عصر قم

آخرين مطالب

جمهوری اسلامی چهره قم را از محرومیت پاک کرد اجتماعی

  بزرگنمايي:

قم آنلاین - قم - با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی خدمات گوناگونی به مردم ارائه شد که از مهمترین آنها می توان به فعالیت های صورت گرفته برای محرومیت زدایی از چهره شهرها به خصوص شهر مقدس قم به عنوان پایگاه انقلاب، اشاره کرد.
به گزارش ایرنا، نظام جمهوری اسلامی با محرومیت زدایی از مناطق مختلف کشور، آثار مثبت استقرار خود در ایران را به نمایش گذاشت و به همین دلیل بهترین تعریفی که می توان از این شیوه حکومت داری ارائه کرد، جهاد برای سازندگی میهن است.
قم در سال های پیش از پیروزی انقلاب و استقرار نظام جمهوری اسلامی، شهری در حاشیه استان تهران به حساب می آمد که تنها به دلیل وجود حرم حضرت معصومه (س)، موقعیت زیارتی داشت و زندگی مردم این شهر بیشتر از محل ارائه خدمت به زائران و کارهای سنتی از جمله کشاورزی، سپری می شد.
به گفته مسئولان استان قم در آن سال ها تعداد روستاهایی که از نعمت آب سالم و برق برخوردار بودند کمتر از انگشتان دست بود و حتی خود شهر قم نیز از کمترین امکانات برخوردار بود و به دلیل موقعیت سیاسی خاص این شهر در دوران پهلوی و مخالفت علما با اقدامات شاه، حکومت مرکزی توجهی به آبادانی این شهر نداشت.
قم در دوران پیش از استقرار نظام جمهوری اسلامی، آینده درخشانی را برای خود تصور نمی کرد و حتی بسیاری از مردم این شهر در آن سال ها برای دست یابی به شغل و درآمد مورد نیاز خود به سایر مناطق کشور مهاجرت کردند اما اکنون وضعیت استقبال مردم از شهر قم به حدی رسیده است که مسئولان از مهاجرت زیاد به این شهر، گله مند هستند.
فرماندار قم در این رابطه به خبرنگار ایرنا، گفت: در سال های قبل از پیروزی انقلاب و تشکیل نظام جمهوری اسلامی، مردم قم از امکانات مناسبی برخوردار نبودند، اما امروز حتی دورترین روستاهای استان نیز نه تنها به نعمت برق بلکه حتی به شبکه اینترنت نیز دسترسی دارد.
رضا سیار افزود: نظام جمهوری اسلامی برای فراهم کردن آسایش خانوارهای روستایی در مناطق مختلف قم، طرح های آبرسانی، گازرسانی، تلفن و سایر امکانات رفاهی را در تمام روستاهای بالای 10 خانوار استان، اجرایی کرد و در آینده نزدیک تمام این روستاها از همه خدماتی که مردم شهر به آن دسترسی دارند، برخوردار می شوند.
وی بیان کرد: تلاش هایی که برای خدمت رسانی به مردم مناطق کمتر برخوردار در قم صورت گرفت در حدی بود که چهره این مناطق را به کلی تغییر داد و امروز بخش مهمی از این مناطق به کانون های جذب گردشگر به خصوص در فصل های گرم سال تبدیل شده است.
** تامین آب شرب، حیاتی ترین عنصر محرومیت زدایی در قم
فرماندار قم گفت: نظام جمهوری اسلامی علاوه بر تلاش هایی که در طول سالیان اخیر برای تامین آب شرب مورد نیاز مردم شهر قم انجام داد تا ادامه زندگی در این شهر ممکن باشد، طرح های گسترده ای را نیز برای آبرسانی به مناطق روستایی و محروم استان به اجرا گذاشت که حتی روستاهای دور دست و مستقر در مناطق کوهستانی نیز از آب آشامیدنی سالم برخوردار شدند که نمونه آن در طرح آب رسانی به روستاهای بالادست شهر کهک قم، قابل مشاهده است.
طرح آبرسانی به 10 روستای بالادست شهر کهک استان قم با اعتباری بالغ بر 137 میلیارد ریال و تامین آب مورد نیاز بیش از 20 هزار تن در شهریور ماه سال گذشته به بهره برداری رسید.
بخش کهک یکی از بخش های پنجگانه استان قم است که در فاصله 35 کیلومتری شهر قم قرار دارد، استان قم دارای یک شهرستان قم و پنج بخش مرکزی، خلجستان، کهک، جعفریه و سلفچگان است.
