عصر قم

آخرين مطالب

امام حسن عسکری(ع) پاسدار عقاید شیعه فرهنگی

امام حسن عسکری(ع) پاسدار عقاید شیعه
  بزرگنمايي:

عصر قم - قم- امام حسن عسکری(ع) یازدهمین اختر تابناک امامت و ولایت که در سخت ترین شرایط اندیشه شیعیان را بازسازی و پاسداری و با تدبیر و روشنگری پیروان را برای پذیرش غیبت امام عصر(عج) آماده نمودند.
به گزارش ایرنا، امام حسن عسکری(ع) به مدت 6 سال امامت شیعیان را در سخت ترین دوران بر عهده داشتند و سه سال از این دوران را تحت شدیدترین مراقبت ها در زندان سپری کردند، با این حال از هدایت و راهبری شیعیان غافل نشدند.
آن حضرت همواره با فرقه های انحرافی که به نام اسلام فعالیت می کردند، مبارزه می نمود و به افشاگری می پرداخت؛ ایشان با مرجعیت علمی در راه رد شبهات دینی و تبیین اندیشه های صحیح شیعی کوشیدند.
آن امام با جاذبه نیرومند خود دوستان خالص و دانشمندان کارآمد را به سوی خود جلب می کردند و دانشمندان و شاگردان زیادی تربیت نمودند که در نقاط مختلف رهبری و مرجعیت شیعیان را عهده دار شدند.
یازدهمین امام بزرگوار شیعیان با فعالیت های علمی و فرهنگی خود ضمن بازسازی اندیشه شیعه، از عقاید شیعیان پاسداری نمودند.
امام حسن عسکری(ع) در دوران امامت ارتباط بسیار کمی با شیعیان داشت، به نحوی که ارتباط آن امام همام با پیروان خود از طریق وکلای خاص آن حضرت صورت می گرفت.
ایشان پیام ها و نامه های خود را از طریق یاران به مردم می رساند و با این تدبیر مردم را برای دوران غیبت آماده نمودند.
امام عسکری(ع) عابدترین فرد زمان خود و وارث تمامی کمالات اخلاقی پدران و اجداد گرامی خود بودند؛ ایشان بخشنده ترین مردم بودند و دارای مکارم اخلاق و عظمت اخلاقی خاصی بود که با آن دوست و دشمن را شیفته خود می کردند.
امام حسن عسکری(ع) در روز هشتم ربیع الثانی سال 232 هجری قمری در شهر مدینه دیده به جهان گشودند و در کودکی از پدر بزرگوارش امام هادی(ع) دهمین پیشوای شیعیان سیره پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) را فراگرفت و در چنین محیط معنوی، ایشان رشد و پرورش یافت و به مقام امامت رسیدند.
خالص، هادی، عسکری، زکی، خاص، صامت، سراج، تقی و ابن الرضا القاب آن حضرت است که هر کدام آینه صفات برجسته و والای ایشان می باشد.
سرانجام امام حسن عسکری در روز هشتم ربیع الاول سال 260 هجری قمری با زهر معتمد عباسی به شهادت رسید؛ مزار مطهر این امام همام در سامرا کنار مرقد مطهر پدرش امام هادی(ع) واقع شده است.
** امام حسن عسکری(ع) نقش مهمی در بازسازی تفکر شیعه داشت
عضو شورای جامعه المصطفی العالمیه در گفت و گو با ایرنا، بیان کرد: مسئولیت عمومی که متوجه همه اولیاءالهی و رهبران الهی است، متوجه امام عسکری(ع) نیز بود و ایشان و پدر بزرگوارشان نقش آفرینی برجسته ای در بازسازی تفکر شیعه داشتند.
حجت الاسلام والمسلمین حسین شهامت دهسرخی افزود: زندگی امام حسن عسکری(ع) در شرایط بسیار حساسی سپری شد، حضرت تحت نظر بودند و از مدینه النبی دور بودند.
وی اضافه کرد: امام(ع) با محدودیت در منطقه عسکر زندگی می کردند و تا حد ممکن از طریق نمایندگانشان با ارسال پیام ها و نامه هایی به بزرگان شیعه نسبت به بازسازی فکری و اخلاقی مردم و خصوصا شیعیان اهتمام داشتند.
وی با اشاره به نامه های پرمضمون امام به علمای شیعه، گفت: نامه امام عسکری(ع) به علی بن حسین بن بابویه قمی از بزرگان شهر قم یکی از این نمونه هاست و امام در این نامه پس از طرح مساله قیامت، توحید، بهشت و جهنم، این عالم را به عنوان یکی از افراد مورد اعتماد خطاب قرار می دهد و سپس او و شیعیان را به تقوای خدا، اقامه نماز و زکات وصیت می کند.
دهسرخی ادامه داد: امام حسن عسکری(ع) در این نامه شیعیان را به فروبردن خشم، صله رحم، مساوات با برادران دینی خود، کمک کردن به برادران دینی در سختی ها، اهل دین شناسی بودن، ثابت قدم بودن در اعتقادات، اخلاق نیکو داشتن، امر به معروف و نهی از منکر و دوری از منکرات توصیه می کنند.
وی خاطرنشان کرد: برخورد امام با یکی از قطب های شیعه در قم که مرکز تفکر اهل بیت بود، نقش سازنده ای در بازسازی فکری، عملی و رفتاری شیعه و توجه دادن آن ها به معنویت و افکار و اندیشه های انحرافی داشتند.
