظارت بیشتر در هنگام صدور مجوزها می بندد اما معاونت در تامین سلامت جامعه به هیچ عنوان کوتاه نمی آید.
میلانی گفت:گاهی واحدهای تولیدی در ابتدای راه اندازی مجوزهای اولیه ای را اخذ می کنند اما وقتی برای مجوزهای بهداشتی به سمت معاونت غذا و دارو هدایت می شوند با موانعی مواجه می گردند از این رو باید میان صدور مجوزهای اولیه و تکمیلی همگونی وجود داشته باشد تا سرمایه گذاری های انجام گرفته هدر نرود.
وی در مورد طب سنتی نیز توضیح داد:از طرفی ممکن است عده ای در قالب طب سنتی موضوعاتی را مطرح کنند که اساس و پایه علمی ندارد و سلامت جامعه را به مخاطره می اندازد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم عنوان کرد:یکی از رسالت های مهم ما آموزش و فرهنگ سازی و پیشگیری در حوزه سلامت است.
وی تاکید کرد:ورود افراد غیر متخصص در حوزه طب سنتی از دغدغه های مهم است که تا در این باره فرهنگ سازی و آموزش صورت نگیرد نمی توان مانع از رواج طب سنتی های فاقد تخصص شویم به طور کلی ما منکر آثار طب سنتی نیستیم اما به تخصص و بنیه های علمی در این عرصه معتقدیم.
میلانی گفت:از دیگر مشکلات و دغدغه ها این است که چارت معاونت مربوط به 50 سال قبل می باشد و از نظر نیروی انسانی نیز در محدودیت های زیادی قرار داریم از این رو آگاه سازی جامعه اهمیت زیادی در سلامت غذا و مصرف صحیح دارو دارد.
وی عنوان کرد:همچنین وجود بیش از 300 عطاری مجاز و غیر مجاز در قم و مداخله برخی از این واحدها در امر طبابت از مشکلات جدی است به ویژه اینکه یک سوم آن ها فاقد مجوزهای لازمند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد:در زمینه داروهای پرمصرف نیز فرهنگ سازی خوبی انجام گرفت که با تعامل متخصصان و پزشکان مبلغ 200 میلیون و 500 هزار تومان صرفه جویی صورت گرفت. بیش از 160 داروخانه نیز در سطح استان است که در صورتی که شهروندان از نحوه خدمت رسانی داروخانه ها شکایتی دارند می توانند آن را با مسئولان در میان بگذارند.
وی .در ادامه تاکید کرد:تغذیه نامناسب و مصرف دخانیات و مصرف بی اندازه قند و روغن و بی توجهی به ورزش از جمله آسیب هایی است که سلامت افراد را به مخاطره می اندازد در این زمینه با منابع مالی محدودمان کلیپ های آموزشی را برای ارتقای سطح آگاهی خانواده ها تولید کرده ایم.
میلانی چاقی را یکی از نگرانی های موجود در میان جامعه دانست و خاطرنشان کرد: سوء تغذیه و چاقی هر دو خطرناک است مصرف بالای کالری و فست فوت و غذاهای چرب و کم تحرکی موجب چاقی می شود.
وی گفت:اشافه وزن در بانوان 30 درصد بیشتر از مردان است همچنین بیش از 20 درصد از جامعه ایرانی دچار چاقی می باشند به طور کلی یک چهارم جامعه دارای فشار خون و 10 درصد از جامعه ایرانی دارای دیابت و 26 درصد از جمعیت کشور دچار چربی خون هستند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم یادآور شد:کمتر از نیمی از جمعیت ایران مصرف مناسب در میوه و سبزیجات معاون غذا دارند و 13 درصد از جامعه از فست فود استفاده می کنند و بیش از 95 درصد بانوان فعالیت های نامناسب بدنی دارند .
وی در پایان بیان کرد:در 55 درصد جمعیت استان قم در قالب طرح تحول نظام سلامت طبق بررسی های لازم 3/3 دردص دچار لاغری، 28 درصد اضافه مناسب و بیش از 38 درصد اضافه وزن و بیش از 29 درصد چاق می باشند که در مجموع 60 درصد از جمعیت قم درگیر اضافه وزن و چاقی هستند.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/11530/60-درصد-از-جمعیت-قم-درگیر-اضافه-وزن-و-چاقی-هستند
بستن   چاپ