عصر قم
آیت‌الله فاضل لنکرانی:
تعامل حوزه و قوه قضائیه باید علمی و تخصصی شود
چهارشنبه 10 آبان 1396 - 4:28:06 AM
ایسنا - علمی و آموزشی
قم آنلاین - رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان اینکه همفکری قضات و فقها و حقوق دانان در تدوین قوانین منطبق بر فقه اسلامی امری ضروری است، گفت: ارتباط و تعامل حوزه و قوه قضائیه باید علمی و تخصصی و قوی تر شود.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، آیت‎الله محمد جواد فاضل لنکرانی پیش از ظهر امروز در ششمین همایش سراسری طب و قضا در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم، افزود: در جهت تدوین نظامات جامع فقه چنین ارتباطی لازم و ضروری است، تا بتوان مشکلات در این حوزه را رفع کرد.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) افزود: در خصوص یکی از محورهای همایش با موضوع تشخیص "حرج" در سقط درمانی خاطرنشان کرد: هر چند حفظ جنین و روال طبیعی فرزند دار شدن با دشواری هایی همراه است ولی عنوان "حرج" به منظور سقط در این باره اطلاق نمی‌شود.
آیت‌الله فاضل لنکرانی اظهار داشت: تشخیص "حرج" برای سقط، دارای شرایطی است و باید حتما این نوع "حرج" به مرگ ختم شود و مساله "حرج" نیز به اثبات برسد.
وی تصریح کرد: در تعارض فقه و قانون باید اعلمیت را در نظر گرفت قضات طبق قانون حکم می کنند اگر مقلدی اعلمیت مرجع تقلید خود را معتبر بداند می تواند بر نظر او عمل کند.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: قضات باید اطلاع اجتهادی را کسب نمایند، خوشبختانه فقه، به برکت نظام اسلامی وارد میدان شده است.
وی تاکید کرد: باید در امر قضاوت زوایای فقهی روشن باشد و مباحث قضایی به شکل تخصصی مطرح گردد هر چند هنوز تا هدف متعالی در این بخش فاصله داریم و لازم است ارتباط قوه قضائیه و حوزه قوی تر شود.
آیت‌الله فاضل لنکرانی عنوان کرد: هر نقصان "حرج" محسوب نمی‌شود در نتیجه اجازه سقط داده نمی‌شود و باید نقصان در عرف عام مردم "حرج" شناخته شود تا اجازه سقط جنین داده شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: برگزاری همایش‌ها وهم فکری قضات، فقها و حقوق دانان در تدوین قوانین منطبق بر فقه اسلامی امری ضروری است.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/11409/تعامل-حوزه-و-قوه-قضائیه-باید-علمی-و-تخصصی-شود
بستن   چاپ