عصر قم

آخرين مطالب

75درصد از سرانه ملی، در اختیار 0.5درصد جمعیت است اجتماعی

  بزرگنمايي:

عصر قم - عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: 75 درصد از سرانه ملی، در اختیار نیم درصد از جمعیت ایران است، از این رو فاصله طبقاتی و اقتصادی 57 برابر شده است.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، سید مجید حسینی ظهر امروز در همایش بحران عدالت در دانشگاه‌ها که در سالن شیخ مفید دانشگاه قم برگزار شد به تبیین موضوعات این همایش با عناوین "عدالت آموزشی، بنام توسعه به کام تبعیض"، "مافیای کنکور"، "تبعیض و بی عدالتی های آموزشی"، "سهمیه ناعادلانه نظام آموزشی"، "دانشگاه پولی"، "ژن خوب قانونی در کشور" و "باندهای ثروت و قدرت در نظام آموزشی" پرداخت.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران در این همایش که از سوی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه قم برگزار شد، عنوان کرد: عدالت واژه‎ای مقدس است که با رفع تبعیض‎ها و مبارزه با توزیع ناعادلانه به دست می‎آید.
حسینی بیان کرد: از سال 91 تا سال 96، فاصله طبقاتی بین محروم ترین نقطه ایران با منطقه برخوردار 57 برابر شده است و ما این فاصله طبقاتی ها را در آموزش و در بین مدارس سیستان و بلوچستان تا پرامکانات ترین مدارس در شمال تهران می بینیم. در شرایطی که دانش اموزان مناطق محروم با سرانه 1000 تومان درس می خوانند و اغلب آن ها قدرت ادامه تحصیل را ندارند، ما با مدارس غیر انتفاعی با شهریه 120 میلیون تومانی مواجه هستیم.
این استاد دانشگاه گفت: امروز بزرگترین مرکز تجاری جهان در تهران، قد علم کرده است، در صورتی که 25 میلیون نفر زیر خط فقر به سر می برند و در توزیع منابع، عدالتی وجود ندارد.
وی افزود: شرایط تحصیل و مدرک گرایی و اشتغال در کشور به گونه ای است که اگر فردی لیسانس بگیرد، 45 درصد احتمال به دست آوردن شغل را از دست می دهد و هر چه مقاطع تحصیلی بالاتری اخذ می کنیم، کمتر به شغل مناسب و ایده آل دست پیدا می کنیم و مدارک دانشگاهی نیز ارزش خود را از دست داده اند.
حسینی عنوان کرد: در خوشبینانه ترین حالت، اگر دانشجو پس از اتمام تحصیل به شغل مورد نظر خود دست پیدا کند با حقوق ماهی 3 میلیون تومان می تواند در مدت 21 سال صاحب خانه شود و البته اگر در این سالها با پدیده ای به نام تورم مواجه باشد تا 100 سال آینده قادر به خرید خانه است.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران اظهار کرد: اگر رفع تبعیض ها و توزیع عادلانه امکانات و منابع، جزئی از مطالبات جامعه شود و هر کس به دنبال رستگاری و خوشبختی فردی نباشد و همه در صدد رستگاری جمعی باشند، بخش زیادی از نابرابری ها از بین می رود.
وی گفت: حقوق زیر یک میلیون تومان در برخی از مشاغل در شرایط فعلی، حکم برده‌داری دارد زیرا با این حقوق تنها می توان هزینه سرپناه و تامین مسکن را داد و برای خورد و خوراک چیزی باقی نمی ماند، اما در برده داری، هزینه خورد و خوراک و مسکن نیز تامین می شد!
حسینی ادامه داد: وجود 2 میلیون و 500 هزار خانه خالی در سطح کشور که بیش از 500هزار خانه آن در پایتخت وجود دارد، نشانه تبعیض است، اگر سازوکارها به سمتی می رفت که این خانه ها به چرخه مسکن برگردد مشکلات تعداد کثیری از مردم در تامین مسکن از بین می رفت.
وی اظهار کرد: می توان با تعیین مالیات، این خانه های خالی را ساماندهی کرد، اگر چه بر اساس آمار در سطح کشور 500 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در مشاغل مختلف داشته ایم که 7 هزار میلیارد تومان ان مختص پزشکان است.