** گازرسانی به مناطق روستایی قم نماد کار جهادی بود
سیار گفت: گازرسانی به روستاهای قم در سال های گذشته در اولویت برنامه های توسعه استان بود و بسیار از خانه های روستایی هم اکنون با گاز طبیعی گرم می شود، در عین حال عملیات گازرسانی به مناطق روستایی دور دست نیز با حمایت مسئولان و مشارکت مردم بومی ادامه یافت که از جمله آن می توان به عملیات گازرسانی به 17 روستای دهستان قاهان که فاصله زیادی با مرکز استان دارد، اشاره کرد.
وی افزود: با تلاش های صورت گرفته برای اجرا این طرح بزرگ، امید است کار عمرانی آن تا پایان هفته دولت سال جاری به پایان برسد و تمام مردم ساکن در مناطق روستایی دهستان قاهان بتوانند از نعمت گاز طبیعی بهره مند شوند.
برای اجرای طرح گازرسانی به دهستان قاهان 260 میلیارد ریال از محل اعتبارهای ملی و استانی درنظر گرفته شده است.
هم اکنون بیش از 122 روستای قم از نعمت گاز طبیعی بهره مند هستند و در آینده نزدیک تمام روستاهای بالای 10 خانوار از این نعمت بهره مند خواهند شد.
طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395، استان قم دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی قم بیش از 55 هزار و 865 تن است که در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگی می کنند.
دهستان قاهان از توابع بخش خلجستان قم است، این بخش با مرکز شهر قم حدود 75 کیلومتر فاصله دارد.
** افزایش اعتبارات روستایی از محل مالیات بر ارزش افزوده
سیار گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه کشور، از محل درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده، اعتبارات قابل توجهی در اختیار دهیاری ها و مسئولان روستاها قرار می گیرد تا تعادل بخشی میان امکانات موجود در شهر و روستا محقق شود.
وی بیان کرد: این اعتبارات در سال 96 هفت برابر مدت مشابه سال 95 بود که بدون طی کردن تشریفات اداری و تنها بر اساس آیین نامه های قانونی بر مبنای جمعیت ساکن در هر روستا در اختیار دهیاری های بخش های مختلف استان قم قرار گرفت.
وی ادامه داد: این اعتبارات را می توان در زمینه های مختلف برای توسعه روستاها استفاده کرد و به همین دلیل دست مسئولان محلی برای عملیاتی کردن برنامه های مورد نظر خود با این اعتبار، باز است.
فرماندار قم گفت: هزینه کردن این حجم از اعتبار برای توسعه و محرومیت زدایی از روستاهای استان قم، رضایت مردم و افزایش مشارکت آنان در فعالیت های اجتماعی را در پی داشته است.
وی افزود: بر خلاف سایر اعتبارات قانونی همچون اعتبارات تحت اختیار بنیاد مسکن که نمی توان از آن برای تملک بناهای معارض توسعه روستا استفاده کرد، از این اعتبار می توان در شرایط مختلف بهره برد و علاوه بر خرید بناهای معارض در طرح توسعه راه های روستایی، از آن برای بازسازی شبکه های فرسوده آب رسانی، ایجاد خطوط جدید انشعاب آب، برق و همچنین گازکشی به مناطق روستایی استفاده کرد.
** اشتغال، مهمترین رکن توسعه روستایی
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری قم نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: نظام جمهوری اسلامی برای محرومیت زدایی از روستاها 2 کار بنیادین انجام داد، نظام در ابتدا با اجرای طرح های عمرانی گسترده، خدمات زیربنایی مورد نیاز روستاییان را ارائه و لوازم آسایش مردم ساکن در مناطق روستایی را فراهم کرد و در مرحله بعد با ایجاد فرصت های اشتغال و درآمد زایی به عنوان مهمترین رکن توسعه روستایی، برای محرومیت زدایی و آبادانی هرچه بیشتر روستاها گام برداشت.