وی ادامه داد: امام(ع) پس از این توصیه ها به این مرجع بزرگ دینی، وارد مساله انتظار فرج وارد می شوند که اوج مطرح شدن و فرهنگ سازی این موضوع از زمان امام عسکری(ع) بود.
**معاون فرهنگی و تبلیغی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در گفت و گو با ایرنا، بیان کرد: با وجود فشارهایی که حکام زمان بر امام حسن عسکری(ع) داشتند، ایشان تلاش می کردند با فرهنگ سازی پیام های آل محمد(ص) را به مخاطبان برسانند.
معصومه ظهیری افزود: شرایط امام حسن عسکری(ع) اوج دوران شبهات است و کتاب «ردی بر قرآن» در زمان ایشان با هدایت و اخطار این امام نوشته شد.
وی ادامه داد: ارتباط امام حسن عسکری(ع) با شیعیان مخفی بوده است و ایشان از طریق نامه هایی که به امام(ع) می رسید، به سئوال و درخواست های شیعیان پاسخگو بودند.
ظهیری با بیان این که مقابله با شبهات از مهم ترین ویژگی های زمان امام حسن عسکری(ع) بود، افزود: زمان ایشان جریان خفقان، حصر و شبهات بود و ارتباط با شیعیان به طور مخفیانه و کاملا با اشراف حضرت نسبت به امت صورت می گرفت.
**معاون فرهنگی حرم حضرت معصومه(س) نیز در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: آماده سازی شیعیان برای دوران غیبت از جمله دیگر اقدامات امام عسکری(ع) بود و در این راستا بخشی از کارها توسط نمایندگان یا وکلای امام انجام می شد و مردم مستقیما با ایشان ارتباط نداشتند.
امام عسکری(ع) شیعیان را برای دوران غیبت آماده کرد
حجت الاسلام والمسلمین صفر فلاحی افزود: این مساله نوعی آماده سازی بود که توسط آن ایشان صورت گرفت تا اگر امام در پرده غیبت باشد و کار آن ها برای مدتی باید توسط وکلا صورت گیرد، این کار برای مردم قابل پذیرش باشد.
وی بیان کرد: زندگی امام عسکری(ع) خاص بود، زیرا ایشان پس از امام هادی(ع) به امامت رسیدند و با توجه به شرایطی که خلفای معاصر بر ائمه اطهار (ع) به وجود آورده بودند، سخت گیری های زیادی بر ایشان صورت می گرفت.
فلاحی اضافه کرد: ایشان در این مدت تلاش کردند روح حماسی و علم امامت را بروز دهند، شیعیان را جمع و ارتباط خودشان را با آنان منسجم تر کنند.
وی اضافه کرد: آن امام همام در این مسیر چند کار مهم انجام دادند که اقدام علمی و نشر معارف، تربیت شاگردانی که در مکتب اهل بیت(ع) بزرگ و با معارف اهل بیت(ع) آشنا شوند، از جمله این اقدامات بود و علمای رجال حدود 100 شاگرد برای امام حسن عسکری(ع) ذکر کرده اند.
وی ادامه داد: همچنین ایجاد شبکه ارتباطی با شیعیان که امام یازدهم مرتب با آن ها در ارتباط باشد و ضمن انتقال معارف اهل بیت(ع)، آن ها را راهنمایی و راهبری کند از جمله اقداماتی بود که در عصر امام عسکری(ع) ادامه پیدا کرد؛ البته این شبکه ارتباطی از عصر امام کاظم(ع) و امام رضا(ع) به وجود آمده بود.
فلاحی با بیان این که حمایت از شیعیان از نظر فکری و مالی از اقداماتی بود که امام مستمرا انجام می داد، بیان کرد: اگر شیعیان از پشتیبانی لازم برخوردار نبودند، ممکن بود به دستگاه خلافت نزدیک شوند و در بسیاری مواقع کمک امام به شیعیان و افراد نیازمند حتی بدون درخواست آن ها صورت می گرفت و امام اجازه نمی دادند حتی درخواست خودشان را به زبان جاری کنند یا در نامه ای به حضرت برسانند.
به گفته وی، شناسایی عناصر مهم شیعه در اقصی نقاط جهان اسلام، تقویت، پشتیبانی فکری و تثبیت جایگاه آن ها در نظر مردمان دیگر از جمله فعالیت های امام حسن عسکری(ع) بود و نمونه اش نامه امام به علی بن حسین بن بابویه قمی می باشد که ایشان او را تایید می کند و از وی به عنوان فقیه و مورد اعتماد خود نام می برند.
معاون حرم مطهر حضرت معصومه(س) با اشاره به ویژگی های اخلاقی امام عسکری(ع)، گفت: ایشان از جهت عبادت عابدترین فرد زمان خود بود، از جهت کمالات اخلافی ایشان نمونه کامل از اجداد طاهرین و پدر بزرگوارشان بودند که در حلم و بردباری امام(ع) در عصر خودشان درخشیدند.
وی افزود: سخت گیری هایی که خلفای جور بر ایشان می کردند با صبوری و بردباری، همه را تحمل می نمودند و اراده ای که امام عسکری(ع) داشت بی نظیر بود.
وی گفت: حاکمان ظلم و جور ، امام را در منطقه ای که نظامی بود نگهداری می کردند و همه کارهای امام را زیر نظر داشتند، اما ایشان با اراده پولادین مقابل خلفا ایستادند و تلاش نمودند اصحاب خود را حفظ کنند و آموزش های لازم را به آن ها بدهند.
/2085/ 6133/

