عصر قم

آخرين مطالب

در گفتگوی تفصیلی با ایسنا مطرح شد؛

حق مردم بیش از توان حوزه درمان است/ طب سنتی باید با علم روز مطابقت داده شود اجتماعی

  بزرگنمايي:

قم آنلاین - معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان قم با حضور در تحریریه ایسنا منطقه قم، در خصوص برخی موضوعات درمان استان از قبیل سرانه تخت بیمارستانی، تعرفه های درمان و فعالیت بخش خصوصی در حوزه درمان، کمبود متخصصصین خانم در برخی رشته ها، طب سنتی و ... پاسخ گفت.
محمود پرهام در ابتدا با بیان اینکه حوزه درمان حوزه پرچالشی است، عنوان کرد: حق مردم بیشتر از توان حوزه درمان است، اما در حد توان به مردم خدمت می‌‌کنیم؛ سیاست اینست فردی که برای درمان مراجعه می‌کند، به غیر از بیماری دغدغه دیگری نداشته باشد و دستیابی به این مرحله کار بسیار دشواری است.
وی در خصوص کمبود متخصص خانم در برخی حوزه ها مانند سونوگرافی، بیان کرد: برای تربیت پرستاران و پزشکان خانم‌ برای برخی رشته‌ها اقداماتی انجام شده است ولی در حال حاضر محدودیت‌هایی برای آموزش این افراد وجود دارد، به همین دلیل، به وزارتخانه درخواست دادیم و وزارت موافقت کرد که روند جذب دستیار متخصص بانوان تسهیل شود و بر همین اساس در سال جاری تعدادی دستیار متخصص بانوان در بعضی رشته‌های تخصصی جذب می‌شوند.
بسیاری از سونوگرافی‌هایی که در حال حاضر انجام می‌شود ضرورتی ندارد
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان قم، ادامه داد: با این وجود، همچنان به دلیل کمبود امکانات آموزشی، مجوز آموزش در تخصص رادیولوژی را نداریم؛ اقدام بعدی برای کاهش درخواست سونوگرافی، این است که از انجام سونوگرافی‌هایی که الزامی نیست پرهیز شود؛ بسیاری از سونوگرافی‌هایی که در حال حاضر انجام می‌شود ضرورتی ندارد و پزشکان به دلیل اطمینان از تشخیص خود، سونوگرافی تجویز می‌کنند و به همین دلیل درخواست‌ها افزایش می‌یابد و حجم درخواست‌ها بیش از توان امکانات استان می‌شود.
وی گفت: در راستای کاهش تقاضا سونوگرافی اقداماتی انجام شده است و معاون وزیر بهداشت نامه ای را ابلاغ کرده است که سونوگرافی ها در شرایط خاصی که الزام دارد، تحت پوشش بیمه قرار گیرد؛ در حال حاضر مراکز دولتی محدودیت دارند و نمی‌توانند درخواست سونوگرافی‌های کل استان را پوشش دهند؛ البته مشکل کمبود متخصص رادیولوژی کشوری است و این مشکل مختص قم نیست و در بسیاری از شهرها در خصوص متخصص رادیولوژی کمبود داریم و حل این مشکل زمان‌بر است.
سرانه تخت‌های بیمارستانی قم در میانگین کشوری است
پرهام در خصوص زمان بهره برداری از بیمارستان‌های در حال ساخت استان نیز اظهار کرد: بیمارستان امیرالمومنین(ع) به احتمال زیاد تا پایان سال بهره برداری می‌شود و بیمارستان هزار تختخوابی نیز تا کنون فقط 20درصد پیشرفت داشته است و در حالت خوش‌بینانه تا سه سال آینده به بهره برداری می‌رسد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر 1900تخت بیمارستانی خصوصی و دولتی در استان وجود دارد و با اضافه شدن تخت‌های بیمارستان‌های مادر و امیرالمومنین(ع) تعداد تخت‌ها به 2100تخت می‌رسد و سرانه تخت‌های بیمارستانی استان به حدود 2.2 تخت می‌رسد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان قم گفت: نیاز سنجی برای تخت‌های بیمارستانی در سطح استان انجام شد و افتتاح تخت‌ها طبق نیاز اولویت بندی می‌شود؛ همچنین برای ساخت بیمارستان‌های دولتی، اولویت با مناطقی است که تمرکز جمعیتی و نیاز بیشتری دارند.