این استاد دانشگاه بیان کرد: پدیده دردناک فرار مالیاتی، وقتی فاجعه آمیز می شود که بدانیم در سال 97 میزان بودجه و سرانه آموزشی در کشور 36 هزار میلیارد تومان بوده است و معلمی در سیستان و بلوچستان با حقوق 580 تا 900 هزار تومان زندگی می کند.
مبارزه با فساد یعنی مبارزه با سیاست‌های تولید رانت
وی خاطرنشان کرد: وقتی در مطالبه گری به دنبال شناسایی اختلاس های افرادی چون بابک زنجانی ها و مرجان ها هستیم، از بزرگترین سرقت در توزیع سرانه ملی غافل می شویم که نتیجه آن دو و نیم میلیون نفر بازمانده از تحصیل و از سوی دیگر خصوصی سازی های عریض و طویل و ایجاد رانت ها هستیم.
حسینی عنوان کرد:در این سرقت بزرگ، سهم سرمایه ‌دار به 75 درصد رسیده و تنها 15 درصد برای اقشار ضعیف جامعه باقی مانده و طبقه کارگر و کارمند بخش عمده ای از سرمایه را به طبقه سرمایه دار، وام بلاعوض داده است.
وی گفت: در سال 68 بعد از پشت سر نهادن بحران جنگ تحمیلی، با پرداخت وام 30 میلیارد دلاری بانک جهانی، زمینه برای خصوصی سازی آموزش و پرورش و درمان و تامین اجتماعی فراهم شد، با این روند درمان و آموزش دولتی نابود شد و همین امر پای رانت را باز کرد و عده ای را به ثروت های کلان رساند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران اظهار کرد: سیاست های نولیبرالی در کشور شکل گرفت و در نتیجه آن مسئولیت حیاتی ملت به عهده خود ملت و بخش خصوصی واگذار شد و در این سیاست، دولت مسئولیت آموزش و درمان و تامین اجتماعی را نمی پذیرد و با این روند مسئولیت آسیب های اجتماعی و کمک به زلزله زدگان بر عهده زیباکلام ها و خانم کلباسی ها و سلبریتی ها نهاده شد.
وی بیان کرد: این خصوصی‌سازی‌ها و ایجاد شکاف‌های طبقانی منجر به آن شد که با وجود رایگان بودن آموزش در قانون اساسی، مافیای کنکور تشکیل شود و مردم ایران برای یک رقابت بزرگ 38 میلیارد تومان در سال گذشته هزینه خرید سوال تست و آموزش بدهند.
85درصد از آموزش عالی خصوصی و پولی است
حسینی ادامه داد: امروز بیش از 85 درصد آموزش عالی کشور، خصوصی و پولی است و آموزش عالی تبدیل به بنگاه اقتصادی شده که 1000 میلیارد تومان درآمد داشته است.
وی عنوان کرد: نابرابری‌های آموزشی در کشور به گونه‌ای خود را نشان می دهد که با مبالغ 7 میلیون تومانی در آموزش، می توان در المپیاد رتبه کسب کرد و با 500 میلیون تومان یک صندلی خرید، آن وقت دغدغه های دیگری در غفلت هایمان شکل می گیرد به طوری که 75 میلیون نفر در ایران، ساسی مانکن را دانلود می کنند تا ببینند چه کسی این روزها این گونه بر زبان ها افتاده است.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: در سال 68 بعد از دریافت وام از بانک جهانی و پذیرش خصوصی سازی توسط دولت وقت، لایحه مدارس خصوصی در مناطق محروم و کم برخوردار مطرح شد و یکی ازوابستگان به مقامات دولتی وقت در سعادت آباد تهران اولین مدرسه غیرانتفاعی کشور با 14 هزار متر مساحت به خیال خود به نیت 14 معصوم تاسیس کرد و امروز غالب رتبه‌های زیر هزار دختران در کنکور ویژه این مدرسه است.
100میلیون دفترچه سلامت!
وی اظهار کرد: خصوصی سازی در تامین اجتماعی و بیمه این است که در این کشور 100 میلیون نفر دفترچه سلامت در کشو دارند در حالی که 80 میلیون نفر جمعیت داریم که 15 میلیون نیز بدون دفترچه سلامت هستند و در این میان شما پرتقال فروش را پیدا کنید.
حسینی گفت: امروز خصوصی سازی به مراکز خیریه و تامین اجتماعی نیز رسیده است، از طرفی درمان نیز تجارت شده و هر بیمار به معنای یک مشتری است و در شرایطی که روزی 15 پراید را نمی توان تعمیر کرد به راحتی برخی از پرشکان 15 نفر را جراحی می کنند و حقوق می گیرند.
