عصر قم

آخرين مطالب

مهر گزارش می‌دهد؛

ازدواج؛ قربانی تجملات و سنت‌های غلط/ ازدواج آسان تبلیغ شود فرهنگی

ازدواج؛ قربانی تجملات و سنت‌های غلط/ ازدواج آسان تبلیغ شود
  بزرگنمايي:

عصر قم - قم - ازدواج از سنت‌های حسنه‌ای است که ترویج آن باعث کاهش بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در جامعه می‌شود ولی امروز به دلیل توجه به برخی سنت‌های غلط و تجملات به کابوسی برای جوانان تبدیل شده است.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها - هیفاء پردل: نخستین روز از آخرین ماه قمری سالروز پیوندی آسمانی است که تاریخ مانند آن را دیگر ندیده است وقتی برگ برگ تقویم را بازی می‌کنیم به یک واقعه تاریخی شیرین و پر برکتی می‌رسیم و آن اول ماه ذی‌الحجه که است که روز پیوندی مبارک در تاریخ است و آن پیوند حضرت علی علیه السلام و بانوی دو عالم حضرت زهرای مرضیه(س) است که به نام روز ازدواج در تقویم ملی ثبت شده است.
ازدواج سنتی مبارک و حسنه است که مورد تأکید دین اسلام، اهل بیت(ع) و حتی کتاب آسمانی ما قرار گرفته؛ پیوندی که در گذشته‌های دور بدون هیچ تشریفات و تجملاتی با شیرینی خاصی برگزار می‌شد وماندگاری بسیاری داشت.
ازدواج ساده امروز در سایه شوم تغییر سبک زندگی و رفتن به سمت زندگی‌های لاکچری و تجملاتی رنگ باخته و حتی برکت این ازدواج هم از سفره زندگی مشترک امروز پریده است انگار تعهد طرفین تنها برای مدت اندکی است و گاهی با یک تلنگر کوچکی پاشیده می‌شود.
وقتی پایه صحبت‌های گذشتگان می‌نشینیم همه از شروع زندگی ساده صحبت می‌کنند و امروز شاهد برکت این زندگی ساده هستند؛ امروز سنت‌های غلطی دامن‌گیر ازدواج جوانان شده و باعث شده آن‌ها حسرت یک زندگی مشترک و ساده را کشیده و حتی از نام ازدواج هم فراری باشند.
جهیزیه‌های لوکس و آن‌چنانی، طلای بسیار و تالارهای لاکچری با چند نوع شام و... همه و همه آفت‌هایی است که امروز به ازدواج صدمه وارد کرده است و باعث شده جوانان حتی از نام ازدواج به وحشت افتاده و از آن فراری باشند.
این آفت حتی دامن جوانان قمی را هم گرفته است؛ شهری که نام دومین شهر مذهبی کشور را یدک می‌کشد و در گوشه گوشه آن مراکز مهم فرهنگی و مذهبی معتبری وجود دارند که وظیفه آن‌ها فرهنگ‌سازی در جامعه است در حالی که با یک فرهنگ سازی می‌شد از شرافت تجملات ایمن بود.
روز ازدواج آسمانی مولای متقیان علی علیه السلام و بانوی دوعالم بهانه‌ای شد تا نظر جوانان و مردم را درباره ازدواج و آفت‌هایی که امروز دامن‌گیر آن شده جویا شویم.
تبلیغ برای ازدواج ساده
مادر 2 دختر جوان دم بخت که یکی را به سختی روانه خانه شوهر کرده و دیگری به قولی دم بخت است در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره ازدواج می‌گوید: امروز ازدواج از یک سنت حسنه به یک مراسمی برای تجملات و چشم و هم چشمی تبدیل شده است این آفت در شهر قم هم بسیار است کاش متولیان فرهنگی برنامه‌ای برای تبلیغ یک ازدواج ساده داشتند.
آسیه خوش حالت می‌افزاید: وقتی ازدواج اهرمی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و سالم نگه داشتن جوانان است چرا بر سر این سنت حسنه سنگ اندازی می‌کنیم؛ به خاطر همین سنت‌های اشتباه دخترم را با هزار بدهکاری و قرض روانه خانه بخت کردم، هنوز وام جهیزیه را دارم قسط به قسط می‌پردازم دخترم، وسایلی خواست که فکر کنم تا چند سال دیگر هم از آن استفاده نخواهند کرد.