بخش خصوصی در حوزه درمان کمک حال دولت است
وی همچنین به تعرفه‌های بالای درمان در بخش خصوص اشاره کرد و گفت: دولت نمی‌تواند همه‌ی هزینه‌های درمان را تامین کند و بخش خصوصی نیز برای سرمایه گذاری در حوزه درمان، نیاز به سرمایه دارد و به دلیل اینکه باید هزینه‌های خود را تامین کند، تعرفه‌های بیشتری را دریافت می‌کند، این منطقی است که مردم هزینه بیشتری را در بیمارستان‌های خصوصی می‌پردازند؛ باید از بخش خصوصی حمایت شود چون در حوزه درمان، کمک حال دولت است؛ البته بیمه‌ها می‌توانند با تقبل بخشی از هزینه‌ها باعث شوند تا مردم فشار زیادی را تحمل نکنند.
پرهام در خصوص مراکز ناباروری استان نیز عنوان کرد: ایجاد یک مرکز دولتی ناباروری، طبق ابلاغ وزارت بهداشت، از الزامات هر استان است، مرکز دولت ناباروری استان قم نیز در حال حاضر مدتی است که مشغول فعالیت است و همچنین مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی نیز از سالیان پیش مشغول فعالیت است و به صورتی نیمه خصوصی به متقاضیان، خدمات ارائه می‌کند و این دو مرکز نیاز استان است.
طب سنتی باید علمی شود
وی در خصوص طب سنتی و ممانعت از فعالیت افراد در این حوزه اظهار کرد: هر علمی باید یک اصول و مبنایی داشته باشد و طبق آیین نامه نیز برای انجام امور درمانی باید مجوزهای لازم کسب گردد؛ در خصوص طب سنتی نیز وضعیت به همین گونه است و افراد برای درمان بیماران باید مجوز کسب کنند و در غیر این صورت، طبق قانون با آن‌ها برخورد می‌شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان قم ادامه داد: تصور مردم این است که وقتی مرکز درمانی‌ای باز است و مشغول فعالیت است، مجوز دارد؛ طب سنتی ریشه‌های قدیمی دارد و برای مطابقت با علم روز باید اصولی و علمی شود؛ در پزشکی برای اثبات یک درمان، باید به طور منطقی بررسی شود و میزان تاثیر آن مشخص شود ولی در طب سنتی اینگونه نیست و میزان ماده موثره دارو و دُز آن مشخص نیست و بر همین اساس برای تاثیر درمان باید با علم روز مطابقت داده شود.
وی افزود: ادعاهای طب سنتی باید مورد بررسی قرار بگیرد و علمی بررسی شود؛ ما در قبال جان حتی یک نفر هم مسئول هستیم و نمی‌توانیم به راحتی از آن عبور کنیم؛ عده ای از مردم مراجعه کرده‌ و شکایت‌هایی را از این افراد داشتند که عده‌ای از آن‌ها با مشکلات زیادی مواجه شده اند.
پرهام ادامه داد: برای مطابقت طب سنتی با علم روز، دانشکده طب سنتی در استان ایجاد شده است تا بر اساس همان منابع سنتی، طب سنتی با علم روز مطابقت داده شود و به صورت علمی پیش برود؛ طبق اعلام وزارت بهداشت، نام طب سنتی را "طب ایرانی" عنوان گذاشته اند.
وی خاطرنشان کرد: عده‌ای در خصوص طب سنتی به دنبال منافع شخصی خود هستند و کسانی که حتی سواد خواندن و نوشتن ندارند، دارو تجویز و با جان مردم بازی می‌کنند؛ اکنون با این‌ها به طور محکم مقابله شده و اکثر مراکز بدون مجوز بسته شده است.