وی افزود: نظام ناعادلانه آموزشی یعنی در برخی از شهرها به دلیل اینکه دانش آموزان کولی و غربتی هستند در مدرسه ثبت نام نمی کنند.
موفقیت در گرو رستگاری جمعی و بیداری همه جامعه است
عضو هیات علمی دانشگاه تهران تاکید کرد: توزیع ناعالانه امکانات، جوانان را مایوس می کند و روانشاسان برای چنین جوان هایی، کتاب های کسب موفقیت را تجویز می کنند و همین کتاب ها باز خود جزء پرفروش ترین ها می شود. در این روانشناسی ها به افراد می گویند به دنبال رستگاری های فردی باش و موفقیت را به تنهایی دریاب در حالی که موفقیت در گرو رستگاری جمعی و بیداری همه جامعه است.
حسینی عنوان کرد: ضریب اشتغال در کشور 45 است و افراد تحصیل کرده ترجیح می دهند از کشور بروند؛ سال گذشته پناهندگان ایران به آلمان برابر با تعداد پناهندگان سوریه به آلمان بود در حالی که سوریه درگیر جنگ بود و صدها نفر کشته شده بودند.
وی بیان کرد: از 195 نفر ورودی‌های سال92 دانشگاه شریف 194 نفر به خارج از کشور رفتند و علت مهاجرت خود را تحویل نگرفتن نخبه ها در ایران اعلام کردند در حالی که آنها نخبه نیستند و اگر در یک شرایط برابر رقابتی بودند چه بسا دیگران نخبه تر می شدند.
این استاد دانشگاه گفت: در آن دهه، نو لیبرال‌ها و طرفداران بانک جهانی می گفتند که مثبت‌اندیشی و رستگاری فردی مهم است، در حالی که 8 سال دفاع مقدس نشان داد، مردم در آن روزگاز، هم سرنوشت بودند، دولت و مردم یکی بود و رجایی ها همانند مردم نان و پنیر می خوردند.
وی عنوان کرد: امروز رئیس شرکت ملی نفت ایران چند ده میلیون تومان حقوق می‌گیرد اما کودکان در سیستان و بلوچستان تشنه اند، در این شرایط بی عدالتی هر کس کلاه خود را چسبیده و هیچ کس احساس همسرنوشتی نمی کند؛ فراموش نکنیم مبارزه با فساد به معنای مبارزه با سیاست های تولید رانت است.
مطالبه همه ما مبارزه با فساد و بی عدالتی باشد
وی تاکید کرد: جامعه ای که در آن به دلیل بی عدالتی، افراد احساس همسرنوشتی ندارند، شکست خواهند خورد پس باید مطالبه همه ما مبارزه با فساد و بی عدالتی باشد.
وی بیان کرد: بابک زنجانی‌ها در تحریم‌ها اختلاس کردند، مشکل سکه از جای دیگر است که با وجود اعدام سلطان سکه، هنوز بازار سکه التیام نگرفته است. 20 میلیارد دلار در بالشت‌ها، زیر سر مردم است زیرا هم سرنوشتی وجود ندارد و همه به هم بی اعتماد شدند، به سمت نفت در برابر غذا رفته ایم و هنوز بر سر حواشی، بحث می کنیم.
وی اظهار کرد: همه مردم باید برای برابری مبارزه کنند و هر فرد، یک سلول علیه سیاست تبعیض باشد، سیاست‌های تبعیض سبب شده ما فراموش کنیم یک جامعه و یک ملت هستیم.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران یادآور شد: بچه‌هایی که در بلوچستان هستند فقیر نیستند بلکه آن‌ها سهیمه آموزشی و درمانی در دولت دارند اما در جیب رانت خوارها و اختلاس‌گرهاست.
وی بیان کرد: بر اساس بودجه رسمی دولت، بدون احتساب رانت‌خوارها و صادراتی که بابت آن پول ندادند و ارز نیمایی و.. نفری پنج ملیون تومان به هر فرد می‌رسد اما بچه سیستان بلوچستان سالی هزارتومان سهیمه می‌گیرد و این توزیع فقر است. عده ای تبعیض در جامعه را یک امر طبیعی جلوه دادند و صدای عدالت‌خواهی مردم گم شده است.
حسینی عنوان کرد: به نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اعتراض کردند که چرا در قم کنسرت نمی‌گذارند؟ این مطالبه است؟ متاسفانه الان مطالبه‌گرها فقط افرادی هستند که 200 هزار تومان پول کنسرت رفتن دارند، یا مطالبه ما فقط رفتن خانم‌ها به ورزشگاه است.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/90728/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غیبت قهرمان جهان و رامین طاهری در اهواز