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/70080/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیت الله خامنه ای : برخی توصیه می‌کنند یک خواسته آمریکا را قبول کنید تا مشکل حل شود / تحریم‌ها موجب شکوفایی استعداد‌ها شده

آیت الله خاتمی خطیب این هفته نماز جمعه تهران

رئیس جمهور ونزوئلا : دوستی ما با ایران واقعی و راهبردی است و نه سیاسی و موقت/ آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند

آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند

آیت الله خاتمی، خطیب این هفته نماز جمعه تهران

دنیا را چقدر جدی گرفتیم !

اجازه تصمیم‌گیری نادرست در حوزه طرح جامع شهر قم را نمی‌دهیم

فروش گوشت لاکچری در قم ممنوع شد

گردنه «تته» کردستان پس از 5 ماه بازگشایی شد

دادستان کل کشور: طرح نور با همین جدیت و قاطعیت استمرار خواهد داشت

تصاویری از تخریب و ریزش چند خانه بر اثر آبگرفتگی در کاشان

105 هکتار از بیابان‌های قم کانون تولید ریزگرد شده‌است

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

مدت زمان عمل لازک چشم

بهترین روش تشخیص کبد چرب

پونه کوهی، 30 برابر قوی تر از لیمو و سیر

نگاهی به زندگی پربرکت آیت‌الله العظمی بروجردی

الزام فرهنگ‌سازی برای کتاب‌های الکترونیکی

معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه

80 درصد از نقاط آبگیر شهر قم شناسایی و رفع معضل شد

عملیات اجرایی منوریل قم پس از 10 سال توقف آغاز می‌شود

توماج صالحی به اعدام محکوم شد

دستگیری اراذل و اوباش شمشیر به دست تهرانپارس

تصویری حیرت انگیز از فرود ناموفق یک بوئینگ!

معاون امنیتی وزیر کشور: طرح نور با قوت به‌ کار خود ادامه خواهد داد

عوارض خطرناک کبد چرب

استقبال رسمی رئیس جمهور سریلانکا از آیت‌الله رئیسی

ما دو جور بخشنده داریم!

صحبت های دلنشین دکتر کاکاوند در مورد قدرت

برگزاری همایش ملی پیاده‌روی بانوان در قم

تهیه 3000 سند کاداستر برای املاک شهرداری قم

آغاز عملیات تکمیل مونوریل قم همزمان با دور دوم سفر رییس جمهور

تخلیه آب در کاشان همچنان ادامه دارد/آسیب به قنوات اردستان

مسیر فعلی مونوریل قم توجیه ترافیکی ندارد

از برگزاری اجلاسیه سراسری روسای شوراهای اسلامی کشور تا تدوین شناسنامه باغ‌های شهر قم

فرمانده فراجا: هیچ ماموریتی حساس‌تر از اجرای طرح نور وجود ندارد

آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان مناطق محروم

آمار مهاجرت به استان‌های شمالی کشور طی دو سال اخیر

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور

مراقبت های بعد از عمل چشم

درخواست خصمانه آرژانتین از پاکستان و سریلانکا علیه ایران

شاعرانه/که درد عاشقان آنجا به جز شیون نمی‌دانم

قم میزبان اجلاسیه سراسری روسای شوراهای اسلامی می‌شود

نگرانی از ریزش دیوار قلعه بلقیس؛ دومین بنای خشتی ایران

بازداشت عامل جنایتکاری که با اخاذی و تهدید خانم‌ها را مجبور به توزیع مشروبات الکلی می‌کرد!

وکیل مدافع: توماج صالحی به اعدام محکوم شد

فیزیوتراپی برای چه کسانی توصیه نمی‌شود؟

آیت الله جوادی آملی: بهشت و جهنم محصول کار ما در همین دنیاست