شکایات مردمی در سامانه 190 ثبت و در اسرع وقت رسیدگی می شود
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان قم در خصوص شکسته‌بندی‌ها تصریح کرد: شکسته بندی‌ها نیز مصداق مداخله در کار پزشکی است ولی تاکنون شکایت مردمی از این مراکز که تعدادشان زیاد هم نیست، نداشته ایم، اگر شکایت های مردمی به سامانه190 مطرح شود، با آن‌ها مقابله می‌شود؛ دندانپزشکی‌های سنتی نیز نمونه دیگری از این مراکز هستند که باید با آن‌ها برخورد شود.
وی افزود: افرادی که مراکزشان بسته می‌شود، تعهد می‌دهند ولی می روند و در جایی دیگر مرکز خود را دایر می‌کنند؛ بنابراین باید به طور اصولی با آن‌ها برخورد شود تا از سوءاستفاده این افراد جلوگیری شود.
پرهام اظهار کرد: عطاری‌ها، داروهای گیاهی را ارئه می‌کنند و این به عنوان مداخله در کار پزشکی نیست و اگر در کار پزشکی مداخله کنند، از فعالیت آن‌ها جلوگیری می‌شود؛ نظارت بر عطاری‌ها هم وجود دارد و فعالیت هایشان مورد بررسی قرار می‌گیرد.
وی خاطرنشان کرد: اکنون شرکت های دارویی وجود دارد که از گیاهان دارویی عصاره گیری می‌شود و میزان ماده موثره آن مشخص می‌شود؛ در این صورت اثر پذیری دارو افزایش می‌یابد و پزشکان نیز این داروها را در حال حاضر تجویز می‌کنند.
بهتر بودن داروهای خارجی نسبت به ایرانی تصور غلطی است
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان قم در خصوص کیفیت دارو و تجهیزات اتاق عمل ساخت ایران تصریح کرد: در اکثر موارد داروهای ایرانی تاثیر بیشتری دارند و این فرهنگ که داروی خارجی بهتر است، غلط است؛ در تجهیزات پزشکی و دارو در کشور به حد بالایی رسیده ایم و در برخی موارد از نمونه های خارجی کیفیت بالاتری دارند؛ باید برخی پزشکان نیز این باور را در مردم اصلاح کنند و مردم را با کیفیت داروهای ایرانی آشنا کنند.
وی در خصوص پرونده‌های خطاهای پزشکی نیز گفت: درصد بالایی از خطاهای پزشکی مربوط به دندانپزشکی است و قسمت زیادی از آن مربوط به برخوردهای پزشکان است؛ بخشی از شکایات مربوط به دندانپزشکی، تعرفه‌های بالایی است که مردم برای دندانپزشکی پرداخت می‌کنند و انتظار خدمات بهتری دارند و به همین دلیل شکایات مردمی در این بخش بیشتر است؛ شکایت‌ها از پزشکان به دادسرا انتقال پیدا می‌کند، یا در پزشکی قانونی و نظام پزشکی بررسی می‌شود و با توجه به رایی که صادر می‌شود با پزشک برخورد می‌شود.
پرهام در خصوص اعتراض‌هایی که به بسته شدن بیمارستان الزهرا شده بود، تصریح کرد: اعتراض‌هایی که به بسته شدن بیمارستان الزهرا ایجاد شد، بیشتر از سمت کسانی بود که ذی نفع بودند و منافع شخصی خودشان از بین رفته بود؛ بنا شده است که آن مرکز به دی-کلینیک تبدیل شود و همچنین طب اورژانس به صورت 24ساعته به مردم ارائه خدمت می‌کند، اورژانس 115 نیز به آن مرکز منتقل شده است تا بیماران را به سرعت به بیمارستان شهدا منتقل کند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/41942/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سروده‌ افشین علا با تضمین مصرعی از رهبر انقلاب