سجاد چهرگانی افزود: نظام جمهوری اسلامی محرومیت زدایی در روستاها را با سیاست ایجاد اشتغال و افزایش درآمد دنبال کرد، چرا که این راهبرد موجب رونق اقتصادی و در نهایت رونق اجتماعی مناطق روستایی می شود.
وی بیان کرد: این راهبرد در استان قم نیز به عنوان یک برنامه کارآمد دنبال می شود و مسئولان استان با شناخت ظرفیت های هر منطقه روستایی به فکر ایجاد مشاغل مرتبط با آن هستند تا علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار، از مهاجرت ساکنان روستاها به مناطق شهری جلوگیری شود.
وی ادامه داد: حمایت از روستاها امروز به عنوان یکی از مهمترین برنامه های نظام جمهوری اسلامی و دولت، دنبال می شود و در همین رابطه تسهیلات بسیار مناسبی در قالب طرح خود اشتغالی روستاییان درنظر گرفته شده است که سهمیه استان قم از این اعتبارات بیش از 202 میلیارد تومان است.
چهرگانی گفت: با تخصیص این اعتبارات تا پایان نیمه نخست سال جاری، شاهد تحولات اساسی در زمینه تولید و اشتغال روستاییان خواهیم بود و محرومیت جای خود را به آبادانی و پیشرفت خواهد داد.
** تامین بازار بزرگترین دغدغه اقتصادی روستاییان
وی بیان کرد: ایجاد بازار برای عرضه محصولات تولید شده در روستاها بهترین راهکار برای رونق اقتصادی در این مناطق است و در همین رابطه نمایشگاه های دائمی عرضه محصولات روستایی در قم ایجاد خواهد شد و تولیدکنندگان روستایی برای معرفی محصولات خود در جشنواره های ملی و بین المللی حضور می یابند.
وی ادامه داد: هم اکنون نیز سطح شرکت روستاییان استان قم در جشنواره های کشوری معرفی توانمندی های روستایی بسیار افزایش یافته است و در سال گذشته 35 شرکت کننده در 21 غرفه توانستند محصولات خود را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دهند و با شرکت های معتبر قراردادهای همکاری منعقد کنند، که این میزان مشارکت روستاییان در طول سال های اخیر بی سابقه بوده است.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری قم گفت: مسئولان استان برای حل مشکل تامین بازار محصولات روستاییان به عنوان بزرگترین دغدغه ایشان برای ادامه فعالیت، تمام تلاش خود را به کار بسته اند و با تعریف هشت مدل اقتصادی به دنبال محرومیت زدایی از چهره روستاها هستند.
چهرگانی گفت: اجرای الگوی توسعه و تکمیل سبد کالای تولید بر اساس نیاز بازار، تکمیل حلقه تولید تا مصرف، ایجاد بازارچه های عرضه مستقیم محصول، برون سپاری در فرآیند تولید، تشکیل کانون های تولید، تغییر در بسته بندی برای ارائه محصول، ایجاد تقاضای جدید در بازار و افزایش بهره وری از جمله راهکارهایی است که برای رونق اقتصادی هرچه بیشتر مناطق روستایی استان قم و محرومیت زدایی از این مناطق، دنبال می شود.
** محرومیت زدایی در قم تنها مربوط به مناطق روستایی نیست
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری قم نیز در گفت و گو با ایرنا، تاکید کرد: فعالیت های صورت گرفته برای محرومیت زدایی در استان قم تنها به مناطق روستایی معطوف نبوده است و اقدام های گسترده ای برای آبادانی شهر قم نیز در این سال ها صورت گرفته است.
ابراهیم ملکی افزود: نوسازی بافت فرسوده، توسعه فضای سبز، ایمن سازی معابر، افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی و تجهیز آن به خودروهای جدید و ایجاد مراکز تفریحی جدید از جمله اقدام هایی بوده است که در سال های اخیر برای آبادانی هرچه بیشتر و رفع محرومیت از چهره شهر قم صورت گرفته است.