کادوپیچ کردن جهیزیه برای کسب رضایت دیگران
یک شهروند دیگر قمی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان می‌کند: با وجود نوسان ارزی و فشار اقتصادی وقتی خانواده‌ای تصمیم به شوهر دادن دختر خود می‌کند باید کلی وسایل خریداری کند که شاید مورد نیاز نباشد و طبق یک سنت اشتباه آن را مانند یک نمایشگاه لوازم خانگی برای کسب رضایت دیگران به نمایش بگذارند حال به قیمت رفتن زیر بار وام و قسط‌های هنگفت؛ آیا این سنت در فرهنگ ما جایی دارد؟
محمد فاطمی می‌افزاید: باید هر دو خانواده با هم تفاهم داشته باشند که در کنار مهریه اندک طرف مقابل هم جهیزیه سنگین نخواهد؛ در این شرایط هم می‌شود بهترین نوع ازدواج را داشت، کاش چشم و هم چشمی‌ها کم می‌شد، کاش قم برای دیگر استان‌ها الگو می‌شد.
تغییر زمان ازدواج به دلیل گرانی طلا
با زوج جوانی که در بازار طلافروشان در حال نگاه کردن به ویترین‌های جواهری مغازه‌ها بودند باب گفت‌وگو را باز می‌کنم؛ علی محمدی اظهار می‌کند: اکنون یک سال و نیمی است که به عقد هم هستیم و هر دفعه که تاریخی را برای ازدواج انتخاب می‌کنیم باز به مانع می‌رسیم هر دو خانواده تا اندازه‌ای ازدواج ما را آسان کردند ولی به دلیل گرانی طلا تاریخ ازدواج را عقب انداختیم.
هر دو خانواده با هم تفاهم داشته باشند که در کنار مهریه اندک طرف مقابل هم جهیزیه سنگین نخواهد
مونا اسلامی هم می‌گوید: نمی‌شود طلا را از مراسم ازدواج حذف کرد ولی چه می‌شود کرد طلا گران است و سعی داریم بعد از گرفتن وام تاریخ را عقب انداخته و بعد از خرید طلا تاریخ ازدواجمان را تعیین کنیم اگر طلا نباشد اطرافیان ما را زیر ذره‌بین می‌گذارند.
شاید این طرز فکر امروز دامن‌گیر بسیاری از خانواده‌ها شده است و خود را قربانی تجملات و سنت‌های اشتباهی می‌کنند که در فرهنگ و گذشته ما خبری از آن‌ها نبود و ما را به سمتی برده که حاضریم برای این که خود را به دیگری نشان دهیم زیر بار قرض و بدهی برویم.

چوب حراج به خوشبختی به چه قیمتی
یک کارشناس مسائل اجتماعی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر می‌گوید: با تغییر سبک زندگی خانواده‌ها همه به سوی مصرف گرایی و تجملات در حال سبقت گرفتن هستند این تجملات امروز آفت ازدواج‌های جوانان است و چه بسا در میانه راه باعث جدایی و از هم پاشیدگی آن‌ها می‌شود.
سید رضا رکن آبادی می‌افزاید: این تجملات حتی دامن بسیاری از خانواده‌هایی که درآمد ناچیزی دارند را گرفته و حاضرند جوان و یا دختر دم بخت خود با زیر بارفتن به انواع وام‌ها و بدهی‌ها بفرستند روحیه مصرف گرایی به یک سنت مهمی در ازدواج صدمه زده وقتی پایه ازدواج تنها به لوازم خانگی لوکس، چند نوع غذا و تشریفات متکی باشد مشخص است ازدواج بر چه چیزی استوار است این ازدواج طعم شیرین خوشبختی را ندارد و باید پرسید ازدواج و خوشبختی را با چه قیمتی برای فرزندانمان و جوانان به حراج گذاشته‌ایم.
رسانه ملی باید زندگی ساده و سنتی را تبلیغ کند و متولیان امر برای ازدواج ساده تبلیغ کنند
به گفته این کارشناس مسائل اجتماعی، باید خانواده‌ها به این مهم برسند که افراط و تفریط خوشبختی نمی‌آورد چه بسا خانواده‌هایی که با عروسی چند میلیاردی یک شبه از هم جدا شدند یا برعکس چه ازدواج‌های ساده‌ای که طعم شیرین خوشبختی را چشیده و برکت آن هنوز هم پابرجا مانده است.
وی با انتقاد از رسانه ملی می‌افزاید: رسانه ملی باید تبلیغ زندگی ساده و سنتی دیروز را داشته باشد نه آن که در سریال‌های خود زرق و برق‌های غربی را به رخ مخاطب بکشد؛ باید متولیان امر برای ازدواج ساده تبلیغ کنند، نمی‌گوییم مراسم ازدواج نگیرید ولی مراسمی در حد و ظرفیت توانایی خود بگیرید؛ مهم تفاهم و خوشبختی است.
رکن آبادی در پایان سخنان خود می‌افزاید: باید ازدواج آسان را روحانیون در مساجد، بزرگان محله در بین مردم و هم‌چنین مسئولان و مدیران اجرایی از خود شروع کنند وقتی در تقویم روزی مبارک به نام روز ازدواج حضرت زهرا(س) و حضرت علی (ع) داریم این روز نباید تنها به رسم نامگذاری باشد باید بررسی کنیم چرا زندگی این دو حضرت برکت داشت.
به گفته وی، ما نمی‌گوییم در زندگی امروزی بر خود عرصه را تنگ کنیم بلکه باید با بررسی سیره این دو بزرگوار یاد بگیریم می‌شود به تجملات نه گفت، در کمال قناعت و سادگی یک ازدواج با برکتی گرفت، با وضع فشار اقتصادی امروز باید دختران مهریه معقول طلبیده و پسران هم از خانواده عروس تنها جهیزیه مرسوم و مورد نیاز را بخواهند، خدا را گواه می‌دهم طعم این زندگی را برای همیشه خواهند چشید.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/99754/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صحبت های شنیدنی دکتر شکوری درباره ازدواج

