کشاورزان قمی برای کشت محصولات بهاره اقدام کنند
گفتگو
بزرگنمايي:
عصرقم- محمود رئوفی فرد افزود: کشاورزان
می توانند با توجه به شرایط مناسب دمایی، از کود سرک(کودی را که بعد از
کاشت به خاک می دهند) در مزارع استفاده نمایند و به کشت محصولات سبزی و
صیفی نیز ادامه دهند.
وی به کشاورزان توصیه کرد: در صورت نبود باد شدید،
با صلاحدید کارشناسان پهنه عملیات سم پاشی و محلول پاشی عناصر غذایی را
نیز انجام دهند.
وی با اشاره به این که در مزارع یونجه نیز نسبت به
مبارزه با آفت سرخرطومی و شته اقدام شود، گفت: با توجه به نبود بارش های
موثر در روزهای گذشته، کشاورزان در صورت نیاز مزارع را آبیاری و محصول
یونجه را برداشت کنند.
رئوفی فرد همچنین در توصیه به باغداران محصولات
پسته، انار و گردو بیان کرد: از هرگونه محلول پاشی و سم پاشی در درختان
پسته در فصل گلدهی و گرده افشانی و مبارزه شیمیایی با آفت پسیل به خصوص در
ابتدای فصل بهار خودداری نمایید.
وی افزود: همچنین کشاورزان باید عملیات هرس پاجوش های درختان انار را برای کنترل آفت شته، بعد از نیمه اردیبهشت ماه انجام دهند.
وی
به کشاورزان محصولات گندم، جو و کلزا نیز توصیه کرد: در صورت نبود باد
شدید، سم پاشی و محلول پاشی را با صلاحدید کارشناسان پهنه انجام دهند و از
کود سرک در مزارع، استفاده و با آفت شته در مزارع غلات و کلزا مبارزه
کنند.
کل اراضی قابل کشت قم معادل 105 هزار و 730 هکتار است؛ مجموع کشت
سبز استان شامل 20 هزار هکتار باغ و 42 هزار هکتار زراعت شامل 17 هزار و
531 هکتار کشت جو، پنج هزار و 675 هکتار کشت گندم آبی، 2 هزار و 346 هکتار
کشت کُلزا و بقیه سطح زیر کشت به محصولات یونجه، ذرت، پنبه و صیفی جات
اختصاص یافته است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر
745 هزار تُن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و 208 تن
آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است.
وی در ادامه با بیان این که
توصیه های کشاورزی در قالب سامانه تهک به کشاورزان ارائه می شود، گفت: این
سامانه با استفاده از داده های هواشناسی و بررسی تغییرات جوی، هشدارها و
توصیه های لازم را به کشاورزان ارائه می دهد و آن ها را نسبت به زمان مناسب
برای فعالیت های کشاورزی از جمله کاشت، داشت، برداشت و سم پاشی محصولات
مختلف باغی و زراعی مطلع می نماید.
رئوفی فرد افزود: بیش از نیمی از
کشاورزان استان با این سامانه در ارتباط هستند و همین مساله باعث شده سال
گذشته ارزش افزوده محصولات باغی از جمله پسته، انار و گردو و محصولات زراعی
از جمله گندم، جو و کلزا افزایش یابد.
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/89526/