وی ادامه داد: شهر قم در منطقه گرم و خشک واقع شده است و با مشکل کمبود آب رو به روست که در سال های گذشته برای رفع این مشکل و تامین آب مورد نیاز شهروندان، طرح انتقال آب از سرشاخه های دز به این شهر اجرایی شد و اکنون مردم قم و زائران کریمه اهل بیت(ع) می توانند به آب سالم و بهداشتی دسترسی داشته باشند.
طرح انتقال آب از سرشاخه های دز به قمرود به لحاظ گستردگی طرح بالغ بر 270 کیلومتر است که از دو حوزه آبریز سرشاخه های دز در استان لرستان و حوزه آبریز قمرود در استان های اصفهان، مرکزی و قم تشکیل شده و برای بهره برداری از آن بیش از 11 هزار میلیارد ریال هزینه شده است.
ملکی با اشاره به سیاست کنترل ریزگردها در قم با استفاده از گسترش فضای سبز، گفت: به دلیل شرایط خاص آب و هوایی قم، راهبرد تغییر الگوی کشت در این شهر به اجرا درآمد و در سطح بوستان ها، از گیاهانی استفاده شد که در برابر تغییرات دمایی و کمبود آب مقاوم باشند تا فضای شهر در حد امکان سبز بماند.
وی بیان کرد: در طول این سال ها خدمات گسترده ای در شهر قم به عنوان پایگاه انقلاب اسلامی انجام شده است، اما بازهم تا وضعیت مورد انتظار مردم فاصله داریم و باید شهر قم را به جایی برسانیم که الگوی شهرهای جهان اسلام باشد.
وی با اشاره به نقش پررنگ مردم در پیشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی، ادامه داد: راهبرد مشارکت مردم در روند آبادانی شهر بهترین راهکاری است که می توانیم از آن برای سرعت بخشیدن به اجرای طرح های عمرانی و رفع سریع تر محرومیت ها استفاده کنیم، برای این کار نیاز است که به مردم اعتماد و بسیاری از فعالیت های اقتصادی و عمرانی را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
مناطق روستایی از ابتدای تشکیل نظام جمهوری اسلامی در اولویت برنامه های سازندگی کشور قرار داشت و همه دستگاه های اجرایی توان خود را برای محرومیت زدایی از این مناطق به کار بستند، چرا که شعار اصلی انقلاب اسلامی تحقق عدالت و رساندن خدمات مورد نیاز به محرومان جامعه بود.
در استان قم نیز این اقدام ها از سال های نخست پیروزی انقلاب اسلامی توسط جهاد سازندگی و سایرنهادهای انقلابی عملیاتی شد و در سال های بعد با جدیت بیشتری ادامه یافت و اکنون در دولت دوازدهم به اوج خود رسیده است، حجم اعتبارات اختصاص یافته برای توسعه روستاها و اشتغالزایی در آن مناطق، ده ها برابر دوره های قبل است و به گفته مسئولان استان از مجموع 12 هزار و 500 میلیارد تومانی که برای پرداخت تسهیلات خود اشتغالی ارزان قیمت به روستاییان کشور درنظر گرفته شده است، سهمیه قم بیش از 200 میلیارد تومان می باشد و این رقم در آینده نزدیک چهره مناطق روستایی استان را تغییر خواهد داد.
همچنین باید گفت در طول سال های اخیر ظرفیت سازی صنعتی و تولیدی مناسبی در مناطق روستایی استان قم انجام شده است و اکنون مردم مناطق روستایی بخش مرکزی قم به شهرک های صنعتی ثامن الائمه، شکوهیه، محمود آباد، شهاب و ای سی تی، روستاییان بخش کهک به نواحی صنعتی سیرو و خورآباد، مردم مناطق روستایی بخش خلجستان به ناحیه صنعتی دستجرد، روستاییان بخش سلفچگان به شهرک صنعتی سلفچگان و مردم مناطق روستایی بخش جعفریه به ناحیه صنعتی طغرود دسترسی دارند.
قم در حال حاضر دارای 7 شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، شهاب، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه(ع) -قنوات- و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و 4 ناحیه صنعتی خورآباد، سیرو، دستجرد و طغرود است.
7405/ 1175

