عصر قم
طلاب با دستورالعمل مهذب نمی شوند / فعالیت تربیتی باید با برنامه باشد
چهارشنبه 10 آبان 1396 - 5:39:47 AM
ایسنا - علمی و آموزشی
قم آنلاین - معاون تهذیب و تربیت حوزه‎های علمیه با بیان اینکه با دستورالعمل، طلاب ما مهذب نخواهند شد، گفت: در طرح جامع تربیتی حوزه به دنبال بخش نامه نیستیم، بلکه به دنبال آن هستیم که بگوییم مدیر مدرسه باید مربی باشد.
به گزارش ایسنا منطقه قم، حجت‎الاسلام والمسلمین حمید ملکی، امروز در اجلاسیه معاونان تهذیب و تربیت حوزه‎های علمیه و مدیران حوزه علمیه قم که در مرکز مدیریت حوزه برگزار شد، با اشاره به اهمیت مساله تهذیب در حوزه‎های علمیه کشور گفت: امام راحل تهذیب را مهمترین مساله در تحصیل حوزوی می‎دانستند و بیان کردند که در زمان ورود به حوزه، پیش از هرکار باید در صدد اصلاح خود باشید.
معاون تهذیب حوزه‎های علمیه کشور افزود: این فرمایش امام یک سند بالادستی برای حرکت تهذیبی حوزه است زیرا باور داریم که طلاب جوان، رهبران جامعه خواهند شد لذا در سال های اولیه تحصیل، باید روی نوع رفتار و تهذیب و تربیت آنها به شکلی کار کنیم که بتوانند جامعه را با رفتار و کردار خود اصلاح کنند.
معاون تهذیب حوزه‎های علمیه کشور با بیان این مطلب که طلاب جوان امروز حوزه بیش از هر زمان دیگر به تهذیب نیاز دارند، بیان کرد: تدوین طرح جامع تربیتی حوزه از ماموریت هایی بود که در دوره مدیریت سابق حوزه به خصوص در بخش تهذیبی دنبال شد و در این مسیر ابتدا آسیب شناسی خوبی نیز انجام شد.
وی با بیان اینکه بر اساس طرح آسیب شناسی، شکل گیری طرح تربیتی جامع، آغاز شد، گفت: در این زمینه با بیش از 200 نفر کارشناس مشورت و نظرات آنها اخذ و جمع بندی این نظرات به طرح جامع تربیتی مبدل شد.
ملکی با ذکر این مطلب که در گذشته در مدارس علمیه، برنامه مدون تهذیبی وجود نداشت، اظهار کرد: در آغازین روزهای ابلاغ این برنامه هستیم و قطعا در عین نقصانی که وجود دارد، بهتر است که این برنامه انجام شود و در اجرا نواقص آن گرفته شود.
وی با بیان اینکه مساله تهذیب یکی از موضوعات پر دغدغه است، گفت: برنامه‎های تهذیبی همیشه با مباحث مختلف مواجه است و برخی سلایق و مسلک‏‎های اخلاقی موجب می
‎شود که در برنامه ریزی‎های اخلاقی با این مباحث مواجه شویم.
معاون تهذیب و تربیت حوزه‎های علمیه بیان کرد: درس‎های اخلاقی خانگی نیز وجود دارد و مشخص نیست که در برخی از این جلسات چه مشربی تدریس می‎شود؛ به همین دلیل از آیت الله العظمی مکارم شیرازی دعوت کردیم که درس اخلاق برگزار کنند و ایشان نیز نهایتا این مطلب را پذیرفتند و از هفته گذشته این درس آغاز شد؛ این مباحث باید با راهبری مراجع عظام تقلید مطرح شود تا راه و مسیر دقیق ما مشخص شود.
وی گفت: دنیاگرایی و دنیاپرستی بزرگترین آفتی است که ممکن است طلاب و روحانیون را تهدید کند؛ اگر طلاب ما در این عرصه به خوبی تربیت و تهذیب نشوند در آینده اساتید خوبی نیز نخواهند شد و برآیند آن نیز در جامعه منفی خواهد بود.
ملکی افزود: این گردهمایی به دنبال شکل گیری ایجاد یک برنامه سیستمی است، با دستورالعمل، طلاب ما مهذب نخواهند شد، لذا باید برای فعالیت تربیتی با برنامه عمل کرد، در این طرح به دنبال بخش نامه نیستیم، بلکه به دنبال آن هستیم که بگوییم مدیر مدرسه باید مربی باشد و کار مربیگری انجام دهد و معاون تهذیبی نیز داشته باشد که مباحث او را اجرا کند.
وی مجری اصلی این طرح را مدیران مدارس دانست و بیان کرد: قطعا یک طلبه مهذب و کم سواد، حداقلش آن است که به جامعه و حوزه ضرر نمی‏رساند.
این مدیر حوزوی با اشاره به بمباران عظیم تبلیغاتی و رسانه‏ای بر روی اذهان جوانان و طلاب جوان گفت: مردم ما شبهاتی در ذهن دارند که آنها را آزار می‏ دهد و ما طلاب هستیم که باید این آزردگی را از آنها برداریم.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/11515/طلاب-با-دستورالعمل-مهذب-نمی-شوند---فعالیت-تربیتی-باید-با-برنامه-باشد
بستن   چاپ