عصر قم
در پیامی؛
رهبر انقلاب درگذشت آیت‌الله آصف‌محسنی را تسلیت گفتند
چهارشنبه 23 مرداد 1398 - 12:28:39 AM
ایرنا
عصر قم - تهران - حضرت آیت الله خامنه‌ای در پیامی درگذشت عالم مجاهد مرحوم آیهالله آقای حاج شیخ محمد آصف‌محسنی را تسلیت گفتند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسمه تعالی
درگذشت عالم مجاهد مرحوم آیهالله آقای حاج شیخ محمد آصف‌محسنی رحمهالله‌علیه را به عموم ارادتمندان ایشان در افغانستان و ایران و به خاندان مکرم ایشان تسلیت عرض میکنم. دهها سال مجاهدت فی سبیل الله در میدانهای سیاسی، فرهنگی، علمی و اجتماعی در کشور اسلامی افغانستان و همراه با مردم شجاع و غیور آن سامان، کارنامه‌ی افتخارآمیز این روحانی بلندپایه را نشان میدهد و برکات مستمر و ماندگار آن، میراث ارزشمند معنوی آن بزرگوار است.
رحمت و رضوان الهی را برای آن مرحوم مسألت میکنم.
سیّد علی خامنه‌ای
مرحوم آیت الله محمد آصف محسنی فرزند محمدمیرزا محسنی در 5 اردیبهشت 1314 در شهر قندهار افغانستان زاده شد.
در سال 1330 کارمند اتاق تجارت قندهار شد، اما برای فراگیری علوم دینی، این شغل را رها و به تحصیل پرداخت؛ سپس به شهرستان جاغوری رفت و به مدت یک سال ادبیات و منطق را فرا گرفت.
وی در سال 1332 به نجف اشرف (عراق) رفت و موفق شد سطوح را به پایان برساند؛ سپس به دروس خارج فقه، رجال و حدیث و اصول پرداخت و نزد آیت‌الله سید محسن حکیم و سید ابوالقاسم خویی و حسین حلی و سید عبدالاعلی سبزواری شاگردی کرد.
وی بعد از 12 سال تحصیل در نجف به زادگاهش قندهار بازگشت و در یک مدرسه مذهبی در این شهر به تدریس علوم دینی پرداخت و سپس حسینیه بزرگ قندهار و مدرسه علمیه آن شهر را بنیان نهاد.
آیت الله محسنی به دنبال کودتای کمونیستی، افغانستان را ترک و به سوریه رفت و چند ماهی در شهر دمشق به تدریس علوم حوزوی پرداخت.
وی سپس به ایران رفت و در فروردین سال 1358 با جمعی از روحانیان افغانستان مقیم حوزه علمیه قم، حزب حرکت اسلامی افغانستان را بنیان نهاد.
حزب حرکت اسلامی به رهبری آیت‌الله محسنی در بُعد نظامی بیش از 100 پایگاه نظامی در 19 ولایت افغانستان ایجاد و ده‌ها هزار نیروی مسلح را علیه قوای شوروی سابق سازماندهی و رهبری کرد.
با سقوط رژیم نجیب الله و حاکمیت نخستین دولت مجاهدین در کابل، وی دبیر و سخنگوی شورای رهبری دولت مجاهدین بود.
پس از وقوع جنگ‌های داخلی بین گروه‌های مجاهدین، او کابل را ترک کرد و چند سالی مقیم شهر اسلام‌آباد پاکستان شد و در سال 1376 پاکستان را ترک و به شهر قم بازگشت.
آیت الله محسنی در این شهر به تدریس خارج فقه، علم الرجال و علم کلام پرداخت و بعد از سقوط حکومت طالبان، به کابل بازگشت و تا زمان رحلت در این شهر سکونت داشت.
آن عالم جلیل القدر روز گذشته در سن 84 سالگی در کابل پایتخت افغانستان درگذشت.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/100079/رهبر-انقلاب-درگذشت-آیت‌الله-آصف‌محسنی-را-تسلیت-گفتند
بستن   چاپ