عصر قم
آرد تولیدشده در قم استاندارد است
سه شنبه 5 شهریور 1398 - 12:20:02 PM
ایرنا

عصرقم- مجید آوری فرد روز سه‌شنبه در گفت‌وگویی بیان کرد:‌ آرد مورداستفاده در نانوایی‌های استان استاندارد است اما نحوه تولید نان در هر نانوایی متفاوت و ممکن است در تعدادی از نانوایی‌ها،‌ نان تولیدی به دلایل مختلف، کیفیت قابل‌قبول را نداشته باشد.

وی بیان کرد:‌ در این‌گونه موارد اگر کیفیت نان تولیدی به دلیل کوتاهی نانوایی‌ها در تولید محصول مرغوب،‌ مناسب نباشد، اخطارهای لازم از سوی نهادهای نظارتی به آنان داده خواهد شد و در صورت عدم توجه به اخطارها،‌ مجوز فعالیت آن نانوایی باطل می‌شود.

وی ادامه داد: بسیاری از فرآیندهای تولید نان در روش سنتی همچون کنترل کیفیت آب و دمای مناسب تخمیر، قابل‌کنترل نیست و اگر نان تولیدشده با این روش‌ها کیفیت لازم را نداشت،‌ در اکثر مواقع نانوا مقصر نیست،‌ اما در روش پخت نان به روش صنعتی،‌ فرآیند تولید محصول به‌طور کامل تحت کنترل است و نان باکیفیت قابل‌قبول در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

آوری فرد با اشاره به این‌که در نانوایی‌های دولتی نظارت‌ها حداکثری و مشکلات در خصوص کیفیت نان ناچیز است،‌ گفت:‌ در مواردی برخی نانوایی‌ها از آرد مخصوص یک نان برای تولید نان دیگر استفاده می‌کنند که این مساله نیز موجب کاهش کیفیت نان مصرفی مردم می‌شود.

وی بیان کرد:‌ با تلاش‌های صورت گرفته برای افزایش کیفیت آرد مورد استفاده نانوایی‌های استان،‌ قم جز استان‌های پیشرو کشور در رعایت استاندارد سبوس‌گیری آرد است که این مساله نقش مهمی در ارتقای سلامت شهروندان خواهد داشت.

467 واحد نانوایی دولتی و 308 واحد نانوایی نیمه‌دولتی در استان قم فعالیت دارند.

‌ در این میان، نانوایی‌های سنگک با 273 واحد بیشترین آمار را در میان سایر نانوایی‌ها به خود اختصاص داده‌اند و 160 واحد نانوایی دولتی و 113 واحد نانوایی نیمه‌دولتی به پخت این نان فعال‌ هستند.

پس از نان سنگک،‌ نانوایی‌های لواش استان بیشترین آمار را در اختیاردارند و 218 واحد دولتی و 6 واحد نیمه‌دولتی،‌ نان لواش تولید می‌کنند.

نان بربری دیگر نان موردعلاقه مردم استان است و 118 واحد نانوایی در قم تولید این نان را بر عهده‌دارند،‌ به‌نحوی‌که 51 واحد نانوایی دولتی و 67 واحد نانوایی نیمه‌دولتی در این رسته فعال هستند.

همچنین 68 واحد نانوایی درزمینهٔ پخت نان تافتون فعال‌اند که از این میان 38 واحد دولتی و 30 واحد نیمه‌دولتی هستند.

45 واحد خشکه پزی،‌ 44 واحد فانتزی در کنار واحدهای روغنی پزی و مجتمع‌های تولیدکننده چند نوع نان به‌طور هم‌زمان، از دیگر ظرفیت‌های استان در این بخش است.


http://www.Qom-Online.ir/fa/News/102477/آرد-تولیدشده-در-قم-استاندارد-است
بستن   چاپ