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/25837/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

از زر و سیم جهان پاس نظر باید داشت

حمایت بیش از هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» در زمینه حجاب

افتتاح مدرسه خیرساز در منطقه پردیسان قم

پیش‌بینی هوای تابستان امسال

غرق شدن دو کودک در رودخانه ماشکید سراوان

ارز حج 1403 تامین شد

پایان ماراتن داوطلبان کنکور ریاضی، انسانی و فرهنگیان

71 هزار نفر در استان قم صاحبِ خانه می‌شوند

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

تکنیک های طلایی برای سلامت مغز

شعر زیبای میلاد عرفان پور درباره عملیات وعده صادق

حمله سریالی به جنگلبانان!

بارندگی‌های سیل آسا در زیرکوه خراسان جنوبی؛ داوطلبان کنکور نتوانستند در جلسه امتحان حاضر شوند

تعرض به زنان به بهانه شرکت در مراسم ترحیم

بازداشت 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

دفترچه سوالات ریاضی و انسانی نوبت اول کنکور 1403 منتشر شد

قرنطینۀ مطلق برای طراحان سؤالات کنکور

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

پیشگیری از بیماری های قلبی با سبک زندگی سالم

اقامه نماز جمعه به امامت آیت الله مهدوی

دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»

آغاز رقابت 17 هزار و 514 داوطلب در کنکور سراسری در قم

آمادگی پلیس قم برای ساماندهی زباله‌گردها

دیدار استاندار قزوین با خانواده شهید بیژن حسنی

اخذ پیش پروانه شهرک پرنیان 3 قم

اجتماع مردم قم در حمایت از فراجا برگزار می‌شود

10 امتیاز برای دانشجومعلمان در مرحله ارتقای رتبه‌بندی

آموزش و پرورش: 16 طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجراست

ماسه‌خواری؛ پرونده همیشه باز در سواحل مازندران

بازگشایی گردنۀ برف‌گیر تته پس از 5 ماه

پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور

اقامه نماز جمعه اصفهان به امامت آیت الله مهدوی

همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی درگذشت

همسر آیت‌الله سید مصطفی خمینی درگذشت

سروده علیرضا قزوه در استقبال از غزل رهبر معظم انقلاب

احتمال تبدیل دریاچه نمک قم به کانون جدید گرد و غبار کشور​

اجرای 18 پروژه شاخص بافت تاریخی قم در سال گذشته

نارضایتی از بیمارستان کودکان در قم

سارا پاداش برای قم تاریخ ساز شد

اعزام 1500 عمره‌گزار به حج در 3 روز

قتل تکان‌دهنده مادر و پسر با آتش‌سوزی عمدی مرد نقاش

نوشیدنی‌های مفید برای میان وعده کودکان

همسر شهید آیت الله سیدمصطفی خمینی درگذشت

نمادی از فرهنگ پهلوانی در «پهلوان و فیل»

ارتفاعات زیبای کفتار کوه در شمال شهر قنوات+فیلم

71 هزار نفر در استان قم صاحب خانه می‌شوند

معرفی متخلفان فضای مجازی در قم به مراجع قضایی

لحظه نجات راننده گرفتار در خودرو ‌در حال سوختن

بازار سیاه مهاجرت با ویزای جعلی

هشدار نارنجی برای نیمه شرقی کشور