اختصاص 38 هزار هکتار برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن قم

صفحه نخست روزنامه‌های قم چهارشنبه 5 اردیبهشت ماه 1403

بزرگداشت سالگرد ارتحال آیت‌الله بروجردی در قم برگزار شد

آغاز به کار همایش دانشگاه دوستدار سلامت خانواده در قم

برگزاری اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از فراجا

27 رشته تخصصی جدید به دانشگاه علوم پزشکی قم اضافه می‌شود

ماجرای مرگ مشکوک دانشجوی دندانپزشکی چه بود؟

وضعیت خیابان‌های زرند کرمان بعد از بارش شدید باران

دستگیری 18 مدعی فروش سؤالات کنکور در تهران

معاون رئیس جمهور: دشمن با برنامه وارد مساله حجاب شده است

معاون وزیر کشور: "طرح نور" با قوت و تدبیر به کار خود ادامه خواهد داد

بازدید مجدد استاندار سیستان و بلوچستان از مناطق سیل زده

صفحه نخست روزنامه‌های قم، پنجم اردیبهشت

شاعر کیشوند، "وعده‌ی صادق" را روایت کرد: نشست مرهم از این مژده بر جراحت قدس

دم‌کرده این گیاه تپش قلب و فشار خون را پایین می‌آورد

اضطراب زیادی دارید؟ این ویتامین ها را بخورید

تحریم‌ های سفت و سخت و جدید آمریکا علیه ایران

افزایش کرایه‌‌ های تاکسی از این حد ممنوع شد

آیت الله رئیسی با استقبال نخست وزیر سریلانکا وارد این کشور شد

مجموعه شعر طنز «دیزی در پنت هاوس» منتشر شد

آبگرفتگی معابر شهر گنبد کاووس بر اثر بارش بهاری

آیین تعویض پرچم گنبد حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (علیه‌السلام)

امروز، آخرین مهلت توزیع کارت کنکور

پیش‌بینی جدید از بارش باران در ایران

وقوع سیلاب در جاده شهرضا به اصفهان

اختصاص 38 هزار هکتار زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن قم

آغاز همایش ملی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور

پیش به سوی کیش ایمن‌تر/ استخدام آتش نشان آقا از میان کیشوندان

ضارب دختران دانش‌ آموز در آمل دستگیر شد

ماجرای تجاوز 4 پسر جوان به دو دختر نوجوان

با این راهکارهای طلایی قند خون تان را پایین بیاورید تا به دیابت مبتلا نشوید

یک خبر خوب و خوشحال‌ کننده برای سربازان

آیت‌الله رئیسی پاکستان را به مقصد سریلانکا ترک کرد

داستانک/ پری خوشحال

شکستن درختان به علت وزش باد شدید

جزئیاتی از پرونده‌های قاچاق دختران و خانه‌های فساد؛ 96 نفر دستگیر شدند

رودخانه تفت یزد سرریز شد، خیابان اصلی به زیر آب رفت

حکم اعدام برای 3 پسر به اتهام تجاوز به 2 دختر نوجوان

جانباز سرافراز «علی طحان سفلی» به خیل همرزمان شهیدش پیوست

ترفندهایی برای شناخت آبلیموی تقلبی از اصل/ آبلیموی سنتی بخریم؟

چرا شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟

اعلام روزهای دارای بیشترین تصادف مرگبار در طرح نوروزی 1403

آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان آزمون‌آموزگاری از امروز

برنامه عملیاتی برای تسریع در امر خدمت رسانی بهتر به جامعه ایثارگری طراحی شده است

نشست ستاد استانی کنگره ملی شهدای غریب در گلستان برگزارشد

درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟

پیش‌بینی 11 هزار و 600 میلیارد تومانی بودجه عمرانی شهرداری قم

حذف «زوج و فرد» در طرح جدید ترافیک پایتخت

قوانین مصوب با اعتبارات بنیاد شهید همخوانی ندارد