ادعای ستاره سابق لیورپول درمورد جانشین کلوپ

مدیرعامل مس: مشخص شد مشکل ما بازیکنان نبودند

رکورد سنگین‌ترین مشت جهان شکسته شد

عبدولی در فینال جام تختی؛ هدایت به محمودی رسید

پوچتینو: در چلسی فقط من نباید خودم را ثابت کنم

هدیه به حسینی قبل از پرسپولیس

تشکیل جلسه در مازندران درخصوص ضرب‌وشتم داور کشتی

آلگری: اول صعود به چمپیونزلیگ، بعد قهرمانی جام حذفی

پوستکوگلو: نمی‌خواهیم اجازه بدهیم آرسنال قهرمان شود

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

خیز آنچلوتی برای تاریخ‌سازی در باشگاه رئال

پیشنهاد وزارت ورزش برای تعیین مدیریت پرسپولیس و استقلال

تناقض سازمان‌ لیگ و سردرگمی تیم‌ها

مراسم گرامی داشت مقام آیت‌الله ترابی برگزار شد

آیت الله علوی بروجردی: روحانیت در عصر آیت‌الله بروجردی، با سازمان‌دهی ایشان به اوج رسید/ ایشان معتقد بودند ما برای دنیا حرف داریم

یادنامه‌ای از تشییع با شکوه پیکر آیت الله مهمان‌نواز

مراسم تشییع همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی شنبه برگزار می شود

پیام های تسلیت در پی درگذشت همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی

تقدیر آیت‌الله مکارم‌شیرازی از اقدامات فراجا در مسئله حجاب

آیت الله علم الهدی: میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است

آیت‌الله درچه‌ای از آخرین فروغ‌های حوزه کهن اصفهان بود

آیت الله خاتمی: در مساله عفاف و حجاب دوقطبی ساخته نشود

پیام تسلیت آیت الله نریمانی در پی درگذشت ماموستا ملااحمد فخری

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

اگر بعد از خوردن بستنی سرفه می‌کنید ممکن است به این بیماری دچار باشید

علت خستگی صبحگاهی و گرفتگی عضلات در بدن

مهم ترین دلایل خواب آلودگی در فصل بهار

بایدها و نبایدهای حجامت برای بانوان

تدابیر پیشگیری از خواب آلودگی بهاری

چه عواملی باعث بیرون زدگی دیسک کمر می شود؟

سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز/ استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود

شناسایی 3 نوع سرطان با یک قطره خون

لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

بارش پراکنده باران در ارتفاعات قم

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: عدالت آزمونی در سازمان سنجش محقق شده است

پیامدهای تعطیل شدن روز پنجشنبه

رقابت پرمتقاضی‌ترین رشته‌های کنکور آغاز شد

دستگیری 4 نفر سر جلسه کنکور

داستان عجیب گم شدن حلقه ازدواج

وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین 1403 با واردات

به کار گیری منشی های خانم در ادارات کرمانشاه ممنوع شد

خبر خوش رئیس سازمان سنجش برای بازماندگان از کنکور به خاطر سیل

ماجرای قمه‌کشی در ارومیه

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

تاثیر اختلال در دستگاه گوارش روی ریزش مو