عصر قم
رئیس مرکز بهداشت قم:
29 درصد مردم قم چاق هستند / چاقی میان زنان بیش از مردان
چهارشنبه 10 آبان 1396 - 4:28:09 AM
ایسنا - علمی و آموزشی
قم آنلاین - معاون بهداشتی علوم پزشکی استان قم گفت: 70 درصد مردم قم اضافه وزن دارند و 29 درصد نیز دچار بیماری چاقی هستند.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، محمد جواد باقری شب گذشته در سیزدهمین جلسه علنی و رسمی شورای اسلامی شهر قم، افزود: 38 درصد مردم قم اضافه وزن شدید دارند، در این میان چاقی در بین بانوان قمی بیش از مردان است.
وی با اشاره به اجرای طرح تحول بهداشت خاطرنشان کرد: این طرح در ابتدا برای اجرا در حاشیه کلان شهرها بود اما تدابیر لازم برای اجرا در کل شهر قم اتخاذ شد.
باقری اظهار داشت: با این طرح در حوزه بهداشت تنوع خدمات گسترش یافت و واحدهای بهداشتی و دسترسی به خدمات ارتقاء یافت.
فعالیت 58 پایگاه سلامت در منطق حاشیه ای استان قم
وی بیان کرد: قبل از طرح تحول در استان قم 20مرکز جامع در قم فعال بود که بعد از طرح سلامت به 41مرکز ارتقا یافت ضمن اینکه تعداد پایگاه سلامت قبل از طرح تحول از 50مورد به 136پایگاه بعد از طرح تحول سلامت افزایش پیدا کرد.
معاون بهداشتی علوم پزشکی استان قم ادامه داد: از میان 41 مرکز جامع 19 مرکز در حاشیه و 22 مرکز در غیر حاشیه قرار دارد از طرفی 58 پایگاه سلامت نیز در حاشیه و 78 مورد در مناطق غیر حاشیه و مرکز شهر واقع شده است که در مناطق کم برخوردار هدف گذاری شد.
وی تصریح کرد: از این میان 19 مرکز جامع و 92 پایگاه بهداشت، استیجاری است و بقیه به صورت دولتی و مالکی می باشد.
باقری گفت: بر اساس سرشماری مرکز بهداشت، قم در سال 94 تعداد 1 میلیون و 218 هزار نفر جمعیت داشت، که 437 هزار نفر در حاشیه و 781 هزار نفر در نقاط دیگر قم مستقر هستند.
وی در رابطه با ارتقای نیروی انسانی نیز افزود: برخی از نیروها مانند کارشناس تغذیه، روانشناس و پرستار به طور صد در صد نسبت به قبل جذب شد در این زمینه قبل از طرح سلامت 339 نفر نیرو داشتیم که به 1 هزار و 16 نیرو افزایش یافت.
وی اظهار داشت: در طرح تحول بر روی آسیب‌های اجتماعی، مشکلات در حوزه روانشناسی، دیابت و فشار خون بررسی های لازم انجام گرفت.
باقری خاطرنشان کرد: یکی از برکات این طرح، سامانه خدمات الکترونیکی بود که از ابتدای سال 95 اجرایی شد و مدیریت اطلاعات را تسهیل کرد.
16 میلیون مراجعه به پایگاه سلامت قم
وی بیان کرد: در این طرح همه جمعیت حتی جمعیت روستایی در سامانه ثبت نام و به اینترنت وصل شدند، با توجه به این آمار تاکنون 89 درصد کودکان شهر قم، 76درصد نوجوانان، 46درصد جوانان، 49درصد میانسالان و 36درصد سالمندان از خدمات پایگاه بهداشت استفاده کرده اند.
معاون بهداشتی علوم پزشکی استان قم تصریح کرد: تاکنون 58 درصد از جمعیت قم یک بار به پایگاه مراجعه کرده و بالغ بر 16 میلیون بار مراجعه داشته ایم.
وی با بیان اینکه ارتقای سواد سلامت و خودمراقبتی از طریق آموزش‌های لازم اهمیت زیادی دارد، گفت: در این خصوص سفیر سلامت دانشجویی و دانش آموزی، کارشناسان سلامت روان و کارگاههای پیشیگری از اعتیاد و پیشگیری از خودکشی، فرزند پروری و مهارت های زندگی از جمله طرح ها و ظرفیت های لازم در ارتقای سلامت است.
باقری عنوان کرد: در طرح های اموزشی 26 هزار دانش آموز و والدین تحت آموزش قرار گرفته اند، همچنین 22 دوره آموزشی پیشگیری از اعتیاد در ادارات و 200 همایش و نمایشگاه پیرامون مبارزه با مواد مخدر برگزار شده است.
وی اظهار داشت: مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر مانند قند و چربی خون نیز اهمیت زیادی دارد، از این رو افراد بالای 30 سال به طور رایگان معاینه می شوند.
معاون بهداشتی علوم پزشکی استان قم یادآور شد: 22درصد از مردم فشار خون و قند دارند که در این باره آیتم های خطر سنجی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه علت اصلی مرگ بیماری قلبی عروقی و سرطان ها می باشد، عنوان کرد: در این خصوص 6 مرکز به طور رایگان غربال‌گری روده بزگ را بین افراد 50 تا 70 انجام می دهد.
باقری افزود: تاکنون 10 هزار زوج، مشاوره ازدواج را گذرانده اند و طرح های باروی سالم، فرزند آوری مناسب و مکمل درمانی اجرایی شده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین 2 میلیارد تومان قطره آهن و مکمل ها رایگان در اختیار مردم قرار گرفته است و در نهایت 20 درصد از خانواده ها نیز با انواع مخاطرات آشنا شدند.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/11413/29-درصد-مردم-قم-چاق-هستند---چاقی-میان-زنان-بیش-از-مردان
بستن   چاپ