کاهش 3.9 درصدی مصرف گاز در استان قم

اقدامات پیشگیرانه برای کاهش خسارت به شبکه زیرساختی قنوات

عابران پیاده 41 درصد فوتیان تصادفات در تهران

واکنش مردم قم به عملیات «وعده صادق»

غزل سعدی: عاشقانه یا عارفانه؟

صفحه نخست روزنامه‌های قم شنبه 1 اردیبهشت ماه 1403

امدادرسانی به بیش از 25 هزار نفر در سیل و آبگرفتگی 9 استان

پیش‌بینی هواشناسی؛ روز دوشنبه سامانه بارشی جدید وارد کشور می‌شود

انتخاب رشته‌ آزمون دوره دکتری سال 1403 از امروز

استان ایلام مفتخر به حضور 6 هزار ایثارگر ارتشی است

برگزاری نخستین جشنواره گندم، نان و شیرینى در جزیره کیش

نمایش انیمیشن پاندای کونگ فو کار 4 درسینما لبخند کیش

اهمیت مدح و ثنای الهی در جلد هشتم «طعم شیرین خدا»

خسارت 30 رشته قنات فنوج، براثر جاری شدن سیلاب

ورود سامانه بارشی به کشور طی دوشنبه

درمان سرطان در کشور رایگان می‌شود

اجرای آزمایشی طرح متمرکز سازی چاپ و صدور شناسنامه در 5 استان

حذف کامل کروکی‌های کاغذی تا پایان خرداد ماه

اهالی این استان‌ ها از امروز منتظر بارش باران باشند

جزئیات دقیق درباره حمله به کنسولگری ایران در پاریس

تقویم و اوقات شرعی شنبه اول اردیبهشت 1403 به افق قم

الگوبرداری استان های آذربایجان غربی و مازندران از طرح سفیران زیبایی قم

کمبود نیروی کار در واحد‌های تولیدی قم

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

سیلاب به 30 رشته قنات شهرستان فنوج خسارت زد

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

پزشکان پایبند تعرفه‌های قانونی نیستند

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه

هزینه 570 میلیارد تومانی تملک در منطقه7 شهرداری قم

تولید روزانه 120 تن کمپوست در قم/ احداث کمربند سبز سایت پردازش پسماند شهر

امسال در قم هر ماه 350 واحد مسکن روستایی و شهری تحویل می‌شود

درخواست روحانی شاخص قم از وزارت اقتصاد درخصوص مالیات ها

پیروزی دلسوختگان قم شانس صعود را زنده نگه داشت

من پیر فنا بدم جوانم کردی

مردم قم در حمایت از نیروهای مسلح کشورمان به خیابان آمدند+ فیلم

فراجا: با رفتار اشتباه احتمالی ماموران در برخورد با بی‌حجابی برخورد خواهد شد

ترخیص 2 هزار و 500 خودرو و تاکسی برقی از گمرک

تو مثل منی برف...

پیروزی نماینده فوتسال قم در مرحله نهایی لیگ یک

تکلیف تعطیلی پنجشنبه‌ها چه زمانی مشخص می‌شود؟

«تاریخ سازی» با «تاریخ شفاهی»

راهپیمایی مردم قم در حمایت از عملیات «وعده صادق»

آتش سوزی در پایتخت اندونزی 7 کشته برجای گذاشت

انتخاب رشته‌ آزمون دوره دکتری از اول اردیبهشت آغاز می‌شود

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

اهمیت بجا آوردن شکر خدا در جلد هفتم کتاب «طعم شیرین خدا»